19 آوریل 2024 - 16:08

دهیاران به عنوان راهنمایان گردشگری آموزش می بینند

8 ژانویه 2016 - 17:30 dsfr.ir/ju5h2

دهیاران به عنوان راهنمایان گردشگری آموزش می بینند
میراث آریا
حسین زارع صفت مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی با بیان اینکه توسعه بوم گردی می تواند منجر به افزایش جذب گردشگر به مناطق بکر روستایی شود گفت: این آمادگی را داریم تا آموزش های لازم به دهیاران روستاها به عنوان راهنمایان گردشگری ارائه شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی، حسین زارع صفت با بیان این مطلب در "همایش بوم گردی و توسعه پایدار در خراسان رضوی با تاکید بر طرقبه و شاندیز" گفت: خوشبختانه بوم گردی در کشور ما مورد توجه قرار گرفته و این موضوع در دستور کار استان ها و مناطق مختلف کشور قرار گرفته است.

وی افزود: بسیاری از کشورهای دنیا از سال ها پیش به موضوع بوم گردی به عنوان یکی از مهم ترین راهکارهای توسعه گرشگری و افزایش جذب گردشگر اقدام کرده اند که این موضوع خوشبختانه چند سالی است که در کشور ما و به تبع آن در استان خراسان رضوی نیز مورد توجه قرار گرفته است.

وی با اشاره به اهمیت توسعه بوم گردی اظهار داشت: توسعه بوم گردی در ایران با توجه به سابقه فرهنگی و تمدنی و جاذبه های بی نظیر گردشگری می تواند به عنوان یک ضرورت مهم دنبال شود.

زارع صفت گفت: فرصت های پیش رو در توسعه بوم گردی ما را الزام می کند که توسعه گردشگری یک راه قطعی و انتخاب اجباری است.

وی در ادامه صحبت های خود به ساکنان روستا ها اشاره کرد و افزود: بازیگران و ذی نفع های اصلی توسعه بوم گردی مردم و ساکنان مناطق روستایی هستند.

زارع صفت افزود: مهم ترین موضوع ایجاد و توسعه بوم گردی مشارکت جوامع محلی است که در همین ارتباط سند ملی توسعه بوم گردی در سطح کشور آماده شده و در برنامه ریزی های اجرایی نیز آئین نامه های مربوط به آن تصویب شده است.

وی گفت: در جلسه با مدیران صندوق کارآفرینی امید نیز مدیران این صندوق قول مساعد در خصوص پرداخت تسهیلات برای ساخت اقامتگاه های بوم گردی دادند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی اضافه کرد: یکی از مهم ترین موضوعاتی که باید در توسعه بوم گردی به آن توجه داشت آموزش جوامع محلی و مردم درگیر با توسعه بوم گردی است. در همین ارتباط این آمادگی را داریم تا آموزش های لازم به دهیاران روستاهای مختلف به عنوان راهنمایان گردشگری در حوزه توسعه بوم گردی ارائه گردد.

در این همایش هم چنین سید حسن حسینی فرماندار شهرستان بینالود نیز با اشاره به ظرفیت های منطقه طرقبه در حوزه بوم گردی گفت: طرقبه به عنوان یکی از زیباترین مناطق ییلاقی در حقیقت مهمان خانه استان است.

وی افزود: این منطقه به عنوان یک حیاط شهر نقش اساسی در افزایش میزان گردشگران به استان دارد و جاذبه های بی نظیر طرقبه مانند غار مغان و نیز روستاهای زیبا مانند زشک می تواند عامل مهمی در افزایش جذب گردشگر باشد.

گفتنی است همایش بوم گردی و توسعه پایدار در خراسان رضوی با تاکید بر طرقبه و شاندیز، با حضور محمدعلی فیاضی مدیر کل دفتر همکاری ها و توافق های ملی گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور و دبیر کمیته ملی طبیعت گردی، مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان رضوی، جمعی از اساتید دانشگاه و پژوهشگران و مدیران بخش دولتی و خصوصی صنعت گردشگری در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

1