بیش از سه هزار اتوبوس فرسوده داریم که برای ساماندهی و بهبود وضعیت آن راهی جز ورود بخش خصوصی به این موضوع نیست.
"مدیر عامل شرکت واحد اتوبوسرانی"به گزارش خبرنگار ایلنا، پیمان سنندجی در مراسم ورود ۲۰۰ دستگاه اتوبوس دو کابین جدید، راهاندازی خطوط شبانه، ورود اتوبوسهای هیبریدی و بهرهبرداری از سیستم جدید اتوبوسهای برقی گفت: تلاشهای شهردرای تهران در ناوگان حمل و نقل شهری طی ده سال گذشته برکسی پوشیده نیست بطوری که در این مدت تحول عظیمی در حوزه حمل و نقل شهری ایجاد شده است.
وی افزود: چند سال پیش یکی از مشکلات جدی، فرسودگی اتوبوسها و زمان رسیدن اتوبوس به مبدأ و مقصد بود؛ ولی امروز با تلاشهایی که صورت گرفته، این مشکلات حل شد.
مدیر عامل شرکت واحد اتوبوسرانی با بیان اینکه امروز شاهد بهرهبرداری از سیستم اتوبوس جدیدتری هستیم، گفت: در سالهای گذشته سیستم اتوبوس برقی در کشور فعالیت میکرد، اما پیشرفت تکنولوژی سبب شد که این اتوبوسها جمعآوری شود. امروز نسل جدیدتری از این اتوبوسها در کشور استفاده میشود.
وی افزود: کارهای بسیار زیادی برای بهبود این اتوبوسها انجام شده است و به دلیل اینکه در برخی از نقاط نمیتوانستیم، از برق بالاسری استفاده کنیم، باطری لیتیمی و سربی مورد استفاده قرار گرفت و اتوبوسها مجهز به سیستم باطری شدند که یک ساعت و نیم بدون برق فعالیت میکنند.
سنندجی افزود: استفاده از این اتوبوسها برای کاهش آلودگی بصری، آلودگی هوا و زیبایی شهر مهم است. در کل ۱۷ شهریور و دماوند سیستم برقی وجود داشت و در بالای معابر سیمهای زیادی را شاهد بودیم، اما اکنون تنها یک سیم رفت و برگشت ایجاد شده است. تمام این کارها توسط متخصصان این رشته انجام شده و با کمترین هزینه با توجه به اقتصادمقاومتی به مرحله اجرا درآمده است.
مدیر عامل شرکت واحد اتوبوسرانی تاکید کرد: سیستم هیبریدی را به دلیل اینکه سیستمی بدون آلودگی است وارد شهر کردیم در این سیستم ظرفیت برخی از خطوط را افزایش دادیم. اولین خط خطوط جنوبی خط خاوران تا آزادی است.
سنندجی افزود: مطالعاتی در حوزه خطوط شبانه انجام دادیم، چرا که از ساعت ۹ شب به بعد به غیر از بیآرتی سیتسم حمل و نقل دیگری وجود نداشت و همین مسئله باعث میشد سیستمهای دیگر از جمله تاکسیهای شخصی جایگزین حمل و نقل شهری شوند.
وی افزود: با مطالعاتی که انجام شد؛ خطوط تفریحی، کاری و مبادی ورودی وخروجی شهر در اولویت قرار گرفت و با استفاده از خطوط شبانه سی خط در نظر گرفته شد که تاکنون دو خط آن راهاندازی شده است.
سنندجی افزود: ۱۰۰ دستگاه اتوبوس جدید از چهارم مهرماه وارد خط شدهاند و امروز نیز ۱۰۰دستگاه اتوبوس دیگر وارد خط میشود.
وی با اشاره به سامانه حمل و نقل جانبازان، گفت: بیش از ۵۵ مدرسه معلولین در شهر تهران تحت پوشش قرار گرفته است.
سنندجی افزود: ساماندهی خط تندروی ۷ بیآرتی دارای اتوبوسهای تک کابینه بود که با تزریق اتوبوسهای جدید ساماندهی شده است.
مدیر عامل شرکت واحد اتوبوسرانی با بیان اینکه بیش از ۳ هزار اتوبوس فرسوده داریم، اظهار داشت: برای ساماندهی این وضعیت راهی جز فعال کردن بخش خصوصی نداریم؛ گرچه بازسازی اتوبوسهای فرسوده در مناطق ۱۸، ۱۹، ۲۱ در دستور کار قرار گرفته است و بیش از ۴۰۰ دستگاه اتوبوس بازسازی شده است اما نیازمند ورود بخشخصوصی به این موضوع هستیم.
وی خاطر نشان کرد: فعالیت دیگری که برای بهبود سیستم حمل و نقل اتوبوسرانی انجام شده، تجهیز ایستگاههای اتوبوسرانی به تابلوهای زمانبندی است ایستگاهها به سیستم اطلاعرسانی و مانیتور مجهز شدهاند تا زمان واقعی ورود اتوبوس به ایستگاه را به مردم اعلام کنند.