18 آوریل 2024 - 12:14
وزیر راه و شهرسازی:

500 فروند هواپیما کم داریم!

29 اکتبر 2015 - 09:00 dsfr.ir/j909u

500 فروند هواپیما کم داریم!
سایت خبری وزارت راه و شهرسازی
عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی

وزیر راه و شهرسازی: ناوگان هوایی برای نوسازی به حداقل 500 فروند هواپیما به ارزش 50 میلیارد دلار نیازمند است.

وزیر راه و شهرسازی روز گذشته در جمع مدیران، دبیران و خبرنگاران موسسه اطلاعات با اشاره به شرایط سخت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور در سال های اخیر گفت: در چنین شرایطی هر گونه تصمیم گیری به نوعی جسارت نیاز دارد که اتفاقا مدیریت فعلی کشور هم به همین جسارت نیازمند است.

عباس آخوندی در بخشی از سخنانش به نیاز به سرمایه گذاری در بخش ناوگان هوایی اشاره کرد و گفت: اگرچه متوسط سن ناوگان هوایی کشور با ورود هواپیماهای جدید از 22 سال به کمی بیشتر از 20 سال تنزل یافته است، ولی چنانچه برای نوسازی ناوگان اقدامی نکنیم، ظرف 10 سال آینده دوباره با یک ناوگان پیر و فرتوت 30 ساله روبرو خواهیم بود که فاقد کارایی لازم است.

وی افزود: برای جایگزین سازی هواپیماهای جدید با ناوگان قدیمی و جبران عقب ماندگی های گذشته به حداقل 400 فروند هواپیمای برد دور و متوسط و 100 فروند هواپیمای با برد کم برای فرودگاه های کوچک نیاز داریم که اگر ارزش هر فروند هواپیما به طور متوسط 100 میلیون دلار باشد، باید 50 میلیارد دلار در این بخش سرمایه گذاری کنیم.

وزیر راه در ادامه با اشاره به مشکلات حوزه حمل و نقل ریلی تصریح کرد: این مشکل در حوزه حمل و نقل ریلی هم وجود دارد. زیرا برای نوسازی ناوگانی که واگن های آن بیش از 40 سال قدمت دارد به 2000 واگن جدید نیاز داریم که اگر ارزش هر کدام از آن ها با سهم کشنده را 4 میلیارد تومان فرض کنیم، فقط برای نوسازی ناوگان مسافری به 8 تا 9 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است. این رقم در بخش ناوگان باری و همچنین برای توسعه خطوط ریلی کشور از 10 هزار کیلومتر فعلی به 25 هزار کیلومتر در افق 1404 بسیار هنگفت خواهد بود.

آخوندی با تاکید بر نقش منابع جدید اقتصادی در تامین سرمایه گذاری مورد نیاز در بخش حمل و نقل اظهار داشت: مطمئنا فروش نفت خام در تأمین چنین سرمایه هنگفتی نقش ندارد، بنابراین باید به فکر منابع جدیدی باشیم که دستیابی به آن ها نیازمند ارتباط با اقتصاد بین المللی است. از سوی دیگر پیوند با اقتصاد جهانی مستلزم طراحی یک مدل متفاوت اقتصادی در ایران است که متاسفانه شرایط اجتماعی ما در حال حاضر با این مدل رابطه ای عکس دارد. یعنی به جای آنکه مردم در توسعه اقتصادی سرمایه گذاری کنند، دولت به آنها پول می پردازد.

1