وقتی مهندس برجی سر پروژه رسید و حجم تخریب را مشاهده کرد، کاملا شوکه شد. او به جمع حاضر گفت این یک جنایت علیه منابع طبیعی است. او در جمع فعالان محیط زیست گفت: من مخالف این طرح هستم اما متوقف کردنش بی فایده است چون پس از چند سال مجددا اجرا خواهد شد.
"گزیده ای از گزارش اختصاصی گیلان فردا"مدیر کل دفتر ارزیابی های زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به این که پیشنهاد این سازمان در زمینه احداث سد شفارود تنها برای تامین آب شرب بوده است، گفت: اما در نهایت قرار شد؛ علاوه بر آب شرب، آب مورد نیاز کشاورزی و صنعت نیز با آن تامین شود.
حمید جلالوندی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با سد شفارود گفت: در این زمینه سازمان حفاظت محیط زیست پیشنهاد خود را داشت و دستگاه های دیگر پیشنهاد دیگری داشتند، در نهایت آقای جهانگیری پیشنهاد جمع را پذیرفت و قرار شد با توجه به هزینه هایی که از قبل شده است، سد با تخریب 93 هکتار احداث شود.
وی ادامه داد: پیشنهاد ما این بود که سد فقط برای تامین آب شرب احداث شود که در این صورت ۵۰ هکتار تخریب از جنگل های هیرکانی را به همراه داشت، اما دیگر دستگاه ها مانند سازمان مدیریت و برنامه ریزی، سازمان جنگل ها و وزارت نیرو و گروهی که حکم شده بودند به گزینه تامین شرب، کشاورزی و صنعت رای دادند.
جلالوندی با اشاره به اینکه طرح تایید شده؛ باید ارزیابی زیست محیطی داشته باشد، افزود: برخی از اقدامات این پروژه قبلا انجام شده بود و سه تن از وزیران و مسوولان وقت یعنی وزیر نیرو، وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در گذشته مجوز احداث آن را داده بودند.
مدیرکل دفتر ارزیابی های زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: ما نمی توانیم با احداث سد برای آب شرب مخالفت کنیم، زیرا بر اساس ماده 46 قانون توزیع عادلانه آب و تامین آب با وزارت نیروست و زمانی که بگویند تنها راه برای تامین آب، ساخت سد است، ما نمی توانیم مخالفت کنیم بنابراین مجبور بودیم که با تامین شرب موافقت کنیم، اما در مجموع با هر موضوعی که با جنگل در گیری داشته باشد، موافق نیستیم.
وی تصریح کرد: جهاد کشاورزی گزینه های دیگری هم چون ایجاد آب بند برای تامین آب در این منطقه را داشت تا شکل دیگری به جز سد استفاده شود، اما وزارت نیرو مطرح می کرد که از نظر فنی امکان دیگری جز احداث سد وجود ندارد.
جلالوندی با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست تاکنون تا حدی از صحبت های وزارت نیرو مجاب شده است، گفت: در گزینه اول بحث درگیری 350 هکتار جنگل مطرح بود، اما الان این مقدار کاهش یافته است. ما به وزارت نیرو نامه نوشتیم که گزارش ارزیابی زیست محیطی این سد را تهیه کنند و اثرات آن را هم پیش بینی کنند، البته متولی جنگل، سازمان جنگل ها و مراتع است، بنابراین می توانند این ایراد قانونی را به ما بگیرند که این مساله به شما چه ربطی دارد، وقتی متولی آن این پروژه را پذیرفته است.
وی توضیح داد: البته باید بدانیم که گزینه نهایی مطرح شده برای این سد، تاییدیه سازمان حفاظت محیط زیست را ندارد تا آنکه ارزیابی زیست محیطی آن ارائه و تمهیدات لازم اندیشه شود و اگر این گزارش ارزیابی در کمیته ماده 2 تصویب شد، آن وقت مجوز خواهد گرفت.