18 آوریل 2024 - 18:07
معاون امور استان های سازمان میراث فرهنگی:

جهان، ایران را با شناسنامه فرهنگ می شناسد

4 نوامبر 2015 - 13:30 dsfr.ir/t85w7

اسداله درویش امیری

میراث فرهنگی هویت تاریخی، فرهنگی و تمدنی یک ملت است و باید چراغ راهی باشد برای رفتن در مسیر صحیح و درست برای آن ملت تا در نتیجه موجب تحکیم جایگاه ایران در عرصه فرهنگ و تمدن بشری شود.

اسداله درویش امیری در مراسم تکریم و معارفه مدیران کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان اظهار داشت: خوشبختانه بدلیل معرفی سابقه فرهنگی ملت ایران و تاریخ گذشته دنیا به خوبی کشور عزیزمان را از دریچه فرهنگی می شناسد و وجود چنین ظرفیت هایی در عرصه جهانی می تواند سرمایه بزرگی برای حوزه گردشگری خارجی کشور باشد.

وی تاکید کرد: اماکن تاریخی و فرهنگی ایران که دارای شناسنامه بین المللی است هر کدام می تواند گنجینه ای در فرهنگ، اقتصاد-اشتغال و بالاخره مرکزی برای دیپلماسی فرهنگی باشد. وی با اشاره به جایگاه میراث فرهنگی در حوزه اقتصاد فرهنگی، در دوره اقتصاد مقاومتی و اقتصاد بدون نفت و نقش آن پس از عبور از پساتحریم اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران می تواند با تکیه بر اقتصاد فرهنگی و اقتصاد گردشگری از اقتصاد نفتی رهایی پیدا کند اگر به این مهم توجه شود یقینا این امر دست یافتنی است.

وی اضافه کرد: هر یک از آثار تاریخی می تواند تبدیل به بزرگ ترین سرمایه فرهنگی و اقتصادی شود، چرا چون جهان ایران را با شناسنامه فرهنگی می شناسد. در پنج برنامه گذشته کشور توجه خاصی به حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نشده است ولی در برنامه ششم توسعه کشور با ابلاغ رئوس برنامه توسط مقام معظم رهبری بارقه های امیدی از توجه به این حوزه مشاهده شده است که امید است در برنامه توسعه کشور این رئوس برنامه پررنگ تر مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به ابلاغیه رهبری در این زمینه گفت: رهبری معظم انقلاب با اشراف کامل به حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ابلاغیه خود تعداد گردشگران را در پایان اجرای برنامه ششم توسعه کشور 5 برابر شرایط کنونی مطالبه کرده اند و این نشان از توجه و اهتمام به حوزه گردشگری است. رهبری معظم انقلاب در ابلاغیه اخیر خود بر توسعه و صادرات صنایع دستی به به سایر نقاط جهان نیز تاکید داشته اند که این مهم نشان از اشراف و اهتمام به این حوزه تاثیرگذار در بخش تولید و اشتغال است.

وی با تاکید بر این مطلب که در ایران 32 هزار منطقه تاریخی و صدها هزار اثر تاریخی مکشوفه وجود دارد که این مسئله نشان از توانمندی در حوزه میراث فرهنگی است ولی در بخش تامین زیرساخت ها هنوز به شرایط ایده آل نرسیده ایم گفت: خوزستان دارای سه اثر ثبت جهانی است که در این زمینه بین استان های کشور دارای رکورد است و از طرفی دارای توانمندی های بالقوه ای مانند گردشگری مذهبی و دفاع مقدس است که سایر استان ها از این داشته ها بی بهره هستند.

درویش امیری گفت: خوزستان با داشتن سازه های آبی شوشتر نیازی به معرفی خود ندارد، این اثر تاریخی سابقه تاریخی استان را به خوبی مشخص میکند، وجود زیگورات چغازنبیل به عنوان نخستین اثر ثبت جهانی ایران دراستان نیز از توانمندی های تاریخی و میراثی این استان است که باید در راستای معرفی این آثار و جذب گردشگر به استان تلاش کنیم. شناسنامه فرهنگی ایران در بخش گردشگری باید در راستای کاربری اقتصادی و تولید سرمایه در کشور استفاده شود و در این حوزه از همه توانمندیها استفاده می کنیم.

درویش امیری همچنین با اشاره به ورود امام رضا از شلمچه و استان خوزستان گفت: طی مطالعاتی که در آستان قدس رضوی و جلساتی که با حضور مدیران شش استانی که امام رضا ع از مسیر آن ها گذشته داریم در صدد هستیم مسیر ورود امام رضا ع به ایران را تحت عنوان «جاده ولایت» به ثبت برسانیم.

وی شلمچه را از افتخارات معنوی ایران و این استان عنوان کرد و ادامه داد: شلمچه در زمان معاصر و با وجود رشادت های رزمندگان اسلام از جایگاه ویژه ای در کشور برخوردار است. معاون امور حقوقی مجلس و استان های سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خاطرنشان کرد: حوزه گردشگری دفاع مقدس استان خوزستان منحصربفرد است.

درویش امیری با بیان اینکه حوزه گردشگری مذهبی خوزستان بدلیل اینکه از تمام کشور برای زیارت عتبات از مسیر خوزستان می گذرند بسیار پررنگ است افزود: خوزستان به دلیل برخورداری از مرزهای آبی و خشکی نیز در جذب حوزه گردشگری سلامت موفق عمل کرده است.

وی با اشاره به تالاب بین المللی شادگان و وجود پر آب ترین رود کشور در استان یادآور شد: وضعیت استان خوزستان از لحاظ حوزه های گردشگری بسیار خوب و مطلوب است.

معاون امور مجلس حقوقی و استان های سازمان در پایان از ثبت ملی گل نرگس بهبهان یاد کرد و گفت: با نگاه ویژه باید به این ظرفیت ها در استان نگاه کرد.

وی با تشکر از نهادهای امنیتی و قضایی در همکاری نزدیک با میراث فرهنگی خوزستان گفت: نهادهای امنیتی و قضایی در راستای مبارزه با تعرض های انجام شده به آثار تاریخی با اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خوزستان همکاری نزدیکی دارند که در این مجال از آن ها تشکر می کنم.

درویش امیری خاطرنشان کرد: استاندار سخت کوش و با تجربه خوزستان با دید باز همکاری نزدیکی با میراث فرهنگی خوزستان داشته و دارد و از زحمات و اهتمام ویژه ایشان در توجه به مسائل پیرامون این حوزه تشکر می کنم. افشین حیدری فرزند خوزستان و جوان و پویاست و خسرو نشان نیز در حوزه فرهنگ دارای سابقه طولانی است امیدواریم همکاری نزدیک این دو باهم به اعتلای میراث فرهنگی در استان منجر شود.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: نمایندگان مردم خوزستان در مجلس شورای اسلامی در راستای انتخاب مدیرکل جدید میراث فرهنگی خوزستان حمایت خود را اعلام داشته اند و در این زمینه نیز از همکاری نزدیک آنها تشکر می کنم.

در انتهای این مراسم خسرو نشان به عنوان مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان معرفی و از زحمات و تلاش های افشین حیدری قدردانی شد.

گفتنی است، خسرو نشان عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز بوده و پیش از این معاون فرهنگی دانشگاه، مشاور استاندار و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان های خوزستان و اصفهان بوده است.

1