16 آوریل 2024 - 22:26
140 پروژه در انتظار سرانجام

گره کور سرمایه گذاری در همدان کجاست؟

18 ژانویه 2016 - 13:30 dsfr.ir/fs62c

گره کور سرمایه گذاری در همدان کجاست؟
hamedanpayam.com
ساخت هتل در همدان

درحالی که استاندار همدان بارها برای جلب نظر سرمایه گذاران از عباراتی چون «دست سرمایه گذار را می بوسم»، «برای سرمایه گذار فرش قرمز پهن می کنم» استفاده کرده اما مشکلات همچنان پابرجاست.

به گزارش خبرگزاری مهر؛ با نگاهی به وضعیت استان ها درمی یابیم که سرمایه گذاری یکی از مهم ترین متغیرهای اقتصادی و افزایش و کاهش آن عامل اصلی رکود یا صعود در توسعه هر استان به شمار می رود. در همین راستا دولت بر امر سرمایه گذاری و فعال کردن بخش خصوصی تأکید داشته و حتی نجات اقتصاد را یکی از شعارهای اصلی خود قرار داده است.

استاندار همدان نیز از زمانی که بر مسند استانداری همدان تکیه زد بر استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در راستای توسعه همدان تأکید داشته و اقداماتی نیز در این راستا انجام داده است.

محمدناصر نیکبخت بارها برای جلب نظر بخش خصوصی و سرمایه گذاری در همدان از عباراتی همچون «دست سرمایه گذار را می بوسم»، «برای سرمایه گذار فرش قرمز پهن می کنم» و «به استقبال سرمایه گذار می روم» استفاده کرده اما مشکلات سرمایه گذاری همچنان در استان همدان پابرجاست.

در همین راستا نگاهی گذرا به وضعیت استان همدان نشان دهنده آن است که همچنان برای جذب سرمایه گذار جنب و جوش و تکاپو وجود دارد اما هر چه بیشتر تلاش می شود نتایج کمتر دیده می شوند.

اقتصاد دولتی مردود و منسوخ شناخته شده و اقتصاد آزاد و مردمی حرف اول را می زند

رئیس كمیسیون اقتصاد سرمایه گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان در این خصوص و چرایی موفق نبودن همدان در جذب سرمایه گذاران، با بیان اینکه پیش از این جذب سرمایه گذار در همدان چندان مورد توجه دستگاه های دولتی و عمومی قرار نمی گرفت، افزود: امروز اقتصاد دولتی مردود و منسوخ شناخته شده و اقتصاد آزاد و مردمی حرف اول را می زند.

محمد تبریزی با بیان اینکه دولتمردان با تأسی از علم روزبه این مسائل پرداخته اند که اقتصاد باید در دست خود مردم باشد و دولت نقش رگلاتوری و تنظیم کنندگی داشته باشد، گفت: سرمایه گذاری به عنوان مولود نوپا نیاز به حمایت و مساعدت دارد.

تبریزی با بیان اینکه استاندار همدان در زمینهٔ جذب سرمایه گذاران تلاش می کند و ما نباید دولتمردان را در این مسیر تنها بگذاریم چراکه به تنهایی موفقیت ممکن نیست، گفت: مدیریت شهری که شامل شهرداری و شورای شهر بوده و عنصر تأثیرگذار در شهر است نیز باید همگام با استانداری و سیاست های دولت به حمایت از سرمایه گذاری بپردازد و شروع این حرکت باید از مساعدت های شهرداری باشد.

رئیس كمیسیون اقتصاد سرمایه گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه سرمایه گذاری در همدان با چالش های بسیاری همراه است و احتیاج به اصلاح فرهنگی و دیدگاهی دارد، گفت: باید به سرمایه گذاری نه به دید یک تهدید بلکه به دید یک موقعیت نگاه کنیم.

طبیعی است که سرمایه گذار به دنبال منافع مشروع خود باشد

وی با تأکید بر اینکه طبیعی است که سرمایه گذار به دنبال منافع مشروع خود باشد و باید در حدی که این منافع به منافع عمومی لطمه نزند پذیرای این سرمایه گذاران باشیم، گفت: این روند در سراسر دنیا معمول است و باید دیدگاه مدیریت شهری و دستگاه های فرهنگی در این زمینه اصلاح شود.

تبریزی با بیان اینکه باید به امر سرمایه پذیری بها داد تا جایی که حتی در امور اخلاقی و اعتقادی این سنت حسنه دنبال و تقویت شود، گفت: اولویت های سرمایه گذاری در همدان باید سرمایه گذاری در صنعت سبز باشد و باید هر آنچه کم ترین آلودگی و مداخله در هوا ایجاد کند را مدنظر قرارداد.

