طرح جدید مجلس نمایندگان آمریکا در اعمال محدودیت های بیشتر برای ویزای آن کشور، از سفرهای تجاری و گردشگری اروپایی ها به ایران خواهد کاست.
مجلس نمایندگان آمریکا به تازگی طرحی را تصویب کرد که طبق آن سفر شهروندان 38 کشوری که می توانند بدون اخذ ویزا به آمریکا سفر کنند، به آن کشور محدود خواهد شد.
این طرح که عمدتا شامل شهروندان اروپایی و دو کشور کره و ژاپن می شود، افرادی را که از ماه مارس 2011 به یکی از کشورهای سوریه، عراق، ایران و سودان سفر کرده باشند، با محدودیت مواجه می کند. همچنین شهروندانی که تابعیت دوگانه کشورهای یاد شده را داشته باشند، برای ورود به آمریکا نیاز به ویزا خواهند داشت.
این طرح در صورت تصویب در مجلس سنای و سپس امضای آن توسط رئیس جمهوری آمریکا به قانون تبدیل خواهد کرد. وجود چنین قانونی مطمئنا شهروندان 38 کشور را وادار به چشم پوشی از سفر به ایران می کند. با کمی خوشبینی می توان گفت این شهروندان حداقل با احتیاط بیشتری به ایران سفر خواهند کرد.
بعد از توافق هسته ای ایران با قدرت های بزرگ موسوم به برجام، این امید وجود داشت که گردشگران بیشتری از اروپا و آمریکا به ایران سفر کنند و آمارهای چند ماه اخیر نیز حکایت از افزایش سفر اروپاییان به ایران دارد.
این طرح در صورت تصویب در مجلس سنای و سپس امضای آن توسط رئیس جمهوری آمریکا به قانون تبدیل خواهد کرد
این در حالی است که اخیر مجلات معتبر Travel & Leisure و نشنال جئوگرافیک، پیش از طرح جدید کنگره آمریکا، ایران را برای سفرهای 2016 به مخاطبان خود پیشنهاد کرده بودند. همچنین مسعود سلطانی فر، رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور نیز پیش از این گفته بود: دوره پساتحریم دوران شکوفایی گردشگری خارجی ایران خواهد بود.
دیدگاه سفیر اتحادیه اروپا در آمریکا
دیوید اوسالیوان، سفیر اتحادیه اروپا در آمریکا، در پاسخ به رسانه ها، تاثیر منفی احتمالی این طرح برای ایرانیان را این گونه بیان کرد:
اولین اثر منفی هزینه و زمان لازم برای اخذ ویزای آمریکاست. تا امروز ایرانیان با گرفتن شهروندی کشورهای اروپایی استرالیا نیوزیلند و دیگر 38 کشور نیازی به گرفتن ویزا نداشتند.
دومین ائر منفی بر سفرهای گردشگری و کاری شهروندان این 38 کشور به ایران خواهد بود که اکنون چنین سفرهایی را با یک مانع رو به رو می کند. این شهروندان با سفر به ایران خود را از سفر بی دردسر به آمریکا محروم می کنند. این موضوع همچنین می تواند بازرگانان را از سفر به ایران منصرف کند و همزمان به صنعت گردشگری این کشور ضربه بزند. احتمالا بر بهتر شدن روابط تجاری و اقتصادی به ویژه میان ایران با با اروپا و ژاپن هم سایه می افکند."
به این همه، اگر تلاش دولت، علاقه خارجیان و به ویژه اروپایی ها برای سفر و نگاه مثبت رسانه های معتبر دنیا به ایران در ماههای اخیر را فرصت هایی پیش روی گردشگری ایران بدانیم؛ روشن نیست با طرح جدید در آمریکا، خوشبینی ها به رونق صنعت گردشگری پس از برجام، بردوام می ماند یا خیر.
موضع سختگیرانه مجلس نمایندگان آمریکا که در پی حملات توریستی در پاریس اتخاذ می گردد البته واکنش هایی در پی داشته است که در اینجا می توانید دنبال کنید.