29 مارس 2024 - 12:53

گرمایش جهانی و افزوده شدن 100 میلیون فقیر تا سال 2030

11 نوامبر 2015 - 11:00 dsfr.ir/nt89z

گرمایش جهانی و افزوده شدن 100 میلیون فقیر تا سال 2030
bp.blogspot.com
گرمایش جهانی و تاثیر آن بر فقر

در طول 25 سال گذشته بین سال های 1990 و 2014 میلادی گازهای گلخانه ای افزایش 36 درصدی داشته است.

به گزارش یورو نیوز بر اساس گزارش سازمان هواشناسی سازمان ملل میزان گازهای گلخانه ای جو زمین در سال 2014 میلادی به بالاترین میزان از زمان ثبت آن رسید، دمای کلی ثبت شده در سال های 2014 و 2015 نیز نشان می دهد که این دما بیش از روند پیش بینی شده بوده و این سال ها به عنوان گرم ترین سال ها از زمان ثبت جهانی دما از سال 1880 تاکنون گزارش شده اند.

این خبر سه هفته پیش از  افتتاح کنفرانس تغییرات اقلیمی  پاریس در ماه دسامبر 2015 اعلام شد که در آن مذاکره کنندگان قرار است از سراسر جهان گرد هم آیند و درباره راه های مقابله و توقف گرمایش زمین گفت و گو کنند.

میشل جرائود، دبیر کل سازمان جهانی هواشناسی در این باره گفت:

«ما یک بار دیگر رکورد جدیدی را شکستیم. در طول 25 سال گذشته بین سال های 1990 و 2014 میلادی گازهای گلخانه ای افزایش 36 درصدی داشته است.»

فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه نیز در جمع کارشناسان آب و هوا و محیط زیست در پاریس از وظیفه خطیر سیاست مداران در کنترل گرمایش زمین سخن گفت. اولاند اظهار کرد:«تصمیمات سیاستمداران باید فراتر از دوران مسئولیت و حتی دوران پس از حیات آنان را در بر گیرد. منظورم این است آنهایی که آینده سیاره زمین ما در دستان آنهاست باید تصور روزی را بکنند که دیگر در قید حیات نیستند و نسل های آتی به قضاوت آنها می نشینند. این نکته اساس نشست پاریس است.»

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا هم با پیوستن به شبکه اجتماعی فیسبوک و انتشار ویدئویی از خود در محوطه کاخ سفید از آمریکایی ها خواست تا نسبت به موضوع تغییرات اقلیمی حساسیت و مسئولیت نشان دهند.

در حالی حدود 195 کشور متعهد شده اند تا پایان سال 2015 میلادی در خصوص تغییرات اقلیمی به توافقی جامع دست یابند که شواهد نشان می دهد به رغم هشدار دانشمندان و فعالان تا به امروز عزمی جهانی برای کاهش میزان دی اکسید کربن جو زمین شکل نگرفته است.

در همین زمینه بانک جهانی نیز  هشدار داد اگر سیاست های درستی برای مقابله با تغییرات آب وهوایی و افزایش سطح دریا ها اجرا نشود تا سال 2030 تحت تاثیر گرمایش جو زمین صد میلیون نفر دیگر به جمعیت فقیر جهان افزوده خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، بانک جهانی می گوید:

پایان دادن به فقر که یکی از 17 هدف جدید سازمان ملل متحد است، بدون مقابله با گرمایش جو زمین و پیامدهای آن برای فقرای جهان عملی نخواهد بود.

این نهاد می افزاید که طرح های بلندپروازانه برای محدود نگاه داشتن میزان گرمایش زمین در حد دو درجه سانتی گراد باید به شیوه ای اجرا شوند که روی وضعیت اقشار فقیر تاثیر منفی نگذارد.

بانک جهانی در بخشی از بیانیه خود می گوید: «گرمایش زمین بیش از همه به لایه های فقیر آسیب می رساند و چالش اصلی ما این است که از سقوط ده ها میلیون نفر به فقر مطلق پیشگیری کنیم.»