وی با اشاره به اینکه شهرهایی که یک دوره به دنبال صنعتی شدن بودند امروز به گونه ای با هوای آلوده مواجه شده اند و حتی حاضرند همه هزینه هایی را که برای صنعتی شدن پرداختند مجددا بپردازند ولی به جای آن، هوای پاک و سالمی داشته باشند و محیط زیست سالم اولیه را به دست آورند، گفت: این امر دیگر امکان پذیر نیست بنابراین باید همدان به صنعت توریست و گردشگر که صنعتی پاک و سالم است و درآمد فوق العاده ای نیز ایجاد می کند توجه داشته باشد.

وی با بیان اینکه در دنیای امروز به وضوح دیده می شود که اگر کشوری با یک اتفاق کوچک و ناآرامی مواجه می شود صنعت توریست و گردشگری چقدر با چالش مواجه می شود و چه لطمه هایی به آن وارد می شود، گفت: آثار صنعت توریسم در اقتصاد بسیار قابل توجه است.

همدان در کنار صنعت توریسم می تواند به سرمایه گذاری در صنایع پاک بپردازد

رئیس كمیسیون اقتصاد سرمایه گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه همدان در کنار صنعت توریسم می تواند به سرمایه گذاری در صنایع پاک بپردازد، ادامه داد: صنایع پاک از انرژی های پاک و گسترده استفاده و محصولات پاک و سالم ارائه می دهند.

تبریزی به فعال بودن کشاورزی استان همدان اشاره کرد و بابیان اینکه استان همدان استان سبز کشاورزی است و ایجاد صنایع تبدیلی برای این شهر ضروری است، گفت: در حال حاضر سرمایه شهرهای هم جوار به همدان سرازیر می شود که این سرمایه ها رونق اقتصادی و ساخت و ساز برای همدان ایجاد خواهد کرد.

وی با تأکید بر اینکه باید کلان شهر همدان را با مجموعه شهرهای اطراف آن ببینیم، گفت: همدان در زمینهٔ سرمایه گذاری برای پارکینگ های طبقاتی بسیار نوپاست و رشد مطلوبی ندارد هرچند حرکت هایی انجام و جرقه زده شده اما کافی نیست.

وی با بیان اینکه امروزه در شهرهای دیگر پارکینگ های هوشمندی وجود دارد که به جای راننده به صورت خودکار ماشین را جابه جا می کند و به عامل نیروی انسانی نیازی ندارد، گفت: از شهرداری همدان درخواست شده 2 پارکینگ هوشمند در همدان ایجاد کند اما بنا بر دلایل اقتصادی و اینکه امسال شهرداری ازنظر اعتبارات و بودجه وضعیت مساعدی ندارد پیگیری این کار به تعویق افتاد.

رئیس كمیسیون اقتصاد سرمایه گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان با تأکید بر پیگیری برای انجام این امر در همدان، اضافه کرد: در زمینهٔ حمایت از سرمایه گذاران در همدان مساعدت ها و تخفیف های مالی در صدور مجوزها و پروانه های ساخت در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه در استان همدان باید در ساخت هتل، مهمان پذیر، اماکن فرهنگی و ورزشی و اماکن عام المنفعه سرمایه گذاری صورت گیرد، گفت: شورا و شهرداری باید با توجه به نیازمندی به پروژه ها تصمیم گیری و مساعدت لازم را به عمل آورند.

سرمایه گذاری امری زودبازده نیست اما اعتقاد قلبی می خواهد

وی با بیان اینکه سرمایه گذاری امری زودبازده نیست اما اعتقاد قلبی می خواهد، گفت: همه دستگاه ها ازجمله بانک ها باید به کمک امر سرمایه گذاری بیایند چراکه همه دستگاه ها مانند حلقه های به هم پیوسته ای است که باید باهم عمل کنند.

وی با تأکید بر اینکه در اولین قدم باید حمایت از برنامه ریزی های شهرداری مدنظر قرار گیرد، افزود: شاید در ابتدا و شروع کار خطا داشته باشیم اما نیاز به حمایت داریم.

تبریزی با بیان اینکه شهری مثل تهران به حدی هتل و مهمان سرا دارد که نیازی به احداث هتل جدید ندارد ولی شهری چون همدان با کمبود هتل مواجه است، گفت: باید آسیب شناسی و کارشناسی شود که چرا با وجود اینکه همدان هتل و سالن پذیرایی ندارد اما بازهم برای سرمایه گذاری اقبال عمومی صورت نمی گیرد. متأسفانه سرمایه گذار را به بهره بردار محکوم کرده ایم وگرنه چه دلیلی می تواند یک سرمایه گذار را از این امر وا دارد؟ باید به گونه ای عمل کنیم که سال 95 برای همدان به لحاظ پروژه های عمرانی خصوصا ساخت هتل پربرکت باشد.

