16 آوریل 2024 - 18:13
به منظور بررسی تاثیرات مصوبه اخیر کنگره آمریکا انجام می شود:

تشکیل کارگروه مشترک با حضور سازمان میراث فرهنگی و فعالان بخش خصوصی گردشگری

27 دسامبر 2015 - 13:20 dsfr.ir/t68vo

تشکیل کارگروه مشترک با حضور سازمان میراث فرهنگی و فعالان بخش خصوصی گردشگری
میراث آریا
نشست مشترک سلطانی فر با فعالان بخش خصوصی و تشکل های گردشگری

کارگروهی متشکل از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، وزارت امور خارجه، وزارت اطلاعات و با حضور فعالان بخش خصوصی تشکل های گردشگری برای بررسی تاثیرات مصوبه اخیر کنگره آمریکا بر بخش گردشگری کشور و نحوه مقابله با آن تشکیل می شود.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نشست مشترکی که دیروز (شنبه 5 دی) با حضور مسعود سلطانی فر معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، قشقاوی معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان خارج از کشور، سلیمانپور رییس مرکز آموزش و پژوهش های بین المللی وزارت امور خارجه، هاشمی معاون فرهنگی سازمان فرهنگی و ارتباطات اسلامی و نمایندگان تشکل های بخش خصوصی گردشگری کشور از جمله رییس جامعه تورگردانان، رییس اتحادیه هتلداران، رییس اتحادیه دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری، نماینده اتاق بازرگانی، اساتید دانشگاه و صاحب نظران برگزار شد تشکیل کارگروهی متشکل از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، وزارت امور خارجه، وزارت اطلاعات و با حضور فعالان بخش خصوصی و تشکل های گردشگری برای بررسی تاثیرات مصوبه اخیر کنگره آمریکا بر گردشگری کشور در دستور کار قرار گرفت.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هدف از تشکیل این نشست را بحث و بررسی پیرامون مصوبه اخیر مجلس نمایندگان آمریکا عنوان کرد که بر اساس این مصوبه اتباع 38 کشور اروپایی که تا قبل از این بدون دریافت ویزا اجازه سفر به آمریکا را داشتند اگر از سال 2011 به بعد به چهار کشور ایران، سوریه، عراق و سودان سفر کرده باشند برای ورود به آمریکا باید ویزا دریافت کنند.

او افزود: این موضوع در نگاه نخست قابل تامل است و بخش های مختلف اقتصادی کشور از جمله گردشگری باید به طور جدی بتواند این موضوع را مدیریت کند و راهکارهای مقابله با این مصوبه را برای ادامه رونق ایجاد شده در بخش گردشگری از دو سال قبل را تببین کند.

سلطانی فر گفت: در طول دو سال گذشته با نگاه مثبتی که دولت تدبیر و امید به گسترش تعامل با کشورهای مختلف دنیا داشته است شاهد ورود گردشگران زیادی از کشورهای مختلف بودیم به طوری که میانگین رشد ورود گردشگران مختلف در دنیا 4.6، در اروپا 3 درصد، در آسیا 5 درصد و در ایران میانگین رشد 12 درصد بوده است.

معاون رییس جمهور افزود: بر اساس پیش بینی ها با لغو تحریم ها و اجرایی شدن برجام روند ورود گردشگران و رونق بخش گردشگری در کشور در سال های آینده با رشد قابل توجه و بیشتری مواجه می شود.

سلطانی فر با تاکید بر اینکه پیش بینی هایی انجام داده و تسهیلاتی در زمینه صدور ویزا و همچنین تکمیل هتل های در دست اجرا ایجاد کرده بودیم و کارها به خوبی در دست اجراست و دنبال می شود اظهار داشت: ترکیب گردشگران فعلی ورودی ما نشان دهنده این است که بین 50 تا 55 درصد این گردشگران، مذهبی و زیارتی هستند که از کشورهای مسلمان وارد ایران می شوند و به طور طبیعی این مصوبه هیچ تاثیری بر روی این بخش از گردشگران نواهد داشت، بخشی از گردشگران کشورهای مختلف هم که خارج از این 38 کشور در آسیا هستند نیز مشکلی ندارند.

وی گفت: روند ورود گردشگران در سال 2016 با توجه به تورهایی که ثبت نام و هتل هایی که رزو شده است روندی مطلوب خواهد بود و این رشد و توسعه و رونق بخش گردشگری با جدیت دنبال می شود.

