29 مارس 2024 - 20:32
گزارش نشست هیئت پارلمانی بلغارستان با قائم مقام وزیر راه و شهرسازی

اجرای کریدور حمل و نقلی بین ایران و سه کشور

18 اکتبر 2015 - 11:30 dsfr.ir/2635t

اجرای کریدور حمل و نقلی بین ایران و سه کشور
پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی
نشست هیئت پارلمانی بلغارستان با قائم مقام وزیر راه و شهرسازی

مارتین ایوانف رئیس گروه دوستی پارلمانی و هیئت همراه بلغارستان با قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور بین الملل دیدار و درباره مسائل دو جانبه گفت و گو کردند.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، مارتین ایوانف رئیس گروه دوستی پارلمانی بلغارستان شب گذشته چهارشنبه 22 مهر در ابتدای ملاقات ضمن تبریک به جمهوری اسلامی ایران برای دست یافتن به توافق هسته ای با کشورهای 1+5، جان باختن تعدادی از زائران ایرانی در حادثه منا را تسلیت گفت.

رئیس گروه دوستی پارلمانی بلغارستان ضمن ابراز خرسندی از همکاری با ایران در زمینه حمل و نقل گفت: امیدواریم این همکاری در کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور که در آینده ای نزدیک برگزار می شود افزایش یابد.

وی با بیان اینکه ایران می تواند در زمینه های اقتصادی، علمی و آموزشی شریک خوبی برای بلغارستان باشد افزود: ایران نقش بسیار مهمی در خاورمیانه دارد بنابراین ما علاقه داریم نه تنها در زمینه حمل و نقل بلکه در زمینه های اقتصاد، آموزش و علمی با این کشور همکاری داشته باشیم.

ایوانف به جایگاه مهم بلغارستان از نظر استراتژیک اشاره و تاکید کرد: این کشور از نظر جغرافیایی در منطقه مهمی قرار گرفته و ما آماده ایم در زمینه احداث کریدور حمل و نقلی ایران، بلغارستان، آذربایجان و گرجستان همکاری داشته باشیم.

مزایای اجرای کریدور حمل و نقل ایران، بلغارستان، آذربایجان و گرجستان

در ادامه این نشست قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور بین الملل خطاب به هیئت بلغارستانی گفت: ایران و بلغارستان دو کشور دوست هستند و همچنین تصور بسیار خوبی از دولت و ملت بلغارستان و روابط دو کشور در ذهن ایرانیان وجود دارد.

فخریه کاشان با بیان اینکه طی 120 سال گذشته روابط معقولی بین دو کشور وجود داشته است گفت: جمهوری اسلامی ایران کشور بلغارستان را به عنوان یک دوست سنتی در اروپای شرقی سابق می شناسد. وی به سفر اخیر معاون وزیر حمل و نقل بلغارستان به ایران اشاره کرد و گفت: در این سفر یک کمیته حمل و نقل تشکیل شد که راه را برای مذاکره در این حوزه بین دو کشور باز کرد. اگر حمل و نقل بین دو کشور سازماندهی شده باشد و کریدور حمل و نقل ایران، بلغارستان، آذربایجان و گرجستان اجرا شود قطعا به نفع دو کشور خواهد بود.

قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور بین الملل اظهار امیدواری کرد تا کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در سال 2015 برگزار شود و گفت: با برگزاری این کمیسیون مشترک نقشه راهی برای آینده ترسیم می شود. اگرچه حجم مبادلات تجاری بین ایران و بلغارستان طی سال های اخیر بهبود یافته اما این میزان بسیار اندک است و باید افزایش یابد.

فخریه کاشان از آمادگی ایران برای همکاری های دوجانبه در زمینه های اقتصادی، حمل و نقل، آموزشی و علمی خبر داد و گفت: دو کشور ظرفیت های بیشتری برای فعالیت دارند، در چند زمینه به طور خاص می توان در همکاری های دو کشور متمرکز شد که یکی از این بخش ها ایجاد کریدور حمل و نقلی ایران، بلغارستان، آذربایجان و گرجستان است.

وی مشارکت شرکت های دو کشور برای اجرای مشترک پروژه ها را یکی دیگر از زمینه های همکاری دو کشور عنوان کرد و گفت: کشور بلغارستان در منطقه ای قرار گرفته که می تواند با انعقاد قرارداد پروژه هایی را در کشورهای همسایه خود اجرا کند. اگر یک شرکتی در شهر دبی که هیچ از ظرفیت های ایران و بلغارستان را ندارد می تواند در کشور دیگری فعالیت کند، حتما شرکت های ایرانی و بلغاری نیز خواهند توانست با یکدیگر در مناقصات بین المللی شرکت کند. ایران در بین کشورهای همسایه اقبال زیادی برای برنده شدن دارد که می تواند از مشارکت شرکت های بلغاری استفاده کند، در مقابل کشور بلغارستان اگر در مناقصه ای شرکت می کند می تواند از ابزارها، ماشین آلات و متخصصان ایرانی نیز استفاده کنند.

قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور بین الملل گفت: سرمایه گذاری های مشترک یکی دیگر از زمینه های همکاری دو کشور ایران و بلغارستان است. به عنوان مثال کشور بلغارستان در زمینه واگن سازی فعالیت می کند که ما می توانیم در این زمینه با شما شریک شویم. همچنین کشور ایران در نظر دارد ناوگان اتوبوس رانی و کامیون های فرسوده را جایگزین کند که در این زمینه نیز می توان همکاری هایی انجام داد.

