26 آوریل 2024 - 02:50

مزرعه های شناوری که در ژاپن انرژی تولید می کنند

1 فوریه 2016 - 11:00 dsfr.ir/km6dc

مزرعه های شناوری که در ژاپن انرژی تولید می کنند
دریافتی
یک مزرعه شناور خورشیدی در ژاپن

کمبود زمین برای ساخت برای استقرار دستگاه ها موجب شده است ژاپنی ها به فکر ساخت مزرعه های شناور انرژی خورشیدی باشند.

به گزارش دنیای سفر و به نقل از گاردین یک شرکت چندملیتی در ژاپن کار خود را برای آنچه بزرگ ترین مزرعه شناور خورشیدی می خواند آغاز کرده است.

نیروگاهی که در استان چیبا ژاپن ساخته می شود قرار است تامین برق 5 هزار خانوار را به عهده داشته باشد و کار ساخت آن تا سال 2018 به پایان برسد.

نیروگاه های خورشیدی جدیدی که هم اکنون در ژاپن در حال ساخت هستند به عنوان بخشی از برنامه دولت به سمت انرژی های تجدیدپذیر پس از فاجعه فوکوشیما هستند. خاموش شدن این نیروگاه  هسته ای به طور فزاینده ای ای این کشور را متکی به واردات سوخت های فسیلی کرد که این امر با با جاه طلبی های ژاپن در کاهش تولید کاهش گازهای گلخانه ای مغایرت داشت. از این رو نیروگاه های خورشیدی می تواند برنامه ای برای رسیدن به این برنامه جاه طلبانه تلقی شود. مزرعه خورشیدی مذکور دارای بیش از 50 هزار پنل خورشیدی در منطقه ای به مساحت 180 هزار متر مربع است.

در انگلیس نیز یک شرکت از سال گذشته کار ساخت یک مزرعه خورشیدی آغاز کرده است که به عنوان بزرگ ترین مزرعه انرژی خورشیدی اروپا آغاز ره کار خواهد کرد. رای نوبل به عنوان مشاور انرژی خورشیدی در انجمن انرژی های تجدیدپذیر می گوید تکنولوژی ساخت این مزارع بسیار ساده است. او بیان می کند زمانی که زمین اندکی در اختیار دارید می توانید از مزارع شناور کمک بگیرید. به عنوان مثال در ژاپن این شیوه به کار می رود اما در انگلیس که زمین برای فعالیت های این چنینی زیاد است نیازی به مزارع شناور نیست.

اما یکی از چالش های ژاپنی ها در این مزارع دور نگه داشتن سیم های برق از آب و قرار دادن ولتاژی که قابل تبدیل به انرژی برق باشد در سازه های شناور است که ژاپنی ها توانسته اند آن را مدیریت کنند تا در صورت بروز اشتباه نیز دچار مشکلات عدیده نشوند.

نگاهی به تجربه ژاپن به عنوان کشوری که پس از فاجعه فوکوشیما مجبور به تعطیل کردن نیروگاه اتمی خود شد، نشان می دهد این کشور در کنار وارادات سوخت های فسیلی در این بازه زمانی به دنبال راهکارهایی جهت کاهش تولید گازهای گلخانه ای و رسیدن به اهداف بلندپروازانه خود در این زمینه بوده است.

این در حالی است که ما در ایران سال هاست درباره انرژی های نو و سیاست ها و برنامه های دستیابی به آن در حال بحث و بررسی هستیم هر چند که دستاوردهای حاصل شده در این زمینه بسیار محدود و معدود بوده است. کارشناسان و سرمایه گذاران دلیل حرکت لاک پشتی ایران در این حوزه را را ارزان بودن سوخت های فسیلی عنوان می کنند و می گویند با این رویه انرژی های نوین در ایران هیچگاه به شکل جدی مطرح نخواهند شد.

حال باید دید با تعهدات ایران و رفع تحریم ها ایران تا چه حد عزم خود را برای بهره گیری از انرژی های نو جزم خواهد کرد و رایزنی با همتایان اروپایی و انعقاد تفاهم نامه های محیط زیستی راه به کجا خواهد برد.

دیدگاه ها

  • هلیا اسدی 1 فوریه 2016 - 20:10

    سایت بدون آب و رنگ و خشکه-- کمی جلوه بهتره برای زیبایی دید بصری
    به علاوه، فعل "می باشد" حذف شده از زبان فارسی، زیر سوال ریاضی به چشمم خورد

1