کلنگ ساخت هتل پنج ستاره در شهرستان مهران با حضور مسئولان کشوری و استانی در ایام اربعین به زمین زده شد و امسال چیزی نمانده به اربعین، روند پیشرفت آن طرح در حد همان کلنگ زنی باقی مانده است.
مرز بین المللی مهران به عنوان بزرگترین پایانه مرزی کشور برای تردد زائران عتبات عالیات است که روزانه هزاران زائر از عاشقان اهل بیت(ع) برای زیارت مکان های مقدس شهرهای مذهبی عراق از این مرز تردد می کنند.
این مرز به دلیل کوتاهی مسافت با مکان های زیارتی عراق، امنیت بالا و فراهم شدن امکانات از مبادی ورودی و خروجی مهم کشور به شمار می رود.
نزدیکی استان ایلام و شهرستان مهران به شهرهای مذهبی عراق، مرز بین المللی مهران را به یکی از مهمترین کانون های تردد زائران و همچنین صدور کالا به کشور عراق تبدیل کرده است.
به عبارتی می توان گفت مرز مهران با وجود ناملایمت ها و تهدیدهای امنیتی که در برخی شهرهای عراق وجود دارد همچنان محلی امن و مناسب برای تردد زائران ایرانی و عراقی است.
بر اساس آمارهای رسمی در سال 93 بیش از دو میلیون و 400 هزار نفر از مرز بین المللی مهران تردد کردند که این خود توجه مسئولان کشوری و استانی را برای تکمیل و تجهیز زیرساخت های شهرستان مهران به تکاپو انداخت تا اقدام هایی در این ارتباط انجام دهند.
حضور میلیونی زائران عتبات عالیات به ویژه در ایام منتهی به اربعین پارسال، مسئولان را وادار کرد برای توسعه زیرساخت های ارتباطی و فراهم کردن امکانات اقامتی و اسکان زائران برنامه ریزی کنند.
به همین دلیل و با توجه به حماسه عظیم اربعین حسینی سال گذشته در مرز مهران، مسئولان کشوری درصدد تکمیل زیرساخت ها و مسیرهای مختلف منتهی به شهرستان مهران برای تردد آسان زائران برآمدند.
مسئولان سازمان حج و زیارت کشور نیز قول ساخت یک هتل و حسینیه در شهر مهران برای حل مشکلات اسکان زائران دادند.
البته با توجه به تردد روزانه بیش از شش هزار زائر عتبات عالیات و همچنین سفر کاروان های راهیان نور به استان و نبود هتل در ایلام احداث هتل در شهرستان مهران دارای توجیه اقتصادی بود.
اعتباری بالغ بر 300 میلیارد ریال هم برای آغاز بکار این پروژه از سوی حج و زیارت پیش بینی و اعلام شد بخش خصوصی ساخت این هتل را انجام می دهد و 20 درصد کارها نیز توسط یک شرکت زیر مجموعه حج و زیارت انجام می شود.
کلنگ ساخت هتل پنج ستاره در شهرستان مرزی مهران 23 دی ماه سال گذشته به زمین زده و مقرر شد عملیات اجرایی آن به سرعت آغاز شود.
علاوه بر ساخت این هتل، احداث یک حسینیه برای زائران عتبات عالیات در مرز بین المللی مهران نیز توسط مسئولان حج و زیارت وعده داده شد که تازه اوایل هفته جاری عملیات اجرایی آن پس از هشت ماه وقفه آغاز شده است.
نزدیک به یک سال از کلنگ زنی هتل پنج ستاره مهران می گذرد و هنوز هیچ اقدام مثبتی برای عملیات اجرایی آن صورت نگرفته و طرح در حد همان کلنگ زنی مسکوت مانده است.
البته چند ماه بعد از کلنگ زنی مسئولان ذیربط اعلام کردند برای آغاز عملیات اجرایی هتل با مشکل زمین، انشعاب آب و برق مواجه هستند یعنی تا پیش از این برای این امور مهم تدبیری نیاندیشیده بودند!!
فرماندار مهران می گوید: فرمانداری از همان اوایل، مقدمات واگذاری زمین را برای ساخت این هتل فراهم کرد اما هیچ اقدامی از سوی حج و زیارت انجام نشد.
مراد ناصری افزود: فرمانداری مهران چندین مکان را برای احداث این پروژه در نظر گرفت که سازمان حج و زیارت با آنها مخالف بود و در نهایت مکانی به دلخواه این سازمان برای احداث این هتل و حسینیه انتخاب شد و مقدمات واگذاری زمین انجام و مشکل زمین بر طرف شد.
ناصری تاکید کرد: با نامه نگاری های انجام شده با شرکت های آب و فاضلاب و توزیع نیروی برق استان ایلام مشکلات مربوط به این حوزه ها نیز مرتفع شده و پیمانکار مربوطه باید برای انجام فعالیت اجرایی به فرمانداری مهران مراجعه کند تا مشکلات برطرف شود.
رییس سازمان حج و زیارت استان ایلام نیز در این خصوص گفت: مشکلات مربوط به حوزه آب و برق برای احداث هتل هنوز مرتفع نشده و به محض مرتفع شدن مشکلات این حوزه ها پیمانکار مربوطه روز بعد عملیات اجرایی را شروع خواهد کرد.
غلامرضا ممیز با اشاره به وضعیت عملیات اجرایی احداث حسینیه در شهرستان مهران اظهار کرد: با توجه به برطرف شدن مشکلات آب و برق عملیات خاکبرداری پروژه آغاز شده است.
وی تاکید کرد: این حسینیه در زمینی با زیربنای 2 هزار و 500 مترمربع و در دو طبقه با ظرفیت پنج هزار نفر با بیش از 70 میلیارد ریال اعتبار از محل کمک های سازمان حج و زیارت مطابق با استانداردهای موجود با تمام تجهیزات و امکانات احداث خواهد شد.
مدیر سازمان حج و زیارت استان ایلام یادآور شد: پیمانکار اجرایی این پروژه شرکت زرنگار برج ایلام است که براساس قراردادی که منعقد شده مقرر شده در شش ماه کار اجرایی آن را به پایان برساند و تا ایام اربعین امسال یکی از سالن های این حسینیه را نیز تکمیل کند.
ممیز ادامه داد: سازمان حج و زیارت هیچ گونه مشکل مالی برای احداث هتل و حسینیه در شهرستان مهران ندارد و به محض مرتفع شدن مشکلات آب و برق، پیمانکدار مربوطه عملیات اجرایی آن را آغاز می کند.
پیش بینی ها از تردد سه میلیون زائر عتبات عالیات از مرز بین المللی مهران در ایام اربعین حسینی امسال حکایت دارد بنابراین مسئولان باید به شهرستان مهران به عنوان دروازه ورود به عتبات عالیات نگاه ویژه ای داشته باشند و مشکلات زیر ساختی را بر طرف کنند تا همچون سال گذشته زوار دچار مشکل نشود.
« دنیای سفر » این نوشته را از « ایرنا » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.