وی درباره ورود گردشگراز 38 کشور مورد نظر در سال 92و 93 و شش ماه اول 94 به کشور خاطر نشان کرد: بطور کلی فعلا حدود 5 درصد از گردشگران ورودی از این 38 کشور هستند و در روند رو به رشدی که در 93 به نسبت 92 و شش ماه نخست 94 به نسبت 93 داشتیم موید این بود که ما در سال های آینده می توانستیم از این کشورها پذیرای گردشگران بیشتری باشیم.

سلطانی فر تاکید کرد: در سال 92 از 38 کشور آندورا، استرالیا، اتریش، بلژیک، برونئی، شیلی، چک، دانمارک، اسلونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایرلند، ایتالیا، ژاپن، لتونی، لیختن اشتاین، لیتوانی، لوکزامبورک، مالت، موناکو، هلند، نیوزیلند، نروژ، پرتغال، سن مارینو، سنگاپور، اسلوونی، اسلواکی، کره جنوبی، اسپانیا، سوئد، سوییس، بریتانیا، تایوان و برمودا تعداد 113 هزار و 325 گردشگر ورودی به کشور داشتیم.

وی با تاکید به نقش بخش خصوصی برای همفکری و هم اندیشی در خصوص مصوبه اخیر کنگره آمریکا خاطرنشان کرد: بررسی ها توسط تیمی در سازمان در حال انجام است تا بتوان اقدام همه جانبه ای را انجام داد و ضروری به نظر می رسید که فعالان، دست اندرکاران، مطلعین، دلسوزان، و همه کسانی که در امر گردشگری کشور حضور دارند در این نشست حضور داشته باشند تا بتوانیم با هم اندیشی این موضوع را مدیریت کنیم  وبا استفاده از همه ابزارهای قانونی و اجرایی خود بتوانیم برخورد درست و مقابله منطقی و عقلایی با این مصوبه داشته باشیم.

وی به اعتراض سفرای 28 کشور اروپایی در قالب نامه سرگشاده در انتقاد به مصوبه اخیر کنگره آمریکا و همچنین اعتراضات محافل دیگر شامل NGO ها، محافل مختلف سیاسی، پژوهشی و فرهنگی نسبت به این مصوبه داشتند اشاره و خاطر نشان کرد: ما فکر می کنیم این اعتراضات و انتقادات باید به صورت جدی دنبال شود تا بتوانیم با این مصوبه مقابله منطقی داشته باشیم. ما هم دو نامه به دبیرکل سازمان جهانی گردشگری و مدیرکل یونسکو ارسال و خواستار واکنش آن سازمان های بین المللی به این مصوبه برای آزادی عمل گردشگران بین المللی شدیم.

معاون رییس جمهور اظهار داشت: خوشبختانه با فضای مناسب سیاسی که بخصوص بعد از توافق وین به وجود آمده از سوی منابع، مراجع و کانون های فعال گردشگری دنیا در یک ماه گذشته، ایران به عنوان مهم ترین و یا یکی از مهم ترین مقاصد گردشگری دنیا قلمداد شده است. بر این اساس پیش بینی ما این است که با اجرایی شدن برجام و لغو کامل تحریم ها رشد چشمگیری در گردشگر ورودی در سال آینده خواهیم داشت.

سلطانی فر گفت: برای اینکه به اهداف خود بر اساس سند چشم انداز بیست ساله و برنامه 5 ساله ششم برسیم،  برای جذب گردشگر هر کشور برنامه ریزی کردیم و ترکیب فعلی 5 میلیون گردشگری که حدود 55 درصد آن گردشگر مذهبی و زیارتی هستند را با همین آهنگ برای کشورهای مختلف هدف گذاری کردیم.

وی در خصوص برنامه ریزی های انجام شده برای جذب گردشگر از کشور روسیه افزود: در مورد روسیه با سفیر ایران در این کشور صحبت و اعلام آمادگی کردیم و در حال برنامه ریزی هستیم که در نیمه دوم ژانویه هیاتی مرکب از بخش خصوصی گردشگری و همچنین مدیران بخش گردشگری سازمان به روسیه سفر کنند و با فعالان بخش گردشگری آن مذاکره و برنامه های خود را مطرح کنیم و بتوانیم بخشی از 4 میلیون گردشگر روسیه که به ترکیه می رفتند یا حدود 2 میلیون نفری که به مصر می رفتند را با رعایت ملاحظات شرعی و فرهنگی خود به ایران جذب کنیم.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه ریزی که تا 10 سال آینده یعنی 2025 میلادی  داریم با توجه به اینکه روسیه کشور همسایه ایران است و ما می توانیم مقاصد مناسبی در بخش های مختلف فرهنگی، تاریخی و طبیعی برای گردشگران روسیه ارائه بدهیم فکر کردیم در افق 2025 باید حداقل میزبان 2 درصد گردشگران روسیه یعنی حدود 1 تا 1.5 میلیون گردشگر روسیه باشیم. همچنین در مورد کشور چین به عنوان کشوری که سال گذشته بیش از همه کشورها گردشگر به خارج از کشور فرستاد باید شرایط را به گونه ای فراهم کنیم که سالیانه حداقل میزبان یک درصد گردشگر از این کشور باشیم.

