18 آوریل 2024 - 18:23

قطار مسافربری زاهدان-میرجاوه در پیچ تحریم ها متوقف شد

24 دسامبر 2015 - 14:20 dsfr.ir/7c835

قطار وسیله ای مطمئن برای سفر

مدیرکل راه آهن استان سیستان و بلوچستان از احتمال راه اندازی قطار مسافربری زاهدان-میرجاوه در آینده نزدیک خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری لادیز؛ امروزه استفاده از حمل و نقل ریلی در زمینه انتقال مسافر و کالا در دنیا به دلیل مزیت های آن بسیار محبوب و رو به توسعه است، همچنین گرانی حمل و نقل هوایی و نارسایی شبکه حمل و نقل جاده ای به ویژه ضریب ایمنی پایین راه ها و افزایش سرعت و بهبود امکانات رفاهی قطارها موجب شده تا کشورهای پیشرفته و پرجمعیت دنیا نسبت به سرمایه گذاری و توسعه شبکه ریلی خود بیش از گذشته اقدام کنند.

صنایع ریلی دارای مزایای عمده ای است، نقاط قوت ذاتی حمل  و نقل ریلی در ایران، مزیت جغرافیایی ایران در استفاده از حمل  و نقل ریلی، مصرف انرژی پایین، صرفه جویی در مصرف سوخت و کاهش تلفات، آلودگی کمتر و ایمنی بالا از جمله مزایای استفاده از حمل و نقل ریلی در کشور است.

دولت با سرمایه گذاری و توجه بیشتر به ظرفیت ها در حوزه ریلی، می تواند زمینه ساز رفع محرومیت بسیاری از شهرهای کشور باشد، صرف نظر از صرفه اقتصادی استفاده از حمل ونقل ریلی، توسعه این حوزه کمک شایانی به آبادانی و پیشرفت بسیاری از نقاط محروم خواهد کرد.

مدیرکل راه آهن استان سیستان و بلوچستان در این خصوص اظهار داشت: پیشرفت استان سیستان و بلوچستان مدیون ورود راه آهن به این استان است، اساس شکل گیری شهرستان زاهدان و ادارات قدیم زاهدان در اطراف راه آهن بوده است.

مصطفی داوودی افزود: بالغ بر 90 سال از انتقال راه آهن به زاهدان گذشته است، اما تنها سه سال از اتصال زاهدان به  شبکه سراسری راه آهن کشور می گذرد، با این وجود استان سیستان و بلوچستان در حوزه بارگیری رتبه نخست کشوری را داراست و 473 درصد رشد در حوزه بارگیری داشته است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین درصد بالایی از مشکلات استان در حوزه تخلیه که عمدتا مشتقات نفتی، گاز و گازوییل را شامل می شود، توسط راه آهن حل شده است و گاز مایع خانگی توسط راه آهن حمل می شود. در عرصه مسافربری نیز سالیانه 200 هزار نفر را از طریق خطوط ریلی در استان جا به جا می شوند و مهم ترین مزیت استفاده از راه آهن، ایمنی بالای آن است.

مدیرکل راه آهن استان سیستان و بلوچستان بیان کرد: یکی از مشکلات موجود در مسیر انتقال راه آهن به میرجاوه این است که عرض خط محدوده میرجاوه، عرض خط پاکستان است، کشور ایران از استانداردهای جهانی در زمینه راه آهن پیروی کرده است اما کشور پاکستان و شبه جزیره هند از خطوط عریض استفاده می کنند و با وجود رایزنی های بیشمار با کشور پاکستان، اجرای این پروزه به نتایج قابل توجهی نرسیده است.

وی تصریح کرد: رایزنی هایی در حوزه ریلی با کشور پاکستان به منظور اجاره یک واگن مسافربری انجام گرفته است تا محدوده زاهدان به میرجاوه را از طریق قطار پوشش دهیم اما متاسفانه تاکنون به دلیل کمبود امکانات کشور پاکستان، این امر محقق نشده است، بنابراین به دنبال اجرای پروژه خط راه آهن زاهدان به میرجاوه با عرض خط نرمال با اعتباری بالغ بر 200 میلیارد تومان هستیم که موافقت های اولیه آن نیز اخذ شده است و امیدواریم با رفع تحریم ها بتوانیم قطار مسافربری زاهدان به میرجاوه و همچنین از میرجاوه به زاهدان و تهران را راه اندازی کنیم.

1