28 مارس 2024 - 22:22

اثرات تخریبی و زیست محیطی داروهای فاسد خانگی

15 فوریه 2016 - 15:20 dsfr.ir/mo219

اثرات تخریبی و زیست محیطی داروهای فاسد خانگی
hidoctor.ir
داروهای خانگی

داروهایی که در کابینت آشپزخانه نگهداری می شود به سرعت فاسد می شود و این داروها سمی را در خود تولید می کنند که مصرف دوباره آن ها سلامتی افراد را به شدت تهدید می کند.

مصرف داروهای شیمیایی علاوه بر اثرات مثبت درمانی، عوارض جانبی را نیز به همراه دارد. بدیهی است با مصرف خودسرانه، این عوارض افزایش یافته و یا در برخی موارد نتیجه مثبت درمانی را با مشکلاتی رو به رو می کند.

متاسفانه در دهه های اخیر مصرف داروهایی شیمیایی 50 درصد افزایش یافته است. از این رو هر فرد به عنوان عضوی از جامعه مصرف کنندگان دارو می بایستی نسبت به عوارض داروها آگاهی و دانش کافی را داشته باشد. افزایش سطح علمی نسبت به داروها و عوارض آن ها سلامت افراد را ضمانت می کند.

سالانه افراد زیادی به علت مقاومت مصرف خودسرانه دارو نسبت به مصرف آنتی بیوتیک ها جان خود را از دست می دهند. در صورتی که فقط با داشتن کمی اطلاعات و آگاهی نسبت به چگونگی مصرف آنتی بیوتیک ها می توانند از این حوادث تلخ پیشگیری کنند.

در تحقیقات آماری جدید دانشمندان و محققان دریافتند 70 درصد افراد بالای 12 سال که دارو شیمیایی مصرف می کنند این داروها را نه به دستور پزشک یا متخصص بلکه با تجویز خودسرانه والدین یا افراد خانواده مصرف کرده اند و به دلیل ناآگاهی نسبت به عوارض داروها خطرات بی شماری را به خود تحمیل کرده اند.

کارشناسان محیط زیست در تحقیقات علمی خود به این نتیجه دست یافته اند که ریختن داروهای شیمیایی در سطل زباله اثرات تخریبی زیست محیطی زیادی را به وجود می آورد زیرا زباله ها به علت اینکه بازیافت می شوند و ممکن است داروهای فاسد شده در میان آن ها وجود داشته باشد بنابراین آسیب جدی می تواند به محیط زیست و طبیعت وارد کنند. بنابراین توصیه می شود داروهای اضافه و فاسد شده را با دستور داروساز معدوم شود.

در تحقیقات علمی دیگری آمده است داروهایی که در کابینت آشپزخانه نگهداری می شود به سرعت فاسد می شود و این داروها سمی را در خود تولید می کنند که مصرف دوباره آن ها سلامتی افراد را به شدت تهدید می کند.

متخصصان معمولا به افراد در خصوص مصرف برخی داروها به ویژه آنتی بیوتیک ها توصیه هایی می کنند که بی توجهی به آن زمینه بروز مشکلات جدی را تا سالیان طولانی فراهم می کند. یکی از داروهایی که اغلب افراد نسبت به مصرف درست آن بی توجه هستند آنتی بیوتیک هاست.

فراموش کردن یک نوبت مصرف دارو و دو برابر کردن مقدار مصرف نوبت بعد و حتی قطع ناگهانی دارو ضررهای بی شماری به سلامتی افراد وارد می کند برخی افراد فقط دو روز اول بیماری آنتی بیوتیک مصرف می کنند و با رسیدن به بهبودی نسبی مصرف دارو را خودسرانه متوقف می کنند. در حالی که غافل از آن هستند بدن خود را نسبت به دارو مقاوم می کنند و اثر درمانی آن را کاهش می دهند زیرا داروهای ضد عفونت بسیار دقیق و هر کدام برای نوع خاصی از عفونت ها تولید شده اند. بنابراین فرد نیاز به استفاده از آنتی بیوتیک قوی تر پیدا می کند و مصرف این آنتی بیوتیک ها ممکن است سال ها ادامه داشته باشد.

« دنیای سفر » این نوشته را از « خبرگزاری میزان » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1