وی همچنین از برنامه ریزی های انجام شده برای حضور در وقایع مهم بین المللی گردشگری خبر داد و گفت: ایران میزبان وقایع بزرگ گردشگری مانند اجلاس جهانی راهنمایان گردشگری 2017، همایش بین المللی برند گردشگری در اصفهان و همچنین نشست راه ابریشم در ارومیه در اردیبهشت ماه 1395 خواهد بود.

وی با اشاره به دیدار خود با وزرای گردشگری برخی کشورهای اروپایی و همچنین فعالان و سرمایه گذاران بخش خصوصی کشورهای مختلف بخصوص اروپایی گفت: رغبت زیادی برای ورود آن ها به بخش گردشگری، ساخت هتل های مختلف، مدیریت هتل ها و همچنین مباحث آموزشی گردشگری وجود دارد. زیرا ظرفیت ها و جاذبه های گردشگری ایران در بخش فرهنگی تاریخی، مذهبی زیارتی، طبیعی و همچنین گردشگری سلامت بسیار حائز اهمیت و رو به توسعه و رونق هست.

وی با تاکید براینکه باید در بخش تبلیغات و بازاریابی حضور خود را در نمایشگاه های بین المللی و گردشگری خارجی پر رنگ تر کنیم گفت: برنامه ریزی کردیم در سال 2016 حداقل بتوانیم 5 نمایشگاه اختصاصی گردشگری ایران را در 5 کشور برزگ که از نظر جذب گردشگر برای ما اهمیت دارد برگزار کنیم و حداقل در 8 تا 10 نمایشگاه بین المللی هم حضور گسترده تر از سال 2015 و 2014 داشته باشیم و در این خصوص با فعالان بخش خصوصی تعامل گسترده خواهیم داشت.

سلطانی فر در ادامه افزود: با توجه به اینکه زمان اجرای این مصوبه از سال 2011 گذاشته شده است اجرای این قانون بسیار سخت خواهد بود. زیرا محدودیتی برای اتباع 38 کشوری می گذارد که قبلا این سفر را انجام داده اند و باید در آینده برای ورود به آمریکا ویزا بگیرند.

معاون رییس جمهور تاکید کرد: بخش عمده کار به دولت و وزارت امور خارجه باز می گردد که به طور جدی پیگیر این موضوع هستند چون موضوع با روح برجام مغایر است.

وی گفت: سهم تامین ارز مورد نیاز کشور از محل گردشگری روز به روز رو به افزایش است؛ اشتغال سریع؛ پایدار؛ زودبازده و سبزی که ایجاد می کند حلال یکی از بزرگ ترین مشکلات ما خواهد بود و در حال حاضر گردشگری تنها بخش اقتصادی ایران است که از رکود خارج شده است و در رونق به سر می برد.

وی در پایان با تاکید بر اینکه ما نیازمند این هستیم که در فرآیند مقابله با این محدودیت و مشکل پیش آمده از نقطه نظر همه صاحب نظران استفاده کنیم افزود: در حال حاضر 900 پروژه در حوزه گردشگری با اعتباری معادل 30 هزار میلیارد تومان توسط بخش خصوصی در دست اجرا داریم و مطمئنا بخش خصوصی می تواند موتور محرکه خروج اقتصاد کشور از رکود باشد.

قشقاوی معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه نیز در این نشست مصوبه اخیر کنگره آمریکا را تصمیمی اقتصادی و تجاری و همچنین یک تصمیم سیاسی دانست و گفت: این مصوبه خلاف قواعد تجارت جهانی است. اتباع کشورهای اروپایی در آمریکا در اعتراض به این جریان کمپین های عظیمی را در رسانه های اجتماعی به راه انداخته اند.

وی با بیان اینکه پیگیری ها در این رابطه ادامه دارد خاطرنشان کرد: در این راستا سفرای مقیم 28 کشور اتحادیه اروپا در واشنگتن و همچنین سفیر خانم موگرینی به وزارت خارجه آمریکا نامه نوشته و اعتراض خود را نسبت به این مصوبه ابراز داشته اند.

وی تقویت ویزای الکترونیک و همچینین جایگزینی بازارهای جدید گردشگری مثل روسیه را راه حل های دیگری برای مقابله با این مصوبه دانست.

1