28 مارس 2024 - 16:15
رییس دانشکده معماری سوره:

تنها راه نجات بناهای تاریخی، احیاء آن ها توسط بخش خصوصی است

9 ژانویه 2016 - 17:10 dsfr.ir/3l8tr

تنها راه نجات بناهای تاریخی، احیاء آن ها توسط بخش خصوصی است
حامد وظیفه شناس
مجموعه ارگ دولت آباد اسفراین

با واسپاری مرمت و احیاء بناهای تاریخی به مردم، می توان بخش اعظمی از مشکلات این حوزه را مرتفع ساخت و مردم را در حفظ میراث فرهنگی مشارکت داد.

"رییس دانشکده معماری دانشگاه سوره"

به گزارش روابط عمومی صندوق احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی (صابتا)، حسن اصانلو با تأکید بر اینکه واگذاری مدت معین بناهای تاریخی به بخش خصوصی برای مرمت و بهره برداری، می تواند این بناها را از نابودی و تخریب نجات دهد، افزود: این طرح پیش از این در کشورهای توسعه یافته آزموده شده و توانسته است امتحان خود را به خوبی پس دهد.

وی با بیان اینکه تنها راه نجات بناهای تاریخی و فرهنگی، احیاء و مرمت آن ها توسط بخش خصوصی است، ادامه داد: البته نظارت مستقیم سازمان میراث فرهنگی پس از واگذاری ها باید در مورد این ابنیه استمرار یابد و در قالب اعطای کاربری مشخص و کارشناسی شده می توان بناهای تاریخی را که خطر فرسودگی و اضمحلال آن ها را تهدید می کند، مورد بهره برداری قرار داد و با اتکا به چنین رویکردی میان اقدامات فرهنگی و اقتصادی پیوند ایجاد کرد.

این استاد دانشگاه پلی تکنیک میلان ایتالیا، افزود: در شرایط فعلی بودجه دولت ها به تنهایی نمی تواند پاسخگوی مرمت بناهای تاریخی باشد و با واسپاری این اماکن به مردم، می توان مشکلات این حوزه را مرتفع ساخت و مردم را در حفظ میراث فرهنگی خود مشارکت داد.

اصانلو، تصریح کرد: در گذشته مشکلاتی در حفظ و نگهداری بناهای تاریخی وجود داشت که امیدواریم با تلاش مسئولان این کاستی ها هر چه سریع تر از میان برود و دیگر شاهد از بین رفتن میراث کشورمان در سایه غفلت مسئولان نباشیم.

وی یادآور شد: کارشناسان حوزه معماری می دانند که اگر ساختمانی متروکه شود و روح بهره وری از آن رخت بربندد، روند تخریب و فرسودگی آن دو چندان می شود و درست به همین دلیل است که ورود بناهای تاریخی به چرخه بهره برداری می تواند در حفظ این بناها تأثیر بسزایی داشته باشد.

1