25 آوریل 2024 - 21:52

در جستجوی راهی برای مسکوت ماندن طرح جمع آوری قلیان

24 نوامبر 2015 - 15:30 dsfr.ir/rn8te

قهوه خانه برآمده از نیاز و جوشیده از فرهنگ بومی است

نشست همفکری و هم اندیشی برای حل معضل جمع آوری قیلیان های استان گیلان برگزار شد.

به گزارش گیل خبر، تعدادی از مدیران رستوران ها و سفره خانه های سنتی در نشست همفکری و هم اندیشی برای حل معضل جمع آوری قلیان ها شرکت کردند. جبار کوچکی نژاد، نماینده مردم رشت در شورای اسلامی نیز در این نشست حضور یافت.

در ابتدای جلسه سینا حیدری، مدیر رستوران اقاقیا با ارائه آماری از واحدهای صنفی مجاز و غیرمجاز فعال در رشت و انزلی نسبت به اتفاق هولناک و آسیب های اجتماعی و اقتصادی احتمالی ناشی از جمع آوری قلیان از اماکن عمومی هشدار داد.

حیدری پیش بینی کرد به طور تقریبی با اجرای این طرح بیش از 7000 نفر که اکثرا نان آور و سرپرست خانوار هستند در دو شهر رشت و انزلی بیکار خواهند شد.

مدیر رستوران اقاقیا با مقایسه وضعیت اقتصادی استان گیلان با استان های دیگر که این طرح در آن ها اجرا شده و منابع درآمدی و اشتغال محدود به صنعت توریسم در گیلان از مسوولین خواست تا با بازنگری این قانون شرایط استانی و محلی را در اجرای آن لحاظ کنند.

در ادامه این  نشست، محمدی رییس صنف پزندگان با اشاره به اتفاقات رخ داده در گذشته ای نه چندان دور که با بروز درگیری هایی میان مامورین اجرایی و اصناف و واحدهای پذیرایی و سفره خانه ها و خورد شدن قلیان ها و در نهایت متضرر شدن بسیاری از کاسبین فعال این صنف انجامید، ابراز داشت: رعایت نکردن قوانین و شئونات توسط دسته ای از عزیزان که بدون داشتن پروانه به هر نحوی در تلاشند تا درآمدی کسب کنند و رعایت کردن یا نکردن قوانین و مضمون آن ها برایشان اهمیت چندانی ندارد ،باعث بروز خساراتی می شود که متضرران این امر به دلیل ثبت مشخصات اعضا در اداره ی اماکن، تنها اعضایی خواهند بود که پروانه کسب دارند.

وی ادامه داد: با این تفاسیر که همگان به وضوح شاهد هستیم و با وجود تبصره ماده ها و قوانین و آیین نامه اجرایی خاص اداره اماکن که ممکن است همه اعضا از ریز و بم آن آگاهی کامل نداشته باشند  باید با یافتن راه و روشی برای همکاری میان اماکن و اعضای صنف مذکور و نیز اتحاد هر چه بیشتر اعضای این صنف تلاش کرده و از بروز مجدد اتفاقات ناخوشایند گذشته جلوگیری کنیم.

محمدجعفر (مهیار) تحویلداری نیز با تذکر این نکته که اداره اماکن و دادگستری، موظف به اعمال این قانون جدید هستند گفت: قانون جمع آوری قلیان ها در کوتاه مدت قابل تغییر نیست و باید راهکاری برای مسکوت نگه داشتن آن در استان گیلان به دلایل شرایط خاص اقتصادی پیدا کنیم.

مدیر رستوران مهیار اضافه کرد: بنابر این باید با ایجاد همبستگی میان اعضای این صنف نشان دهیم که در هر شرایطی پشت هم هستیم و دیدگاه های منفی که نسبت به ما و صنف ما بوجود آمده را از میان برداریم.

رئیس هیات مدیره جامعه واحدهای پذیرایی بین راهی و سفره خانه ها ضمن بیان دلیل اجرای قانون جمع آوری قلیان ها که به سبب ممنوعیت استعمال دخانیات در مکان های عمومی و در راستای جلوگیری از آن به تصویب در آمده و در حال اجراست گفت:

در تمام دنیا برای جلوگیری از اذیت و آزار احتمالی ناشی از استعمال دخانیات فضای خاص استعمال دخانیات برای افراد سیگاری تعبیه شده که هرگز افراد غیرسیگاری به آن ورود نمی کنند. بنابراین این مشکل قابل حل بوده و می توان از آسیب های احتمالی جلوگیری کرد.

وی خاطرنشان کرد: اعمال قانون صرفا در مورد واحدهای پروانه دار که شناخته شده هم هستند نتیجه مطلوبی در پی نخواهد داشت و راه به جایی نمی برد. بهتر است در ابتدا در جهت جمع آوری واحدهای فاقد پروانه که بدون طی کردن مراحل کسب پروانه فعالیت داشته و اغلب مشکل ساز هستند اقداماتی صورت گیرد تا بسیاری از مشکلات موجود ناخودآگاه حذف شود!

وی اضافه کرد: می توان از هر موضوعی تفسیرهایی متفاوت داشت و این تفاسیر اساسا باید با معیاری قانونی باشد. لذا باید با بررسی های دقیق تر و جمع بندی صحیح در راستای تاثیر گذاری بیشتر قانون و اعمال آن گام برداشت.

تحویلداری در پایان به نشست تخصصی دکتر تامینی، دیگر نماینده رشت با معاون سیاسی امنیتی استاندار گیلان و حمایت همه جانبه استانداری از این طرح اشاره کرد و از این حمایت قدردانی نمود و افزود: دکتر تامینی با اینکه خودشان در کمیسیون بهداشت و محیط زیست در جریان و حامی تصویب این طرح بودند اما در استان پیگیر یافتن راهکاری برای حل مساله هستند.

کوچکی نژاد پس از گوش سپاری به سخنان اعضای صنف مورد بحث اظهار داشت: هر شغلی اگر به شکل صحیح انجام شود از نظر قانون از اعتباراتی برخوردار خواهد بود که خلاف این موضوع مصداق ندارد  و هر فرد یا مجموعه ای با هر عنوانی وظایفی تعیین و تعریف شده برای انجام وظایف مطابق با شغل خود در اختیار داشته و به اجرای آنها در چارچوب قانون موظف است. اگر قرار بر اجرا و اعمال قانونی باشد باید تدابیری فراهم کرد تا از بروز هر گونه ضرر و زیان احتمالی جلوگیری کرده و هیچ آسیبی متوجهِ فرد یا مجموعه و صنفی خاص نشود.

وی در خاتمه با قول پیگیری های لازم در خصوص این مسئله در سطح استانی و حتی در سطح ملی و اعلام نتیجه ی تدابیر اتخاذ شده برای  این قضیه، ابراز امیدواری کرد تا ضمن بررسی ها و پیگیری های ملی و استانی به نتیجه ای مقبول و مطلوب رسیده و تلاش هایی صورت گیرد تا با ارائه ی طرح ها و روش هایی جدید از آسیب ها جلوگیری به عمل آید.

در ادامه این نشست مدیران این اصناف در مباحثاتی با طرح نقطه نظرات خود برای بهبود روابط با نهادهای نظارتی و انتظامی و همچنین ارتقای کیفیت شغلی مجموعه های  فعال پرداختند.

1