23 آوریل 2024 - 22:01

واكنش سلطانی فر به مصوبه کنگره آمریکا

21 دسامبر 2015 - 12:00 dsfr.ir/f20tt

واكنش سلطانی فر به مصوبه کنگره آمریکا
خبرگزاری تسنیم
مسعود سلطانی فر رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مصوبه اخیر کنگره آمریکا مبنی بر محدودیت حضور گردشگران غربی در ایران را مغایر با روح کلی حاکم بر برجام دانست.

مسعود سلطانی فر افزود: مسئولین و کارشناسان سیاسی و حقوقی در این باره نظر خواهند داد ولی بر اساس اطلاعاتی که ما از محتوای برجام داریم فکر می کنیم که با روح برجام و تفاهم های آن مغایر است، چرا که با تصویب برجام قرار بر این بوده که اقدامات خصمانه آمریکا علیه ایران پایان یابد.

وی تصریح کرد: بعد از مذاکرات سنگین دوساله هسته ای و عمل ایران به همه تعهداتش در زمینه برجام و بسته شدن پرونده پی ام دی و لغو قطعنامه ها از سوی شورای امنیت، بنا بود تحریم های ظالمانه علیه ایران لغو شود. بنا بر این انتظار داشتیم طرف مقابل هم به حسن نیت ایران پاسخ مثبت دهد نه اینکه با تصویب قوانین اینچنینی در فرآیند اجرای برجام موجب ایجاد ذهنیت منفی شود.

وی در پاسخ به این پرسش که واکنش سازمان میراث فرهنگی به مجامع مرتبط مثل سازمان جهانی گردشگری چه خواهد بود، عنوان کرد: امروز نامه ای در همین رابطه تهیه کرده ایم که ان را برای طالب الرفاعی دبیرکل سازمان جهانی گردشگری ارسال خواهیم کرد مبنی بر این که نسبت به انجام اینگونه اقدامات که منجر به ایجاد محدودیت در ورود گردشگران خارجی می شود، اعتراض جدی داریم.

این مصوبه هیچ خللی در بخش قابل توجهی از گردشگری ما ایجاد نمی کند

سلطانی فر ادامه داد: این مصوبه در ارتباط با بخش قابل توجهی از گردشگران ما که مسلمان و عرب زبان هستند هیچ خللی را ایجاد نخواهد کرد. در سال گذشته حدود 50 درصد گردشگران ما از کشورهای عربی و مسلمان بودند که مقصد اول گردشگری این افراد در ایران اماکن زیارتی مثل مشهد و قم بود.

وی اظهار کرد: این روند 50 درصدی زیارتی مسلمانان که تعداد قابل توجهی است، ما را برآن کرد تا ایران را به مهم ترین کانون گردشگری حلال در دنیا تبدیل کنیم. ایران دارای امنیت خوب و محیط سرشار از ارزش های اخلاقی است و می تواند مقصد مناسبی باشد برای گردشگرانی که به دنبال ارزش های اخلاقی و گردشگری حلال هستند.

ایران مهم ترین کانون گردشگری حلال دنیا

رییس سازمان میراث فرهنگی تبیین کرد: از دو سال گذشته که با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و اراده ای که دولت برای گسترش تعاملات با کشورهای دنیا داشت، رویکردی اتخاذ کردیم تا از تمام ظرفیت های اقتصادی و فرهنگی کشورهای دنیا استفاده کنیم و همین مساله موجب شد تا روند ورود گردشگران خارجی به ایران رشد چشمگیری پیدا کند.

وی تاکید کرد: در دو سال اخیر، میانگین رشد گردشگری در دنیا 4/6 درصد، اروپا 3 درصد و در آسیا مجموعا 5 درصد بود ولی در ایران این میزان به 12 درصد رسید، یعنی ما 3 برابر متوسط میانگین جهانی، در ورود گردشگران رشد داشته ایم.

سلطانی فر ادامه داد: به هر حال بعد از لغو تحریم ها و برجام این توقع را داشتیم تا ورود گردشگران به ایران و توامان صنعت گردشگری ما سرعت بیشتری بگیرد و در سال های اینده شاهد ورود گردشگران برای استفاده از جاذبه های ایران باشیم که محصول تلاش ما همین را نشان داد.

ایران مقصد اول گردشگران دنیا در سال 2016 به استناد نشریات جهانی گردشگری

معاون رییس جمهور افزود: در اظهارنظر تمام منابع و نشریات مرتبط گردشگری بین المللی، ایران در صدر مقاصد مرتبط گردشگری دنیا در سال 2016 قرار گرفته است. نشریه نشنال جئوگرافیک ایران را به عنوان مقصد اول گردشگران دنیا در سال 2016 و نشریه تراول به عنوان پنجمین مقصد معرفی کرده اند. گاردین نیز اخیرا ایران را به عنوان یکی از مهم ترین مقاصد گردشگری دنیا برشمرده است. انشاء الله وضعیت گردشگری ما با توجه به لغو تحریم ها و جاذبه های خوبی که در گردشگری طبیعی،زیارتی و تاریخی داریم همچنان روند رو به رشدی خواهد بود.

