23 آوریل 2024 - 22:41
معاون امور مجلس، حقوقی و استان های سازمان؛

تمهیدات لازم برای توسعه زیرساخت های گردشگری تبریز صورت می گیرد

27 دسامبر 2015 - 12:00 dsfr.ir/wh076

تمهیدات لازم برای توسعه زیرساخت های گردشگری تبریز صورت می گیرد
میثم رودکی
موزه آذربایجان در تبریز

نشست خبری معاون امور مجلس، حقوقی و استان های سازمان با محوریت اجلاس همکاری کشورهای اسلامی و انتخاب تبریز به عنوان شهر نمونه گردشگری در سال 2018 با حضور حمید ضیایی پرور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان، دلبری مدیرکل امور استان های معاونت حقوقی سازمان و جمعی از اصحاب رسانه عصر روز 5 دی ماه در معاونت امور مجلس و حقوقی سازمان برگزار شد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ اسدالله درویش امیری معاون امور مجلس، حقوقی و استان های سازمان در این رابطه گفت: انتخاب تبریز به عنوان شهر نمونه گردشگری در سال 2018 یک موفقیت مفید و موثر برای ایران است که می تواند در معرفی ایران به دیگر کشورها کمک کننده باشد.

وی افزود: در هشتمین سال برگزاری اجلاس همکاری کشورهای اسلامی که در گامبیا تشکیل شد قرار بود برای سال 2017 و 2018 نیز کشور و شهر مورد نظر انتخاب شود که از ایران دو شهر تبریز و یزد معرفی شدند یکی برای سال 2017 و دیگری برای سال 2018 و یا اینکه هر دو برای یکسال در نظر گرفته شوند و در نهایت امسال در کارگروهی که در این کنفرانس تشکیل شد از 9 عضو 7 عضو تبریز را برای سال 2018 انتخاب کردند و شهر مدینه از عربستان به عنوان شهر منتخب برای سال 2017 و قونیه در ترکیه برای سال 2016 معرفی شد.

وی با اشاره به وجود رقیب برای تبریز در این عرصه گفت: تبریز با وجود شهر تالینگ از مالزی، پالقا و سیلد از بنگلادش، ماردین از ترکیه توانست برای سال 2018 برگزیده شود. باید اعتراف کرد که تبریز از قابلیت های خوبی برخوردار است که می تواند مورد توجه قرار گیرد، همچنین نکته مهم در این رابطه معرفی خوب تبریز در کمیسیون کارشناسی بود که به انتخاب تبریز منتهی شد.

وی با تاکید بر اینکه پس از انتخاب شهرهای نمونه جوایزی نیز به این شهرها داده می شود گفت: علاوه برجوایز که به شهر منتخب تعلق می گیرد معرفی کامل آن شهر و کشور به صورت کامل در سایت سازمان همکاری های اسلامی از جمله فوایدی است که معرفی بهتر ایران و جاذبه های آن به دنیا دارد.

درویش امیری یادآور شد: راه اندازی شبکه آنلاین آموزش کشورهای اسلامی در حوزه گردشگری توسط ایران و نیز برگزاری همایش مشترک در حوزه گردشگری با همکاری ایران و بنگلادش در سال 2016 از مصوبات این اجلاس بود که در برگزاری این همایش محوریت همایش را بر شهر تبریز قرار خواهیم داد.

وی همچنین یادآور شد: در دیدار با وزیر گردشگری نیجر با توجه به ضعف این کشور در حوزه سلامت و موفقیت ها و توانایی بالای ایران در حوزه گردشگری سلامت پس از معرفی این ظرفیت ها مقرر شد در زمینه گردشگری سلامت از ظرفیت های ایران در این حوزه بهره گرفته شود.

وی در ادامه در پاسخ به این سوال که دو شهر تبریز و یزد در این روند چگونه انتخاب شدند خاطرنشان کرد: از سوی سازمان همکاری کشورهای اسلامی فرم هایی به کشورهای عضور فرستاده شد، این فرم ها به تمامی استان ها ارسال و پس از تکمیل جمع آوری شد که پس کارشناسی و تحلیل آطلاعات در نهایت دو شهر تبریز و یزد برای معرفی انتخاب شدند.

