مدیر پژوهش و باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: چهار محوطه تاریخی در مناطق جنوب استان به ثبت ملی رسید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی میراث فرهنگی استان مرکزی؛ اسماعیل شراهی افزود: این چهار اثر تاریخی شامل محوطه های باستان شناسی جانور تپه در روستای لیلیان از توابع خمین، هزار قبر دلیجان، تپه گبری دائم آباد دلیجان، و کپوله رضا در محلات است.
وی با اشاره به اینکه این آثار تاریخی هفته گذشته در فهرست آثار ملی کشور ثبت شدند، بیان کرد: سه اثر معنوی (ناملموس) شهرستان دلیجان نیز اواخر دی ماه امسال به ثبت ملی رسید.
مدیر پژوهش و باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی اظهار کرد: این آثار معنوی شامل فن و مهارت تهیه جوزغند نراق، گویش راجی و نظام تقسیم آب قنات بهریار دلیجان در لیست آثار معنوی کشور به ثبت رسیدند.
شراهی گفت: آثاری که در فهرست ملی قرار می گیرند نشان دهنده مقطعی از تاریخ ملی یا بین المللی با بار غنی فرهنگی و تاریخی ، اثر متعلق یا در ارتباط با شخصیت های برجسته تاریخ کشور و یا نشانگر گوشه ای از زندگی، شاخص یک مبداء تاریخی یا نقطه عطف در تاریخ انسان یا دست ساخته ها، در سطح ملی یا بین المللی حاوی اطلاعات جامعی از تاریخ و معارف انسانی، فرهنگ و تمدن بشری تاریخ علوم و فنون هنرها و احترم اثر نزد مردم است.
وی افزود: طبق قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مصوب سال 1367 در خصوص آثار تاریخی، وظیفه تشخیص آثاری که قابلیت حفظ و نگهداری و ثبت در فهرست آثار ملی کشور را دارا هستند، بر عهده این سازمان است.
شراهی گفت: در سطح استان مرکزی امسال 42 بنای تاریخی ثبت ملی شده است و با ثبت ملی شدن این بناها شمار آثار تاریخی ثبت شده در استان مرکزی به 832 افزایش یافت.