28 مارس 2024 - 17:24
کامبوزیا پرتویی مطرح کرد

هنرمندان بحران آب را جدی بگیرند

16 دسامبر 2015 - 15:10 dsfr.ir/yt3ag

هنرمندان بحران آب را جدی بگیرند
عبدالواحد میرزازاده
کامبوزیا پرتویی کارگردان سینما

کامبوزیا پرتویی تاکید کرد: هنرمندان چالش مبارزه با بی آبی را ایجاد کنند.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، کامبوزیا پرتوی کارگردان و فیلمنامه نویس سینما در گفت و گویی درباره بحران آب گفت: بحران آب یک مسئله جدی است اما خیلی کم درک می شود، باید بگویم این مسئله به گونه ای است که انسان را نسبت به آینده فرزندان خود نگران می کند و در واقع اگر نسبت به این موضوع بی اعتنا باشیم عواقب آن گریبانگیر نسل بعدی ما می شود و آن ها را دچار مشکل می کند.

وی افزود: این بحران از بحران های اجتماعی و سیاسی بسیار حساس تر است و باید ضمن جدی گرفتن این مهم توسط هنرمندان، چاره اندیشی صورت گیرد تا کم کم فرهنگسازی درباره مصرف بهینه آب انجام شود.

کارگردان «کافه ترانزیت» ادامه داد: چندی پیش چالشی با عنوان چالش سطل آب یخ به صورت گسترده در فضای مجازی همه گیر شد تا جایی که عده ای از هنرمندان سرشناس هم در آن مشارکت کردند که برای من عجیب بود چرا که در آن زمان توسط مسئولان نسبت به بحران آب اخطار جدی داده شده بود. این حرکت هرچند در جهت همدردی با یک بیماری خاص صورت گرفت اما از طرفی باعث به هدر رفتن آب شد. امیدوارم آنهایی که چالش آب یخ را به راه انداختند یک روز چالش بحران آب را ایجاد و از مصرف بی رویه آب جلوگیری کنند.

وی با اشاره به ضرورت ساخت فیلم هایی با محوریت بحران آب عنوان کرد: کمترین کاری که در فیلم هایمان می توانیم انجام دهیم فرهنگ سازی در خصوص این مسئله است و در آثارمان باید به هر آنچه که مربوط به آب می شود و به رفع این موضوع کمک می کند، توجه کنیم البته برگزاری جلسات، نشست ها و گفتگوها هم می تواند به این موضوع کمک کند.

پرتوی ادامه داد: چندی پیش کیانوش عیاری فیلمی با عنوان «تنوره دیو» و با محوریت کمبود آب در روستاها ساخت اما با توجه به اینکه موضوع بحران آب به تازگی مطرح می شود هنوز اقدامی در خور درباره آن صورت نگرفته است اما می توانم بگویم که درباره بحران آب ارومیه سه نفر از فیلمسازان مایل به ساخت فیلمی در همین خصوص بودند که شرایط برای ساخت آن مهیا نشد. اگر وزارت ارشاد کمک کند به طور قطع فیلمسازان آثار خوبی در همین زمینه ارائه خواهند داد.

کارگردان «گلنار» با اشاره به بخش فیلم های دو دقیقه ای جشنواره «گزارش یک نگرانی» گفت: این بخش می تواند بسیار تأثیرگذار باشد، زیرا فرصتی را ایجاد می کند که افراد نسبت به این موضوع تأمل کنند، من از بانیان جشنواره فیلم و عکس «گزارش یک نگرانی» که فرصتی برای تفکر و تامل نسبت به این مسئله مهم را ایجاد کردند تشکر می کنم، امیدوارم این جشنواره به صورت عام تر برگزار شود.

فیلمنامه نویس «من ترانه 15 سال دارم» خاطرنشان کرد: می خواهم از همه آنهایی که نگران این بحران هستند و دغدغه آن را دارند دعوت کنم که از جشنواره فیلم و عکس «گزارش یک نگرانی» حمایت کنند، زیرا این جشنواره می خواهد عموم مردم را نسبت به این مسئله حیاتی متوجه کند.

1