معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: توسعه ناپایدار کشاورزی و افزایش چاه های غیرمجاز در حوزه دریاچه ارومیه و مصرف منابع آبی به همراه عوامل اقلیمی اثر نامطلوبی بر دریاچه دارد.
به گزارش خبرگزاری ایرنا؛ فرهاد دبیری در آیین معارفه مدیرکل جدید حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی افزود: آذربایجان غربی به خاطر دارا بودن تنوع زیستی و زیستگاه ها و نیز مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست، اهمیت بسیاری در کشور دارد و باید از این زیستگاه ها و مناطق در راستای دستیابی به توسعه پایدار بهره برد.
وی اضافه کرد: کشور ما در منطقه از ثبات برخوردار بوده و باید از این ثبات در راستای معرفی سرمایه های زیست محیطی و نیز بهره برداری صحیح از این سرمایه ها استفاده کنیم. در جامعه جهانی برنامه های توسعه ای با محیط زیست مطابقت داده می شوند و مفهوم توسعه پایدار یک مفهوم پذیرفته شده جهانی است که بدون پذیرش اصول زیست محیطی موفق نخواهد بود.
وی ادامه داد: تعادل 4.5 میلیارد ساله جهان در 100 سال گذشته توسط بشر به هم ریخته و هم اکنون جامعه جهانی به فکر حل این مشکل است که تعادل زیستی دوباره به زمین باز گردد.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست افزود: بزرگ ترین آسیب ها در دفاع از محیط زیست کشور متوجه محیط بانان بوده و بزرگ ترین مشکلات را محیط بانان تحمل کرده اند.
وی اظهار کرد: توانایی سازمان حفاظت محیط زیست و نیروهای آن به مانند حلقه های زنجیر به هم پیوند خورده و با هم ارتباط ناگسستنی دارند.
معاون برنامه ریزی استاندار آذربایجان غربی نیز در این آیین گفت: حفاظت از محیط زیست و منابع آبی و خاکی کشور وظیفه ای همگانی بوده و همه آحاد مردم در این زمینه مسئول هستند.
تقی کهوریان افزود: نیازمند عزم و اراده جدی مردم در این زمینه هستیم و آموزش برای آحاد مردم نتایج مطلوبی در بر خواهد داشت.
وی ادامه داد: تدوین برنامه آمایش استان به عنوان یک سند بالادستی در سال گذشته با توجه خاص و نگرشی جامع به محیط زیست به اتمام رسید و بر اساس آن در برنامه ششم توسعه بسیار کارآمد خواهد بود. بهره برداری بهینه توام با حفاظت از محیط زیست از اصول توسعه پایدار بوده و باید به آن توجه شود.
معاون استاندار آذربایجان غربی با اشاره به بحران کم آبی در دریاچه ارومیه اظهار کرد: دریاچه ارومیه جزو موضوعات کلیدی و مهم در استان است و در این راستا طرح های بسیاری تعریف و مصوب شده که در حال اجراست.
وی اضافه کرد: پنج سال آینده دوره مهمی در احیای دریاچه و سال های حیاتی برای آن به شمار می رود و باید در مصرف آب سبز و یا همان آب در بخش کشاورزی بسیار دقت شده و میزان مصرف کاهش یابد.
کهوریان همچنین گفت: بهره برداری از املاح دریاچه ارومیه به عنوان ذخایر معدنی استان با در نظر گرفتن ملاحظه های زیست محیطی می تواند مفید بوده و گام مهمی در مسیر اقتصاد مقاومتی باشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی هم اظهار کرد: مدیریت معقول و مطلوب منابع، حفاظت از محیط زیست، حرکت در مسیر احیای دریاچه ارومیه، تغییر نگرش مردم نسبت به محیط زیست، توسعه پایدار همزمان با حفاظت از محیط زیست و تکریم کارکنان این نهاد از مواردی بوده که این نهاد در استان مد نظر داشته و در این مسیر حرکت می کند.
پرویز آراسته گفت: هدایت برنامه ها و حرکت در مسیر توسعه پایدار همواره در برنامه ریزی های این نهاد تخصصی مورد توجه بوده است. توجه به تغییر نگرش های مردم به محیط زیست با ارائه آموزش های مطلوب به آنها نیز همواره مورد توجه بوده تا بتوان به مدیریت مطلوبی در زمینه حفاظت از آب و خاک دست یافت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی اظهار کرد: برنامه ریزی برای بهره برداری معقول از منابع و از آبهای سطحی و زیر زمینی و رودخانه ها هم نباید مورد غفلت واقع شود.
در پایان این آیین پرویز آراسته سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی به عنوان مدیرکل این نهاد معرفی شد.