این گونه تحریکات در عزم ایران برای میزبانی از گردشگران جهانی خللی ایجاد نخواهد کرد

رییس سازمان میراث فرهنگی تشریح کرد: ما عزم جدی داریم برای اینکه میزبان خوبی برای گردشگران خارجی باشیم و اینگونه مصوبات و تحریکات در عزم ایران برای میزبانی از گردشگران جهانی خللی ایجاد نخواهد کرد. ما در تلاش هستیم که همه شرایط را برای میزبانی خوب از گردشگران فراهم کنیم؛ چون اعتقاد داریم جدا از منافع اقتصادی حاصله برای کشور که بسیار هم رقم قابل توجهی است، تاثیرات فرهنگی خوبی هم برای ما خواهد داشت.

وی افزود: اکثریت قریب به اتفاق گردشگران خارجی معتقدند تمام ذهنیت های غلطی را که رسانه های امپریالیستی-صهیونیستی درباره ایران در ذهنشان درست کرده بودند، بعد از سفر به ایران فرو می ریزد و ذهنیت مثبتی حاکی از توسعه یافتگی، فرهنگ، امنیت ایران و میهمان نوازی ایرانی هادر ذهن آن ها نقش می بندد که این تاثیرات فرهنگی برای ما در روند صدور ارزش های انقلاب بسیار مهم است.

سلطانی فر گفت: در سال گذشته ما میزبان 5 میلیون گردشگر خارجی بوده ایم که حدود 7 میلیارد دلار درآمدبرای ما حاصل کرده است و امیدواریم بتوانیم با برنامه ریزی درست در 10 سال آینده و بر اساس افق چشم انداز، میزبان 20 میلیون گردشگر خارجی با حدود 30 میلیارد دلار درآمد باشیم.

معاون رییس جمهور ادامه داد: برای توسعه دستاوردهای گردشگری ایران، تسهیلات صدور ویزا برای گردشگران خارجی را افزایش داده ایم به طوری که ویزای فرودگاهی را که قبلا 15 روزه صادر می شد و یک بار تمدید می کردیم هم اکنون به یک ماه افزایش دادیم و در حال حاضر در 7 فرودگاه کشور برای اتباع 190 کشور دنیا ویزای فرودگاهی صادر می شود ضمن اینکه در نمایندگی هایمان در خارج از کشور هم تسهیلات صدور ویزا در کوتاه ترین زمان ممکن فراهم است.

وی از دیگر اقدامات انجام شده در این باره یاد کرد و افزود: هتل های زیادی در این مدت راه اندازی کردیم و به دنبال نوسازی شبکه حمل و نقل هوایی کشور بعد از لغو تحریم ها هستیم. در کنار جاذبه های مختلف گردشگری که در ایران وجود دارد به تناسب زیرساخت ها هم در حال فراهم شدن است.

سلطانی فر در پاسخ به اقداماتی که می تواند تاثیر این طرح کنگره آمریکا را کم اثر یا کمرنگ کند نیز تبیین کرد: با دستگاه دیپلماسی وزارت خارجه در ارتباط نزدیک هستیم. با دکتر ظریف وزیر امور خارجه حدود یک هفته پیش که مرحله اول این مصوبه در مجلس نمایندگان آمریکا به تصویب رسید مذاکره کردیم پیش بینی کردیم که بتوانیم اقداماتی را در زمینه صدور ویزا تسهیلاتی ایجاد کنیم تا حتی الامکان این طرح بی اثر شود.

معاون رییس جمهور در پایان در پاسخ اینکه آیا سفر تجار آمریکایی به ایران که قرار بود دربهمن ماه صورت گیرد خللی ایجاد خواهد کرد یا خیر؛ خاطرنشان کرد: گردشگران آمریکایی که در قالب تورهای مختلف برای حضور در ایران ثبت نام کرده اند مشکلی برای حضور نخواهند داشت و هیچ خللی در روند ورود گردشگران آمریکایی و اروپایی در ایران بوجود نیامده است و ما تلاش خود را به کار خواهیم بست تا میزبا ن خوبی برای گردشگران بیشتری از کشورهای غربی باشیم.

قانونی به نام برنامه معافیت ویزا در آمریکا از بیش از 35 سال قبل به اتباع 38 کشور (23 کشور جزء اتحادیه اروپا) اجازه سفر بدون ویزا به آمریکا را داده است. بر اساس این قانون اتباع کشورهای یادشده می توانند تا 90 روز بدون ویزا به آمریکا سفر کنند.

این کشورها نیز در عوض به اتباع آمریکا همین امتیاز را داده اند. اما اعضای کنگره آمریکا در ضمن قانون بودجه سال 2016 این کشور بندی را افزوده اند که به موجب آن افرادی که بعد از سال 2011 به پنج کشور ایران، عراق، سوریه و سودان سفر کرده اند نمی توانند بدون ویزا به آمریکا سفر کنند.

این طرح که ابتدا با 409 رای موافق در برابر 19 رای مخالف هشتم دسامبر (17 آذر) در مجلس نمایندگان تصویب شده بود؛ در مجلس سنا نیز با 66 رای موافق در برابر 33 رای مخالف روز جمعه (27 آذر) تصويب شد و شامگاه همان روز به امضای باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا رسید.

1