سرمایه گذاری و ورود به این حوزه نیازمند برنامه ریزی است

وی با تأکید بر اینکه سرمایه گذاری و ورود به این حوزه نیازمند برنامه ریزی است و با شعار و حرف نمی توان کاری در حوزه سرمایه گذاری انجام داد، گفت: اجرای پروژه های مختلف در شهر همدان نوعی سرمایه گذاری است و سرمایه گذاری باید شکوفایی به دنبال داشته باشد.

رئیس كمیسیون اقتصاد سرمایه گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان تأکید کرد: ساخت تقاطع، پل، پارک و هتل نوعی سرمایه گذاری برای توسعه شهر و سرمایه گذاری نیز مبنای اول مسائل گردشگری است و باید بسترهای لازم برای سرمایه گذاری در همدان توسط سازمان ها و نهادها فراهم شود. مقوله سرمایه گذاری زیربنای توسعه است و این مسیر با تمرین و کوشش درست می شود. شهرداری باید از سرمایه گذاری حمایت کند چراکه استفاده از فناوری های روز نمادی از توسعه یافتگی است که مدیریت شهری باید به این موضوع توجه داشته باشد.

اما در همین زمینه استاندار همدان نیز در نشست جمعی از مدیران مرتبط با سرمایه گذاری عنوان کرد: بخش خصوصی با حمایت مدیران و مسئولان اعتماد پیدا می کند و باید تا هرجایی که تشخیص می دهیم سلامت در کار وجود دارد، کمک کنیم.

انتظار سخت گیری و ایجاد مانع درراه سرمایه گذاری و توسعه استان را ندارم

محمدناصر نیکبخت با بیان اینکه فعالیت تا وقتی قانونی است باید مستند از آن دفاع کرد و نگران ورود دستگاه های نظارتی نبود، عنوان کرد: انتظار اغماض از دستگاه های نظارتی ندارم اما انتظار سخت گیری و ایجاد مانع درراه سرمایه گذاری و توسعه استان را هم ندارم.

نیکبخت با تقدیر از همراهی دستگاه های نظارتی استان ادامه داد: مشکل رکود و بیکاری جوانان از مشکلات عمده کشور است و همه باید برای حل این مشکل تلاش داشته باشیم.

استاندار با بیان اینکه همه مسئولان کشور توانشان را بر رونق اقتصادی و سرمایه گذاری گذاشته اند، گفت: واگذاری طرح های نیمه تمام به بخش خصوصی رونق اقتصادی، ساخت و اتمام پروژه ها، ایجاد اشتغال، توجه به بخش خصوصی و افزایش امید مردم را به دنبال دارد.

نگاهی به وضعیت استان همدان و وجود پروژه های نیمه تمام بسیار در این استان نشان دهنده آن است که هنوز در جذب سرمایه گذار خصوص چه در بخش گردشگری و چه در سایر بخش ها موفق نبوده است.

به گفته رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی همدان 140 پروژه عمرانی در استان همدان شناسایی شده که به بخش خصوصی واگذار خواهد شد که به طور حتم حضور سرمایه گذاران برای تکمیل این پروژه ها در استان همدان نویدبخش آینده ای روشن برای این استان است.

در پایان ذکر این نکته ضروری است که استان همدان استعدادهای زیادی در زمینه های مختلف دارد و اگر کمی به آن توجه شود حرف های زیادی برای گفتن خواهد داشت. امید است بخش خصوصی تمایل بیشتری برای سرمایه گذاری در همدان از خود نشان دهد و مسئولان ارشد استان نیز با برداشتن موانع آن ها را به این سرمایه گذاری تشویق و ترغیب کنند.

دیدگاه ها

  • ناصر 19 ژانویه 2016 - 00:28

    از این سخنان چندان متوجه دلایل عدم سرمایه گذاری در استان همدان یا حداقل شهر همدان نشدم. اما از بخش پایانی سخنان استاندار این گونه به نظر می رسد، نهادهای نظارتی سخت گیری زیادی کرده اند یا می کنند.

    امیدوارم گردشگری در همدان رونق پیدا کند، واقعا همدان می تواند همپای شیراز و اصفهان باشد و از مزیت نزدیکی به پایتخت بیشتر سود ببرد.

1