معاون امور مجلس، حقوقی و استان های سازمان با اشاره بر این مطلب که با انتخاب تبریز ایران بار دیگر شکوه خود را به رخ کشید گفت: اینکه کشور چون عربستان برای چندمین بار تلاش می کند یک شهر خود را در این اجلاس معرفی کند خود دلیل محکمی بر مفید بودن این انتخاب و ارزشمند بودن آن است.

وی با تاکید بر این مطلب که برگزاری این کنفرانس با حضور 17 وزیر گردشگری از دنیا گفت: قصد از این کنفرانس معرفی و توسعه گردشگری در دنیا به ویژه کشورهای در حال توسعه است، برگزاری این اجلاس فرصت خوبی برای معرفی کشور و ظرفیت های آن به دنیاست.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا برای برگزاری اجلاس در نوبت آینده اقدامی صورت گرفته است گفت: در صورت تشکیل کارگروه و تایید برگزاری اجلاس در ایران شهر تبریز برای این منظور معرفی می شود و در این رابطه پیگیری ها و برنامه ریزی های مربوطه صورت می گیرد.

وی با تاکید بر رشد گردشگری تبریز گفت: در مجموع در تبریز 25 درصد در رشد گردشگری داخلی و 35 درصد در رشد گردشگری خارجی افزایش داشته ایم. در سال 91 و 92 نیز به ترتیب 480 و 670 هزار نفر گردشگر ورودی به تبریز ثبت شده است.

درویش امیری یادآور شد: طبیعت تبریز، تعداد گردشگران ورودی، تعداد موزه ها و مراکز دیدنی تبریز، تعداد رویدادها و آیین ها، اماکن باستانی و تاریخی، تعداد مشاهیر به نام تبریز و نیز برگزیده شدن تبریز به عنوان شهر فرش در انتخاب تبریز به عنوان شهر نمونه گردشگری در سال 2018 موثر بوده است. البته در این اجلاس شناخته شده بودن تبریز برای اعضا و حاضرین اجلاس از نکات قابل توجه در این رابطه بود.

معاون امور مجلس، حقوقی و استان های سازمان در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوال طرح های این معاونت گفت: دو طرح در مجلس داریم یکی طرح حمایت از صنایع دستی و هنرمندان هنرهای سنتی است که در کمیسیون های اصلی (صنایع دستی) و فرعی (فرهنگ، بهداشت و عمران) است که در سه کمیسیون فرعی بدون مخالف رای آورده و در حال حاضر منتظر رای کمیسیون اصلی است. این طرح مواردی چون بیمه، صادرات صنایع دستی و ... را شمامل می شود که در صورت تصویب به این حوزه کمک شایانی خواهد کرد.

وی افزود: طرح دوم نیز طرح حمایت ازاحیا و مرمت بافت های تاریخی و توانمندسازی ساکنین و مالکین آن است که در کمیسیون ها بررسی شده و در کمیسیون اصلی نیز به تصویب رسیده و فردا با امضای نمایندگان در اولویت دستورمجلس قرار می گیرد که در صورتی که این اتفاق بیافتد بسیاری از مشکلات فرهنگی و تاریخی بافت های تاریخی را حل می کند این طرح دارای 20 بند است که در صورت تصویب نهایی اعلام می شود.

در پایان این نشست حمید ضیایی پرور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان در پاسخ به سوال خبرنگاران در زمینه اقدام عملی سازمان در مواجهه با مصوبه تحریم سفر به ایران از سوی آمریکا گفت: صبح امروز با حضور مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان، فعالان بخش خصوصی و مسئولان بخش گردشگری، اتاق بازرگانی، معاون کنسولی وزارت خارجه، اساتید دانشگاه، تشکل های مختلف در حوزه گردشگری و ... در زمینه ابعاد مختلف مصوبه کنگره آمریکا بحث و راهکارهای خنثی سازی این مصوبه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی افزود: خوشبختانه علی رغم تصویب این مصوبه هنوز آماری از تحریم و یا کاهش سفر به ایران به چشم نمی خورد و تورگردانان و فعالان گردشگری همچنان از استقبال بی نظیر گردشگران خارجی از سفر به ایران خبر می دهند و ایران همچنان از لحاظ گردشگری در جایگاه خوبی قرار دارد.

1