شورای عالی آب در حالی پس از یک سال تشکیل جلسه داده که دولت تمام تلاش خود را در حوزه حفظ منابع کارون گذاشته است.
به گزارش اقتصادنیوز، دو سال گذشته از دولت جدید بحران های جدی در حوزه آب برای دولت در پی داشته است. مساله خشکسالی و عواقبی که در نهایت دولت را ناچار به برنامه های متفاوتی کرده بود، همگی در این دولت تشدید شده بود.
کم آبی ناشی از خشکسالی، دولت را در مقطعی ناچار به برخورد با مشترکان پر مصرف آب کرد. حجم برخی سدها و ذخایر آبی به حدی پایین آمده بود که دولت چاره ای به غیر از حفظ اندک منابع آبی خود نداشت. با این حال، شاید آن طور که بسیاری کارشناسان بیان می کنند، در این مورد هم موفق عمل نکرد، چرا که استراتژی های دولت در شرایط بحران تفاوت چندانی با شرایط عادی نداشت.
در این میان، شورای عالی آب که بر اساس خبرها، آخرین بار در بهار سال قبل تشکیل شده بود، حالا با جلسه جدیدتری به استقبال برنامه های مقابله با خشکسالی رفته است. هرچند که بسیاری معتقدند که با توجه به بارش های امسال، وضعیت منابع آبی بهتر خواهد بود. با این حال، دولت باز هم با احتمال یک پدیده غیرقابل پیش بینی روبروست که از آن با عنوان «ال نینو» یاد می کنند. این احتمال وجود دارد که کلیه این بارش ها از تبعات نزدیک شدن این پدیده جوی به ایران باشد.
در چنین شرایطی، شورای عالی آب تشکیل جلسه داده و تنها مساله ای که در حوزه آب و منابع آبی به میان آورده، مرتبط با نجات رودخانه کارون است. این جلسه که به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شده است، گزارشی از بارندگی های اخیر و اقدامات لازم دولت برای نجات کارون را مطرح کرده است.
آن طور که به نظر می رسد، دولت از بارندگی های اخیر خرسند است و چشم امید به پر شدن منابع آبی خود دارد. در چنین شرایطی، مساله رودخانه کارون در این جلسه به صورت جدی مورد توجه قرار گرفته است.
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور که ریاست شورای عالی آب را نیز در اختیار دارد، در این خصوص بیان کرده است که «رودخانه کارون باید در طول برنامه ششم توسعه کشور به صورت جدی ساماندهی شود.» وی معتقد است که باید اعتبارات لازم برای طرح های کاهش آلودگی این رودخانه به منظور حفظ منابع آبی آن اختصاص یابد.
در چنین شرایطی به نظر می رسد که تنها استراتژی جدید دولت در حوزه برخورد با خشکسالی و حفظ منابع آبی، رودخانه کارون است که به صورت جدی در این جلسه مورد توجه قرار گرفته است.