25 آوریل 2024 - 08:27
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بهشهر گفت:

هر 15 هزار هکتار جنگل تنها یک نیروی حفاظتی دارد

8 نوامبر 2015 - 15:30 dsfr.ir/y42eh

هر 15 هزار هکتار جنگل تنها یک نیروی حفاظتی دارد
محمد علیزاده
جنگل عباس آباد بهشهر

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بهشهر گفت: سفر آموزشی ترویجی انجمن های مردم نهاد در جنگل های شرق مازندران در بهشهر صورت پذیرفت.

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران، علی باقری افزود: این سفر یک روزه با همکاری اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بهشهر، انجمن های مردم نهاد، هیات کوهنوردی شهرستان بهشهر و شرکت  نکاچوب برگزار شد.

وی با اشاره به اینکه حفاظت از جنگل ها وظیفه شرعی عموم مردم است و ما در راه حفظ این سرمایه ملی از هیچ تلاشی دریغ نمی کنیم هدف از این برنامه را آشنایی مردم و انجمن های مردم نهاد با کار مجریان طرح اعلام نمود و یادآور شد: در طول این برنامه مجری طرح نکاچوب و کارشناسان منابع طبیعی توضیحاتی از فرآیند پرورش جنگل، مراحل رویش نهال و نوع نهال، گونه های درختی منطقه و انتخاب قطع یک درخت ارائه نمودند.

رئیس اداره منابع طبیعی بهشهر تصریح کرد: مساحت 25 هزار و 452 هکتار از جنگل های شهرستان تحت پوشش طرح هستند و در این راستا سه مجری با عنوان طرح الغدیر، طرح خلیل شهر عباس آباد و طرح شرکت سهامی نکاچوب فعالیت دارند.

باقری گونه های درختی موجود در شرق مازندران را ممرز، بلوط، آزاد، خرمندی، توسکا، راش (مرس)، داغداغان، انجیلی، افرا، شیردار، سرخدار و شمشاد عنوان نمود و گفت: 70 گونه درختی و 50 گونه درختچه‌ای در جنگل‌های شمال شناسایی شده‌اند که چند گونه از آن ها ممنوع‌القطع می باشند.

وی با اشاره به اینکه مهم‌ترین اصل در بهره‌ برداری از جنگل، اصل استمرار تولید است و بهره‌ برداری باید بصورتی انجام شود که موجودیت جنگل و تولید چوب و همچنین مواهب گوناگون آن به طور پیوسته محفوظ بماند، تاکید نمود: بهره برداری از جنگل یک عمل یا پدیده مستقل نیست و ریشه‌های آن در طرح‌های جنگلداری و اصول جنگلبانی و به علاوه روش‌های پرورش جنگل و زادآوری آن استقرار یافته است.

رئیس اداره منابع طبیعی بهشهر با بیان اینکه وجود دام در جنگل یکی از عوامل تخریب است، عنوان نمود: تعلیف غیرمجاز و چرای بی رویه دام از تبدیل نهال ها به درخت و ماندگاری جنگل جلوگیری می‌کند. همچنین رفت و آمد دام‌ها در جنگل باعث کوبیده شدن خاک و جلوگیری از رویش و استقرار بذر درختان می‌شود.

باقری ادامه داد: کمبود نیروی حفاظتی در جنگل ها احساس می شود و برای حفاظت در منطقه شهرستان بهشهر در هر 15 هزار هکتار به یک نیروی حفاظتی می رسد این در صورتی است که استاندارد جهانی برای حفظ و حراست از جنگل ها در هر 1000 هکتار 1 یا 2 نیروی حفاظتی است.

وی میزان اراضی جنگلی و منابع طبیعی شهرستان بهشهر را 72 هزار هکتار اعلام کرد و گفت: از این میان 25 هزار متر مربع مرتع و بقیه اراضی جنگلی است.

1