"گسترش کتاب فروشی ها در هر شهری نشان از رشد فکری آن مردم دارد. در تهران، راسته کتاب فروشی بارها در جغرافیای شهری جا عوض کرد و بالا و پایین شد".
"از سایت نشر چشمه درباره جشنواره گذر فرهنگی تهران"اگر چه در کشورهای دیگر کمیاب است اما کتابفروشی ها در همه جای پایتخت آرژانتین (Argentine)، دیده می شوند حتی در میان کبابی ها، بستنی فروشی ها و رستوران ها. در هر گوشه ای از بوئنوس آیرس (Buenos Aires)، که قدم بگذارید، اثری از کتاب دیده می شود تا جاییکه حفره دیوارها با نسخه هایی قدیمی از آثار بورخه، سروانتس و مارکز پر شده اند؛ اینجا شهر عاشقان کتاب است.
تعداد کتاب فروشی های اینجا، از هر شهر مهم دیگر در جهان بیشتر است. با داشتن جمعیتی بالغ بر 2.8 میلیون نفر، 5 کتاب فروشی به ازای هر صد هزار نفر، در بوئنوس آیرس وجود دارد؛ یعنی بالاتر از پاریس، لندن، مادرید، مسکو و نیویورک. تعداد بالای کتاب فروشی ها در این شهر مهم آمریکای لاتین را می توان به باور ساکنان بوئنوس آیرس مرتبط دانست که کتاب را همانند رقص تانگو (Tango)، معرف خود می دانند.
734 کتابفروشی بوئنوس آیرس، ریشه در فرهنگ و اقتصاد دارند. در اوایل قرن بیستم همزمان با رشد اقتصادی، فرهنگ نیز رونق گرفت و بسیاری از مردم آرژانتین، کتاب خوانی و مطالعه را با آغوش باز پذیرفتند. در طول جنگهای داخلی اسپانیا در دهه 1930، بسیاری از نویسندگان و ویراستاران، مقیم آرژانتین شدند. حضور این نویسندگان، در گذار آرژانتین به پایتختی ادبی و مرکزی برای چاپ کتاب نقشی اساسی داشت به گونه ای که امروز، پایتخت آرژانتین را به دلیل معماری، پهنای خیابان ها و علاقه مردم آن به هنر، موسیقی و ادبیات، "پاریس آمریکای لاتین" می نامند.
طبق آمارهای منتشر شده توسط اتاق کتاب آرژانتین (Argentine Book Chamber)، تنها در سال 2014، تعداد 129 میلیون کتاب با 28 هزار عنوان، به چاپ رسید که این آمار آرژانتین را به بزرگ ترین ناشر کتاب در آمریکای لاتین تبدیل می کند.
در اغلب کتاب فروشی ها، کتاب هایی با قدمتی چند صد ساله وجود دارد. در کتابخانه آلبرتو کاسارز (Libreria Alberto Casares)، کتاب دوستان می توانند از ترجمه فرانسوی اشعار شاعر اسپانیایی، گارسیاسو دولا وگا (Garcilaso de la Vega)، متعلق به سال 1650 و سروده های نوشته شده بر پاپیروس که قدمت شان به سال 1722 بر می گردد، دیدن کنند. در اتوبوس ها، قطارهای شهری، رستوران ها، کافه ها و حتی در مراکز خرید، دیدن افرادی که مشغول خواندن داستان های پلیسی، تاریخی و کتاب شعر اند، کاملا عادی است.
در آرژانتین برای دور نگه داشتن کتاب های چاپی از جریان دیجیتالی شدن، هیچ مالیاتی بر کتاب اعمال نمی شود. این در حالی است که برای اکثر اجناس، 21 درصد مالیات محاسبه و در بالای برچسب قیمت، درج می شود. علاوه بر این اعمال مالیات های سنگین بر واردات کتاب و کتابخوان های الکترونیک، به استحکام صنعت چاپ کمک می کند. به علاوه، خرید از سایت های خارجی همانند آمازون (Amazon.com) شامل پرداخت مالیات ارزش افزوده، 35 درصدی خواهد بود. این سیاست حمایتی از صنعت نشر کتاب باعث شده است نسخه دیجیتال کتاب ها در این کشور کمتر استفاده شود به گونه ای که از 1.2 میلیون نفری که در نمایشگاه سالانه کتاب بوئنوس آیرس شرکت داشتند، کمتر از ده درصدشان از نسخه دیجیتال استفاده کردند.
« دنیای سفر » این نوشته را از « سکیفت » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
یکی از ایرادهای اساسی ما ایرانیان، شفاهی بودنمان است. رابطه چندانی با نوشتن و خواندن نداریم. همین شده که در خیابان همه بی پروا درباره هر چیزی نظر می دهیم.