19 آوریل 2024 - 03:24

پایان "کما" و آغاز دیپلماسی فعال "پساتحریم"

30 ژانویه 2016 - 14:10 dsfr.ir/982n5

پایان "کما" و آغاز دیپلماسی فعال "پساتحریم"
journal-neo.org

پس از تلاش های دولت تدبیر و امید در خصوص حل مساله هسته ای ایران و به سرانجام رساندن برجام و شکستن تحریم های بین المللی علیه کشورمان بالاخره دوران "پسابرجام" فرا رسید و دیپلماسی ایران از "کما" درآمد.

گرچه برداشتن تحریم ها از پیش روی کشورمان با دیپلماسی فعال و نفس گیر به فرجام رسید اما این به معنای پایان کار دستگاه سیاست خارجه نبوده بلکه آغاز فعالیت های شبانه روزی دولتمردان کشورمان است تا عقب ماندگی های ناشی از تحریم ها و عدم تحرک لازم برای حل این بحران ها جبران شود.

از این رو رییس جمهور کشورمان به همراه تیم کار آزموده اش در دولت، فعالیت های "پساتحریم" را کلید زدند که سفر به ایتالیا و فرانسه در همین راستا به عنوان یکی از با اهمیت ترین سفرهای دیپلماسی دهه اخیر قلمداد می شود.

در سفر فرانسه که با همراهی مسعود سلطانی فر معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری صورت گرفت 20 سند همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و کشور فرانسه به امضا رسید که از جمله این همکاری ها، همکاری های گردشگری بود که به راحتی می توان یکی از بزرگ ترین دستاوردهای حوزه گردشگری، فرهنگی در روابط سیاسی دو کشور تلقی کرد. فارغ از پرداختن به اینکه چقدر گردشگری می تواند راه نجات اقتصاد ایران از اقتصاد تک بعدی باشد و ... اما امضاء سند همکاری با کشورهای مانند فرانسه که می تواند از طریق جذب سرمایه و سرمایه گذار به کشورمان راه را برای رونق هر چه بیشتر سرمایه گذاری باز کند خود اهمیتی دو چندان دارد.

رفت و آمدهای فعالان اقتصادی دو کشور، تقویت سطح روابط فرهنگی، اقتصادی و البته سیاسی می تواند چشم انداز فرهنگی و اقتصادی کشور را تقویت کند.

سند "نقشه راه تقویت روابط دو جانبه ایران و فرانسه" به عنوان نخستین سند به امضای وزیران خارجه ایران و فرانسه رسید و این نشانگر پی بردن فرانسه و دیگر کشورها به این نکته مهم است که به "انزوا" بردن ایران راهکارحل دغدغه هایشان نیست و از این رهگذر سودی عاید دو کشور نخواهد شد.

از سوی دیگر بسترسازی و ایجاد ساز و کارهای مناسب برای ورود گردشگران فرانسوی و دیگر کشورها به ایران از طریق تعامل دوسویه فرهنگ ها، روابط اقتصادی و سیاسی را فراهم می سازد تا آنچه را که در دستگاه دیپلماسی کشور خفته بود بیدار و شکوفا شود.

دکتر روحانی در نخستین نشست مطبوعاتی خود پس از به کرسی ریاست جمهوری نشستن به صراحت و با ادبیاتی قاطع و البته دیپلماتیک اعلام کرد که زبان سخن گفتن با مردم ایران نباید "تهدیدآمیز" باشد و باید "زبان تکریم" باشد.

از آن پس با تدبیر و مشورت و رهنمودهای مقام معظم رهبری، تکلیف دستگاه دیپلماسی کشور روشن شد و "زبان تکریم" به عنوان هدف، نصب العین دولتمردان کشور قرار گرفت.

آنچه که امروز در عرصه بین المللی شاهد آنیم نتیجه تلاش ها و تدابیر کاملا استراتژیک رییس جمهوری و تیم دولت یازدهم است که موفقیت های پی در پی حوزه های بین المللی را در می نوردد و ملت ایران را هر چه بیشتر در راستای "نرمش قهرمانانه" سرافراز می سازد.

شاید بتوان دوره پساتحریم و امضاء سندهای همکاری را به خصوص در حوزه حساس گردشگری، دوره جدیدی از فعالیت های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور دانست که در آن جذب گردشگر، سرمایه گذار و رونق اقتصادی بزرگ ترین دغدغه مسولانش است. تا جایی که معاون رییس جمهور در این سفر در مراسم هفته فرهنگی ایران در فرانسه به اهمیت، اصالت و هنر صنایع دستی و فرش ایران اشاره و دغدغه اش را به اوج رساندن دوباره فرش و صنایع دستی ایران اعلام می کند و به دنبال راهکارهای اجرایی این رونق و شکوفایی مجدد است.

این یعنی شروعی مجدد و پر توان در سه حوزه فعالیت سازمان در حوزه های صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری.

دوره پسابرجام همت تمامی هموطنان عزیزمان در عرصه های مختلف و خانواده بزرگ میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور را می طلبد تا گام ها را بلندتر برداشته و به سمت جلو پیش برویم.
یادمان نرود سرعت حرکت رو به جلویمان باید جبران کننده عقب ماندگی ها باشد و ماموریت های جدید برای خودمان تعریف کنیم تا از قافله عقب نمانیم و بتوانیم پاسخگوی سوالات نسل های بعدی باشیم.

1