24 آوریل 2024 - 01:43

سازمان محیط زیست تبدیل به ارگانی تشریفاتی شده است

11 نوامبر 2015 - 10:50 dsfr.ir/ly6wn

دپوی زباله در جنگل های شمال

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران گفت: جنگل های شمال ستون های زیست محیطی کشور محسوب می شوند که این ستون ها لرزان شده و در معرض تهدیدات بسیار قرار گرفته اند.

به گزارش خبرگزاری ایسنا؛ عطاءالله قبادیان بیان کرد: با دست اندازی به عرصه های منابع طبیعی و زیستی طی سال های اخیر کشور تعادل طبیعی خود را از دست داده است و ما در حال از دست دادن بسترهای زیستی و تولیدی خود هستیم.

وی تصریح کرد: استان مازندران قطب کشاورزی و تولید غذایی کشور محسوب می شود اما با برداشت بی حد و حصر از منابع طبیعی و زیستی همچون جنگل ها در عرض 30 سال گذشته با پدیده بیابان زایی روبرو شده ایم.

وی افزود: شمال کشور را باید در چارچوب فلات ایران بررسی کرد و با نگاهی جامع خواهیم دید ایران کشوری خشک و کم باران با میانگین 240 میلی متر مکعب آن هم در حد خوشبینانه است و متاسفانه با تبخیر بسیار شدید روبه رو است.

قبادیان بیان کرد: ایران در محاصره بزرگ ترین کویرهای جهان است و دریای مازندران از شرق و غرب در مجاورت کویرهای مغولستان و چین است. همچنین گرم ترین کویر جهان، کویر لوت در ایران قرار دارد و این یعنی با از بین بردن تنها کمربند سبز هر لحظه ما با فاجعه خشکسالی و کم آبی و مرگ گونه های زیستی روبرو خواهیم بود.

این فعال زیست محیطی گفت: گسترش و رشد بیابان در کشور با کاهش کمربند سبز شمالی منجر به کاهش تولیدات کشاورزی و غذایی می شود.

وی با خاطرنشان کردن این امر که سازمان محیط زیست و منابع طبیعی به یک ارگان تشریفاتی تبدیل شده است، گفت: جنگل های شمال ستون های زیست محیطی کشور محسوب می شوند و مسئولان باید این را بدانند که یکی از اهرم های توسعه پایدار حراست از تنوع زیستی، اکوسیستم ها، گونه ها و ذخایر ارضی است که متاسفانه این روزها این ستون ها با بی مبالاتی مسئولان زیست محیطی بسیار لرزان و سست شده است و چه بسا به زودی ویران شود.

قبادیان اذعان کرد: باید برای حفظ این ستون های لرزان، بخشی از درآمدهای معدنی و منابع زیرزمینی که اقتصاد کشور برپایه آن شکل می گیرد به ساماندهی عرصه های زیست محیطی اختصاص یابد.

عضو هیئت علمی دانشگاه وین از فعالان زیست محیطی کشور با هشدار این نکته که ایران حق زنده ماندن دارد اذعان کرد: مسئولان باید بیشتر به دانشمندان و هشدارهای آنان اهمیت دهند.

1