25 آوریل 2024 - 01:11

برگزاری اولین مسابقه عکس دوربین های تله ای ایران

2 ژانویه 2016 - 11:20 dsfr.ir/546xk

برگزاری اولین مسابقه عکس دوربین های تله ای ایران
انجمن یوزپلنگ ایرانی
مسابقه برترین عکس های دوربین تله ای

به هر محیط بان به ازای هر بار چک کردن دوربین تله ای، امتیازی تعلق می گیرد و در پایان کار، هر فردی بیش ترین امتیاز را از یک دوربین کسب کرده باشد، فرد محافظ دوربین به حساب می آید و جوایز ویژه ای به این محیط بانان اهدا می شود.

انجمن یوزپلنگ ایرانی اولین مسابقه دوربین های تله‌ای ایران با عنوان «پلنگ ها در قاب تصویر» را بهمن ماه امسال برگزار می کند.

مدیر روابط عمومی انجمن یوزپلنگ ایرانی با اعلام این خبر گفت: مسابقه دوربین های تله ای به صورت اینترنتی برگزار می شود و کاربران فارسی زبان در هر نقطه ای از دنیا امکان رای دهی به عکس های منتخب را خواهد داشت که طی آن بهترین عکس های دوربین های تله ای که در پروژه «بوم شناسی پلنگ ایرانی در شمال شرقی ایران» گرفته شده است، به رای عمومی گذاشته می شود.

وی افزود: دوربین گذاری های این پروژه از نیمه اول مهرماه 1394 در پارک ملی سالوک و پارک ملی ساریگل آغاز شده است. به منظور جمع آوری عکس ها، تامین امنیت و کنترل فنی دوربین ها لازم است محیط بانان هر منطقه به کمک اعضای تیم پروژه برای چک دوربین ها، بارها و بارها از کوه بالا رفته و کنترل دوربین ها را انجام دهند.

گائینی هدف برگزاری این مسابقه را این گونه بیان می کند: در پایان این پروژه دوربین گذاری، هزاران عکس از حیات وحش منطقه به دست می آید. این تعداد بالای عکس به دست آمده از حیات وحش، فرصت بسیار خوبیست تا عموم مردم با بخشی از تنوع جانوری این سرزمین آشنا شده و از طرفی نتیجه تلاش محیط بانان به خوبی دیده شود.

وی اظهار امیدواری کرد که در سال های آینده، این مسابقه برای مناطق دیگر ایران نیز برگزار شود و نتایج زحمات محیط بانان ایران زمین به خوبی دیده شود.

هم چنین دبیر اولین دوره مسابقه دوربین های تله ایران در مورد ضرورت این مسابقه می گوید: مشاهده پلنگ ها و سایر گوشتخواران در طبیعت بسیار دشوار است. از همین رو نیاز به فناوری های پیشرفته برای کسب اطلاعات درباره رفتار و جمعیت داریم تا بتوان برنامه ریزی مؤثرتری برای حفاظت از آن ها در طبیعت انجام داد.

یکی از این ابزارها، دوربین تله ای است که اطلاعات ارزشمندی درباره موقعیت و رفتار پلنگ و سایر گونه ها در اختیار ما قرار می دهد. این دوربین ها به حرکت و گرما حساس هستند. به این ترتیب حضور هر جانداری در جلوی دوربین ثبت خواهد شد. تصاویر به دست آمده از این دوربین ها موقعیت و مسیر حرکتی جانوران را به ما نشان داده و کمک می کند تا بدانیم که آیا تلاش های حفاظتی توانسته است نتایج اثربخشی داشته باشند یا خیر.

علی خالقی روش برگزاری مسابقه را اینگونه بیان می کند: به هر محیط بان به ازای هر بار چک کردن دوربین تله ای، امتیازی تعلق می گیرد و در پایان کار، هر فردی بیشترین امتیاز را از یک دوربین کسب کرده باشد، فرد محافظ دوربین به حساب می آید و جوایز ویژه ای به این محیط بانان اهدا می شود.

وی از شرکت ها، سازمان ها و صاحبان صنایع دعوت کرد تا در راستای فعالیت های مسئولیت اجتماعی خود در این مسابقه ملی مشارکت نمایند.

1