17 آوریل 2024 - 20:51
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست:

«کشف رود» احیا می شود

16 نوامبر 2015 - 09:00 dsfr.ir/ag4ye

«کشف رود» احیا می شود
خبرگزاری مهر
رودخانه «کشف رود» محل عبور فاضلاب و زباله

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست رودخانه «کشف رود» را یکی از شاهرگ های حیاتی خراسان رضوی دانست و گفت: احیای این رودخانه در دستور کار دولت و معاونت ویژه ریاست جمهوری است.

به گزارش قدس؛ دکتر معصومه ابتکار در خصوص برنامه های سازمان متبوعش برای مقابله با خشکسالی در خراسان رضوی گفت: احیای کشف رود از مهم ترین برنامه های سازمان محیط زیست استان است.

وی با اشاره به ضرورت احیای رودخانه ای که سال هاست به محل عبور فاضلاب و زباله تبدیل شده است، گفت: این رودخانه یکی از مهم ترین شاهرگ های حیاتی برای آب های روان و سفره های زیر زمینی خراسان رضوی است. بر این اساس حدود یک ماه پیش و در پی بازدید از این استان، گزارش مراحل احیای رودخانه یاد شده به دولت ارایه شده است.

ابتکار در ادامه و درباره آخرین وضعیت اجرای پروژه سد شفارود در استان گیلان گفت: این پروژه همچنان متوقف است. منتظریم گزارش ارزیابی زیست محیطی اعلام شود.  وی با اشاره به اینکه پروژه سد شفارود در دولت گذشته کلید خورده و عملیات اجرایی آن آغاز شده بود، گفت: با روی کارآمدن دولت یازدهم به خاطر بعضی از مشکلات، اجرای این طرح متوقف شد. با توقف اجرای سد شفارود، مساحت جنگل هایی که قرار بود هنگام عملیات اجرایی آن تخریب شود، از 100 هکتار به 90 هکتار رسیده است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به انتقادهای بعضی از کارشناسان مبنی بر برخورد منفعلانه دولت ها از جمله دولت یازدهم در خصوص مسایل زیست محیطی مانند سدسازی های غیراصولی، پدیده ریزگردها و آلودگی هوا گفت: مسایل محیط زیست مسایل لحظه ای و آنی نیستند، بلکه بلندمدت هستند. اما اینکه کیفیت هوای کلانشهرهای کشور طی همین دو سال اخیر از وضعیت اضطرار، هشدار و تعطیلی، اکنون به حد بهتر و قابل قبول تری رسیده، به خوبی نشان دهنده این نکته است که سازمان محیط زیست و دولت در اجرای طرح های محیط زیست، هم جدی هستند و هم قاطعیت دارند.

ابتکار همچنین در جمع خبرنگاران از تهیه لایحه مالیات سبز برای ارایه به مجلس خبر داد و گفت: در صورتی که پروژه های صنعتی، پیوست های زیست محیطی داشته باشند، می توان هزینه های حوزه سلامت را به میزان قابل توجهی کاهش داد. وی با بیان اینکه فرآورده های سوختی مهم ترین منبع کسب مالیات های سبز در سراسر دنیاست، گفت: سوخت بویژه سوخت های سنگین، آلودگی هایی دارد که به نسبت میزان تولید آلودگی اش در تمام دنیا عوارض و مالیات هایی در مورد آن ها اعمال می شود.

معاون رئیس جمهور با اشاره به کالاهایی که بسته بندی های سنگین دارند و نیز انواع پلاستیک ها، گفت: این کالاها نیز در سطح دنیا عوارض و مالیات هایی به خود اختصاص می دهند، بنابراین دولت در حال تهیه لایحه جدیدی در مورد ارزش افزوده و مالیات این نوع کالاها و آلاینده ها برای ارسال به مجلس شورای اسلامی است. در این لایحه مالیات های سبز طرح کرده ایم. همچنین با همکاری وزارت اقتصاد و دارایی بر موضوعاتی چون اقتصاد سبز متمرکز هستیم.

معاون رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه دولت یازدهم موضوع اقتصاد سبز را برای خود یک تکلیف می داند، گفت: رشد اقتصادی ضروری است، اما باید از محل بخش هایی که به تهدید محیط زیست و سلامت مردم منجر می شوند مالیات هایی دریافت کرد تا ضمن اثر بازدارندگی به منابع درآمدی در حوزه های سلامت و محیط زیست منجر شود.

ابتکار از آغاز به کار صندوق ملی محیط زیست ایران پس از سال ها تعطیلی سخن گفت و خاطرنشان کرد: این صندوق 6 ماه است کار خود را دوباره آغاز کرده و یکی از سازوکارهای جدی در حمایت اقتصادی از حوزه های محیط زیست و نیز مدیریت عوارض و مالیات های سبز است.

1