19 آوریل 2024 - 01:45

مجوز ارزیابی احداث سد با علم به تخریب چشمه بل صادر شده بود

9 دسامبر 2015 - 12:30 dsfr.ir/kx0tp

مجوز ارزیابی احداث سد با علم به تخریب چشمه بل صادر شده بود
minakamran.persiangig.com
نکته مغفول در صدور مجوز ارزیابی سد داریان، عدم توجه به اهمیت چشمه بل به عنوان اثر طبیعی ملی بوده است

احداث سد داریان به صلاح محیط زیست کشور نیست ولی صدور مجوز ارزیابی برای احداث این سد و عملیات احداث آن، در سال های گذشته و تابع سیاست های کلان دولت نهم و دهم بوده است که ایجاد تاسیسات را بر حفظ محیط زیست ارجح می دانست.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مجوز ارزیابی احداث سد داریان در سال 1389 صادر شده است و در زمان آغاز به کار دولت یازدهم در سال 1392، پیرسفت فیزیکی سد در حدود 90 درصد بود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست (پام)، سعید متصدی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه مجوز ارزیابی احداث سد داریان در سال 1389 و از سمت معاون وقت محیط زیست انسانی سازمان صادر شده است، گفت: گزارش ارزیابی این سد و نیروگاه، مهر 1387 به سازمان حفاظت محیط زیست ارجاع و به تاریخ 30/4/1388 در کمیته ارزیابی مطرح و در نهایت به تاریخ10/7/1389 مجوز ارزیابی دریافت کرده است.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست افزود: صدور مجوز برای این سد با علم به از بین رفتن چشمه بل در مخزن سد بوده است و از این همین رو مجوز منوط به حفظ آب چشمه بل با همین دبی در تراز بالاتر صادر می شود.

متصدی ادامه داد: نکته مغفول در صدور مجوز ارزیابی سد داریان، توجه به اهمیت چشمه بل به عنوان اثر طبیعی ملی بوده یعنی چشمه علاوه بر آب، به دلایل دیگری همچون مورفولوژی، شرایط طبیعی و اکوسیستمی از اهمیت بالایی برخوردار بوده است.

وی با تاکید بر این موضوع که در سال 1392 و همزمان با آغاز به کار دولت یازدهم و مدیریت جدید در سازمان حفاظت محیط زیست، مکاتبات، مذاکرات و تلاش های بسیاری برای عدم آبگیری سد و حفاظت از چشمه بل آغاز شد، تصریح کرد: متاسفانه مکاتبات و مذاکرات به دلیل پیشرفت 90 درصدی احداث سد تا سال 1392 و حقوق مکتسبه ای که به واسطه صدور مجوز ارزیابی برای مسئولان پروژه ایجاد شده بود، به نتیجه نرسید.

متصدی خاطرنشان کرد: احداث سد داریان به صلاح محیط زیست کشور نیست ولی صدور مجوز ارزیابی برای احداث این سد و عملیات احداث آن، در سال های گذشته و تابع سیاست های کلان دولت نهم و دهم بوده است که ایجاد تاسیسات را بر حفظ محیط زیست ارجح می دانست.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست یکی دیگر از اشتباهات صورت گرفته در احداث سد داریان را تاکید بر حفظ آب چشمه در تراز بالاتر دانست و گفت: به همین دلیل در حال حاضر مدیران پروژه مدعی انتقال آب چشمه به تراز بالاتر هستند هر چند که پایداری این اقدام نیز هنوز مشخص نیست.

وی با بیان اینکه دولت یازدهم و مدیریت جدید سازمان حفاظت محیط زیست هیچ دخالتی در صدور مجوز احداث این سد نداشته اند، اظهار کرد: سازمان حفاظت محیط زیست با سدسازی مخالف است و معتقدیم برای استحصال آب به منظور تامین آب مورد نیاز مصارف شرب، صنعت و کشاورزی راهکارهای جایگزین بهتری وجود دارد.

1