معاونت منابع انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در نشست خبری خود که روز یکشنبه 28 مهر برگزار شد از دریافت مجوز ارزیابی برای 23 پروژه از سوی این معاونت خبر داد و گفت: استان های جنوبی کشور دارای بیش ترین مجوز صادر شده در این زمینه بوده اند.
به گزارش دنیای سفر؛ سعید متصدی که به همراه مدیران خود به پرسش های خبرنگاران در حوزه های تحت مدیریت این معاونت سخن می گفت، افزود: در هشت سال دولت قبل 1250 پروژه توانستند مجوز ارزیابی محیط زیست را دریافت کنند در حالی که قریب به اتفاق آن ها دارای نقص های علمی و فنی بودند.
وی در همین رابطه از فرآیند ناقص ارزیابی محیط زیست در دولت قبل خبر داد و اظهار کرد: برای جبران این نقیصه ما تلاش کرده ایم تا در کمیته تخصصی مربوط به گزارشات ارزیابی نمایندگان دانشگاه های استان محل پروژه، نمایندگان مجلس، شورای شهر، دستگاه های اجرایی، انجمن های محیط زیستی را در کنار مردم بومی و محلی در کنار هم داشته باشیم تا به این ترتیب تمام جوانب امر در آن سنجیده شود.
معاونت منابع انسانی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: همچنین نمایندگان دانشگاهی، مجلس شورای اسلامی، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان مدیریت و برنامه ریزی و مدیران پروژه در کمیته ماده دو حضور دارند و از سال 92 تا کنون 133 جلسه کارگروه های استانی به همراه 250 جلسه کمیته ماده دو 114 پروژه را ارزیابی و 23 مورد آنها اجرایی شده است.
وی ادامه داد: بر اساس این ضوابط مجری طرح باید تعهد محضری بدهد که ضوابط محیط زیستی را در پروژه خود لحاظ می کند و واحد HSE نیز موظف است شاخص های ارائه شده مورد نظارت و ارزیابی قرار داده و درصدد رفع نواقص موجود بربیاید.
متصدی با اشاره به سد شفارود به عنوان یکی از پروژه های چالش برانگیز در حوزه محیط زیست اظهار کرد: بر اساس تفاهم نامه که سال 82 میان جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت نیرو امضا شد، مجوز به این سد داده شده اما در دو سال اخیر مخالفت هایی با ساخت آن از سوی سازمان حفاظت محیط زیست صورت گرفته است.
وی تامین آب شرب را از ضروریات عنوان کرد و گفت: هیچکس نمی تواند به هیچ بهانه ای جلوی تامین آب شرب را بگیرد و ما نیز در سد شفارود تامین آب شرب به همراه حداقل های صنعتی و کشاورزی را مدنظر قرار داده ایم.
معاونت انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در همین رابطه افزود: بر اساس طرح پیشین 350 هکتار از جنگل های هیرکانی با احداث سد از بین می رفت که اکنون با جرح و تعدیل های انجام شده به 93 هکتار تقلیل یافته است ضمن اینکه مجری طرح باید اقدام به کاشت درخت و ایجاد جنگل های مصنوعی کند.
ارس عاری از مواد رادیواکتیو است
متصدی درباره آلودگی آب ارس در این نشست اظهار کرد: آلودگی آب این رودخانه به یک معدن مس بازمی گردد که با بررسی ها و پایش های صورت گرفته توسط وزارت نیرو مشخص شده است ما در این منطقه آلودگی آب سطحی نداشته اما در رسوبات ذرات معدنی وجود دارد که در حال پیگیری آن هستیم و ارمنستان قول داده است تا پایان سال 2016 آن را برطرف کند.
مخالف ارسال پارازیت هستیم
معاونت انسانی سازمان حفاظت محیط زیست درباره پارازیت ها و تاثیر آن بر سلامت افراد جامعه گفت: سازمان سرطان شناسی اعلام کرده است پارازیت ها در گروه 2B با احتمال سرطان زایی قرار دارند و از آنجا که در قانون هر چیزی که برای سلامت انسان خطر دارد باید حذف شود سازمان حفاظت محیط زیست با همکاری وزارت ارتباطات در حال پیگیری میزان امواج است.
LEZ جایگزینی برای طرح زوج و فرد
متصدی در بخش دیگری از سخنان خود به جایگزینی طرح استاندارد یورو 4 به جای طرح زوج و فرد کنونی اشاره و اظهار کرد: این طرح در 16 کشور انجام شده و نتایج موفقیت آمیزی را به همراه داشته است زیرا هر خودرو آلاینده به اندازه 30 خودرو دارای استاندارد یورو 4 آلودگی ایجاد می کند و ما امیدواریم با تصویب و اجرای این طرح از حجم آلودگی ها در کلان شهرها کاسته شود.
وی همچنین از اجرای طرح معاینه فنی یکپارچه خبر داد و گفت: بر اساس این سیستم از پلاک ماشین به محض ورود به مرکز عکسبرداری شده در ادامه نیز سنسورها اطلاعات مربوط به خودرو را به سیستم فرستاده و امکان دخالت نیروی انسانی و تقلب را از بین می برند.