در حال حاضر طی ارزیابی های بانک جهانی و سیار نهادهای بین المللی حداقل 900 میلیون نفر از مردم جهان به خاطر پیشرفت کند توسعه در فقر زندگی می کنند و طبق پیش بینی بانک جهانی ممکن است 100 میلیون دیگر به این رقم افزوده شود.

جان رومه مدیر بخش گرمایش زمین در بانک جهانی گفت هم اکنون گرمایش زمین از طریق کاهش برداشت محصولات کشاورزی، سیلاب های شدید که اموال و دارائی های مردم را نابود می کند و تشدید خطر ابتلا به مالاریا به لایه های فقیر ضربه می زند. به گفته او پایان دادن به فقر و مقابله با تغییرات جوی بزرگ ترین چالش نسل فعلی است.

در گزارش بانک جهانی گفته می شود که خانوارهای فقیر بیشتر از لایه های متمول از پیامدهای گرمایش زمین آسیب می بینند چون دارایی اصلی آن ها خانه های محقر و زمین های آسیب پذیری است که هیچکدام بیمه نیستند.

این گزارش هشدار می دهد که از امروز تا سال 2030 سیاست های زیست محیطی در پیشگیری از روند گرمایش زمین نمی توانند تاثیر چندانی بگذارند و به این خاطر سرمایه گذاری در اقدامات گسترده تر برای افزودن بر مقاومت مردم در قبال حوادث جوی اهمیت فراوانی دارد.

گزارش بانک جهانی تاکید می کند که شبکه های خدمات اجتماعی و بهداشت بهتر برای همگان همراه با اجرای طرح هایی مثل سیل بندهای بهتر، سیستم های هشدار دهنده و کشت محصولات مقاوم تر می تواند طی 15 سال آینده تا حدی از آسیب های ناشی از گرمایش زمین برای اقشار فقیر بکاهد.

جان رومه بر اجرای هر چه سریع تر سیاست های درست تاکید کرده و گفت طرح های توسعه در سراسر جهان باید عامل گرمایش زمین را در نظر بگیرند تا در آینده زیرساخت های اقتصادی آسیب نبینند.

خبرگزاری رویترز می افزاید که بانک جهانی در این گزارش که در آستانه اجلاس سازمان ملل متحد پیرامون گرمایش زمین منتشر شده، هشدار می دهد قابلیت انطباق جهان با روند بدون وقفه گرمایش زمین بسیار محدود است.

اجلاس بین المللی سازمان ملل متحد که هدف اصلی آن رسیدن به یک توافق جهانی در زمینه کاهش تولید گازهای گلخانه ای است از روند 30 نوامبر در پاریس آغاز خواهد شد.

بانک جهانی هشدار می دهد که برای متوقف کردن تاثیرات این پدیده بر گسترش فقر باید با سرعت اقداماتی را اجرا کرد که تولید گازهای گلخانه ای را تا پایان قرن بیست و یکم به صفر برساند.

برخی از این سیاست ها مثل هوای تمیز و سالم تر، افزایش بهره وری از انرژی و بهبود شبکه حمل و نقل عمومی به نفع لایه های فقیر خواهد بود. ولی برخی دیگر از سیاست ها ممکن است باعث افزایش بهای انرژی و محصولات غذایی شود که در هزینه خانوارهای فقیر اقلام اساسی هستند.

گزارش بانک جهانی می افزاید اگر این اقدامات به شکل درست برنامه ریزی شده و همزمان با آن سیاست های حمایتی از لایه های فقیر به اجرا گذاشته شوند مقابله با گرمایش زمین لزوما به فقرا آسیب نخواهد زد.

به عنوان نمونه از صرفه جویی ناشی از قطع یارانه های مربوط به سوخت می توان برای اجرای طرح های حمایت از لایه های فقیر در قبال افزایش بهای سوخت استفاده کرد. و یا از محل وضع مالیات بیشتر بر مصرف سوخت و تولید کربن می توان به خانوار های فقیر کمک هزینه نقدی پرداخت کرد.

همچنین جامعه بین المللی با ارائه کمک های مالی و فنآوری می تواند به بیمه کردن اموال لایه های فقیر، تحقیق در مورد کشت محصولات مقاوم تر، بهبود شبکه حمل و نقل و پیش بینی هوا شناسی و سیستم هشدار دهنده کمک کند.

1