کره زمین در تصویری جدیدی از پدیده النینو که ناسا آن را منتشر کرده است به مریخ می ماند تا کره خاکی انسان ها، تصویری که نشان از وقوع طوفان و خشک سالی و سیل های سهمگین دارد.
ناسا در آستانه نشست پاریس همچنین با انتشار داده ها و تصاویری، ماه اکتبر امسال (۲۰۱۵ میلادی) را گرمترین ماه اکتبر از زمان ثبت اطلاعات و داده های پدیده های آب و هوایی و زیست محیطی در ۱۸۸۰ میلادی خوانده است.
به گزارش یورونیوز انی کازیناوا، پژوهشگر، می گوید:«شواهد بسیاری در دست داریم که نشان می دهد آب و هوای زمین در حال دگرگونی است؛ افزایش دما، ذوب شدن کوه های یخی، گرم شدن اقیانوس ها، افزایش سطح آب دریاها. دیگر ابهامی در این خصوص وجود ندارد. به صراحت باید گفت آینده ما به تصمیمات ما انسانها در سال های آتی وابسته است و نشست بررسی تغییرات آب و هوایی در پاریس، COP21، نشستی بسیار حیاتی خواهد بود.»
پیام دانشمندان و فعالان محیط زیست خصوصا در سالهای اخیر این بوده است که اگر بشر امروز نجنبد، فردا دیر خواهد بود و ایجاد تعادلی هرچند نسبی و ناچیز در پدیده های آب و هوایی تلاشی جهانی و مضاعف می طلبد.
ولادیمیر چوپروف از فعالان محیط زیست می گوید: «مشکل اصلی در لابی گری و ارتباطات تنگاتنگ بازیگران صنعت انرژی متعارف نهفته است. البته که آنها خواهان از جریان ایستادن سودهای مالی خود نیستند و خواستشان حفظ وضع موجود است. و البته، با روند کنونی، شانسی برای انرژی های تجدیدپذیر و فن آوری های صرفه جویی در انرژی در آینده نزدیک متصور نیست.»
حدود ۱۹۵ کشور متعهد شده اند در نشست بررسی تغییرات اقلیمی پاریس در ۳۰ نوامبر و تا پایان سال ۲۰۱۵ میلادی به توافقی جامع دست یابند.