وی همکاری در زمینه آموزش را از دیگر زمینه های مشترک فعالیت دو کشور عنوان کرد و گفت: قطعا ایران و بلغارستان به داشتن تکنولوژی های جدید نیاز دارد، اگر ما بخواهیم به تنهایی برای بسیاری از فعالیت ها سرمایه گذاری کنیم قطعا توجیه اقتصادی ندارد ضمن اینکه این سرمایه گذاری ها برای کشور بلغارستان نیز توجیه اقتصادی نخواهد داشت بنابراین در زمینه تکنولوژی های جدید می توانیم سرمایه گذاری کنیم.

فخریه کاشان با بیان اینکه همکاری های مشترک در مجامع بین المللی می تواند زمینه دیگری برای فعالیت مشترک دو کشور ایران و بلغارستان باشد گفت: ظرفیت های همکاری دو طرف بسیار زیاد است تا حجم مبادلات و همکاری اقتصادی دو کشور را افزایش دهیم و برای به نتیجه رسیدن این زمینه ها باید مکانیزم هایی در نظر گرفته شود. وی به تجربه بالای جمهوری اسلامی ایران در تاسیس شهرهای جدید و بازآفرینی بافت شهرهای قدیمی اشاره کرد و گفت: این تجربه ها شامل سه بخش برنامه ریزی و طراحی، تامین مالی و اجرای پروژه هاست. در جمهوری اسلامی ایران یک بانک تخصصی برای حوزه مسکن تحت عنوان «بانک مسکن» وجود دارد که با تامین مالی و دریافت سپرده از مردم برای خرید و ساخت خانه تسهیلاتی ارائه می دهد.

فخریه کاشان تاکید کرد: اجرایی شدن تمام محورهای مذکور نیازمند تدوین یک برنامه جامع است که شما به عنوان گروه دوستی پارلمانی ایران و بلغارستان می توانید به ایجاد این مکانیزم ها کمک کنید به طوری که بخش خصوص را در کشور خود توجیه و سازماندهی کنید و ما در ایران نیز این سازماندهی را انجام دهیم. قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور بین الملل خطاب به گروه پارلمانی بلغارستانی گفت: از شما درخواست می کنم از کاندیداتوری ایران در گروه C سازمان جهانی دریانوردی (IMO) در نوامبر 2015 حمایت کنید.

همکاری ایران برای ساخت فرودگاه در بلغارستان

سفیر بلغارستان در ایران در ادامه این نشست گفت: اجرای کریدور حمل و نقلی ایران، بلغارستان، آذربایجان و گرجستان را دنبال خواهیم کرد. من با سفرای آذربایجان و گرجستان در ایران نیز در ارتباط هستم که در این زمینه می توانیم یک اجلاس سه یا چهارجانبه برگزار کنیم. وقتی یک راه حمل و نقلی جدید گشایش می یابد امنیت آن نیز باید در نظر گرفته شود که این موضوع نیازمند بحث گروه های کارشناسی دو طرفه است.

در ادامه این ملاقات مارتین ایوانف رئیس گروه دوستی پارلمانی بلغارستان نیز در زمینه ساخت فرودگاه در یکی از شهرهای این کشور از فخریه کاشان قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور بین الملل تقاضای مشاوره کرد که در این زمینه فخریه کاشان گفت: برای ساخت فرودگاه دو پیشنهاد قابل طرح است، نخست آنکه از طریق یک شرکت اروپایی فرودگاه ساز که برای توسعه فرودگاه های ایران اعلام آمادگی کرده بتوانیم به صورت مشترک در شهر مورد نظر بلغارستان به روش سرمایه گذاریBOT نسبت به ساخت فرودگاه اقدام کنیم به طوری که فرودگاه را بسازیم، بهره برداری کنیم و 20 یا 30 سال پس از بهره برداری مالکیت تاسیسات را به فرودگاه بلغارستان واگذار کنیم.

وی ادامه داد: حالت دوم این است که ایران و بلغارستان با یکدیگر شریک شوند، ایران اعتبار مورد نیاز پروژه را از بازارهای اروپایی برای بلغارستان فراهم کند و سپس پروژه را به روش سرمایه گذاری BOT بسازیم. در این روش دانش و تکنولوژی ساخت فرودگاه نیز به کشور بلغارستان منتقل می شود. جمهوری اسلامی ایران به شرط اینکه پروژه ساخت فرودگاه مورد نظر اقتصادی باشد برای اجرای پروژه از طریق از روش مذکور آمادگی دارد.

سپس مارتین ایوانف خطاب به فخریه کاشان گفت: طی 5 تا 6 ماه آینده برای ساخت این فرودگاه فراخوان می دهیم که امیدواریم جمهوری اسلامی ایران در آن شرکت کند.

رئیس گروه دوستی پارلمانی بلغارستان همچنین درباره نوسازی وسایل نقلیه سنگین در ایران گفت: برخی شرکت های بزرگ در اروپا هستند که وسایل نقلیه حمل و نقل سنگین را با قیمت های ترجیحی به بلغارستان پیشنهاد می دهند که ما می توانیم این قیمت های ترجیحی را در اختیار ایران قرار دهیم.

در پایان این نشست طرفین برای برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و بلغارستان در اواخر آذرماه امسال همزمان با سفر وزیر خارجه بلغارستان به ایران اعلام آمادگی کردند و مقرر شد در این زمینه برنامه ریزی های لازم صورت گیرد.

1