18 آوریل 2024 - 17:58
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان

توسعه گردشگری روستایی در گیلان نیازمند آموزش و همگرایی مسوولان است

9 نوامبر 2015 - 17:00 dsfr.ir/939ym

توسعه گردشگری روستایی در گیلان نیازمند آموزش و همگرایی مسوولان است
مجتبی محمدی
بانوان روستایی لاهیجان در حال برداشت چای

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، توسعه گردشگری روستایی در استان را نیازمند آموزش، تعامل افراد بومی و همگرایی متولیان و مسوولان عنوان کرد.

به گزارش ایرنا؛ رضا علیزاده افزود: گردشگری روستایی در استان به واسطه معماری فرهنگ و آیین یکی از پر طرفدارترین گونه های گردشگری در استان است که متاسفانه رویکرد جدید معماری لطمه جدی به این موضوع وارد می کند.

وی، استقبال کم نظیر گردشگران از موزه میراث روستایی گیلان را گواه این موضوع دانست و بیان کرد: معماری و نوع زندگی روستایی موجب شده تا هر ساله گردشگران بسیاری از داخل و خارج کشور برای بازدید از این موزه به گیلان سفر کنند.

وی ادامه داد: گردشگر برای دیدن فضایی متفاوت به روستا سفر می کند، حال اگر همان فضایی را که در شهر تجربه می کند در روستا ببیند دیگر چه جذابیتی برای گردشگر باقی خواهد ماند. نباید اجازه داد فرهنگ غنی و اصیل روستاها دست خوش رشد شتابان صنعتی، حس بی اعتمادی به فرهنگ خودی و بحران هویتی شود.

علیزاده ادامه داد: نهادینه سازی فرهنگ گردشگری یکی از ضروریات است؛ و مردم می بایست به این آگاهی دست یازند که توسعه گردشگری می تواند فرصت هایی را برای برقراری مبادلات فرهنگی میان گردشگران و مردم محلی فراهم سازد. وی، با اشاره به وجود دغدغه های جدی در حفظ معماری سنتی روستایی، توجه به بوم گردی روستایی را یک ضرورت برای جذب گردشگر خواند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، ارائه خدمات آموزشی به روستاییان در راستای میزبانی از گردشگران را یک الزام فرهنگی خواند و گفت: گردشگری روستایی در سایه تعاملات افراد بومی و مسئولان تحقق می یابد. وی وجود جاذبه های مختلف در گیلان را موجب شکل گیری صنعت گردشگری در استان دانست و اظهار داشت: هم اکنون صنعت گردشگری توانسته در کنار قطب کشاورزی، قطب گردشگری را در این استان توسعه دهد.

وی، استفاده مثبت و هوشمندانه از معماری بومی و روستایی را به عنوان گنجینه ای ارزشمند مهم تلقی نمود و افزود: معماری بومی همراه و همزاد با طبیعت است. او با بیان اینکه گردشگری فرهنگی در گیلان طی دهه های اخیر جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص داده، اذعان داشت: تاریخ کهن، فرهنگ غنی و آداب و رسوم متنوع در استان در صورت فراهم شدن زیرساخت ها، تسهیلات مناسب، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی موجبات افزایش ورود گردشگر را فراهم می آورد.

علیزاده با تأکید بر بازشناسی بومی با رویکرد بوم شناسی فرهنگی استان تصریح نمود: معماری بومی گیلان دارای اسناد و منابع غنی از گذشتگان است و تحلیل این آثار دستیابی به اصالت و فرهنگ را برایمان مهیا می سازد.

وی، با بیان اینکه حضور گردشگران باعث ایجاد شغل و درآمد در روستاها می شود، خاطرنشان کرد: گردشگران در تامین نیازهای اقتصادی روستاییان مؤثر هستند و این امر باعث کاهش روند مهاجرت از روستاها به شهرها می شود؛ همه این ظرفیت ها موجب می شود تا متولیان شهرها زمینه آموزش را به روستاییان در راستای توسعه گردشگری روستایی در استان فراهم کنند.

گفتنی است؛ 71 منطقه نمونه گردشگری در گیلان تعریف شده است.

1