27 مارس 2024 - 22:52
معاون پژوهشی بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری:

زمان تشکیل دادگاه های محیط زیستی و میراث فرهنگی فرا رسیده است

23 دسامبر 2015 - 09:00 dsfr.ir/od6oj

زمان تشکیل دادگاه های محیط زیستی و میراث فرهنگی فرا رسیده است
وب سایت استانداری یزد
محمد فاضلی، معاون پژوهشی مرکز بررسی های استراتژیک نهاد ریاست جمهوری

معاون پژوهشی مرکز بررسی های استراتژیک نهاد ریاست جمهوری می گوید وقتی در کشوری برای کودکان با بزه های خرد، دادگاه ویژه وجود دارد باید برای کسانی که به قوانین داخلی و بین المللی میراث فرهنگی و محیط زیست بی توجهی می کنند نیز دادگاه تخصصی تشکیل شود.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، محمد فاضلی در همایش پژوهش های باستان شناسی حوزه سد سیمره افزود: مفهوم دارایی فرهنگی هنوز در نظام حقوقی، ذهنیت سیاسی و رویه های نهادی کشور تعریف نشده است. همان گونه که محیط زیست و میراث فرهنگی در زمره دارایی های کشور به شمار نمی آید بنابراین در مطالعات ارزیابی اقتصادی هیچ سدی مقوله ای تحت عنوان دارایی های فرهنگی لحاظ نمی شود.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: سیاستگذاری توسعه ای در اتاق های دربسته و بدون تعامل با دلسوزان فرهنگی به منفعت ذی نفعان است و برای از بین بردن این رویه توسعه نیازمند مدیران شجاعی است که بتوانند دغدغه های فعالان و علاقمندان به دارایی های فرهنگی مملکت را در تصمیم گیری ها محاسبه کنند.

وی عنوان کرد: وقت آن است که قانون مسوولیت مدنی اجرایی شود و باید ترتیبی اتخاذ شود که دارایی های فرهنگی در چارچوب این قانون که در سال 55 مصوب شده در زمره دارایی های ملی محاسبه شوند.

فاضلی ادامه داد: باید قوانین به نحوی اصلاح شوند که امکان مداخله موثر ذی نفعان به خصوص سازمان های مردم نهاد در تصمیم گیری درباره همه مراحل پروژه های عمرانی فراهم شود.

اسناد تحقیقی نشان می دهد ساخت هیچ سدی با مخالفت سازمان میراث فرهنگی متوقف نشده و این در حالی است که از 162 پروژه عمرانی که توسط پژوهشگاه مستند نگاری و مطالعه شده است و شامل 121 سد و 18 مورد شبکه آبیاری و زهکشی بوده، این پروژه ها بیشترین سهم را در تخریب میراث فرهنگی و تاریخی داشته اند.

معاون پژوهشی بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: بعد از قریب 15 سال برگزاری این همایش برای دیده شدن ملاحظات فرهنگی در امر توسعه و پروژه های عمرانی بزرگ کشور رویدادی خرسند کننده و بزرگ است.

1