در حالی به 5 مهر و روز جهانی گردشگری نزدیک می شویم که معاون گردشگری معتقد است: صنعت گردشگری برای امروز و 5 مهر نیست. اما به دلیل برخی کم کاری ها و سهل انگاری ها به فراموشی سپرده شده و در حد عنوان و لقب باقی مانده است.
5 مهر به نام روز جهانی گردشگری نام گذاری شده است. روزی که قرار است امسال با رویکرد همدلی و همزبانی در نمایشگاهی تخصصی با مشارکت ملی گردشگری و شعار هر گردشگر، یک فرصت گرامی داشته شود.
معاون گردشگری در نشست خبری که صبح امروز برگزار شد با بیان این صحبت ها ادامه داد: امسال در صدد پیوند و مشارکت مردم و گردشگری برآمدیم و با برگزاری نمایشگاهی در 4 حوزه عکس، فیلم، خاطره نویسی و ایده های نو سعی در محقق کردن این هدف داشتیم.
به گفته "مرتضی رحمانی موحد"، نمایشگاه تخصصی مشارکت ملی از 2 الی 5 مهرماه در بوستان نوروز، میدان مشاهیر برگزار خواهد شد. نمایشگاهی که در بر دارنده غرفه هایی برای معرفی فرهنگ، آداب و رسوم و شاخه های گردشگری خواهد بود.
5 مهرماه نیز به روال هر سال بزرگداشتی برای روز جهانی گردشگری برگزار خواهد شد. این مراسم در مرکز همایش های بین المللی برج میلاد خواهد بود اما از آنجایی که هنوز برنامه نهایی اعلام نشده است، رحمانی موحد از اعلام حضور مسئولان دولتی اجتناب کرد.
اما آنچه واضح است حضور نیافتن نماینده ای از سوی سازمان جهانی جهانگردی در این مراسم است چنانکه معاون گردشگری با تاکید بر این امر خاطرنشان کرد: برگزاری روز جهانی گردشگری در هر کشور یک اتفاق ملی و منطقه ای است و سازمان جهانی جهانگردی الزامی برای حضور در وقایع محلی ندارد.
رونمایی از سیم کارت گردشگر با قابلیت ارتباطی و محتوایی که معرفی مقاصد را در بر دارد، کارت اعتباری بانک ملی که قرار است تا 5 هزار دلار اجازه شارژ داشته باشد، کارت صبا از سوی بیمه ایران و اجازه خرید اعتباری سفر از جمله خدماتی است که در روز جهانی گردشگری رونمایی می شود و البته رحمانی موحد قول داده است که این رونمایی به مرحله اجرا نیز برسد.
به یمن زمان اضافه، این نشست با سوالات دیگری نیز همراه شد چنانکه خبرنگار "دنیای سفر" از آیین نامه ایجاد، اصلاح، تکمیل و درجه بندی تاسیسات گردشگری پرس و جو کرد و سوالی درباره روز جهانی گردشگری به عنوان نقطه عطفی برای تاکید بر صنعت بودن گردشگری پرسید.
معاون گردشگری نیز در پاسخ به این سوالات گفت: صنعت گردشگری برای امروز و 5 مهر نیست. اما به دلیل برخی کم کاری ها و سهل انگاری ها به فراموشی سپرده شده و در حد عنوان و لقب باقی مانده است در حالی که گردشگری همیشه صنعت بوده و هست. در خصوص آیین نامه ایجاد، اصلاح، تکمیل و درجه بندی تاسیسات گردشگری نیز باید جلسه ای جداگانه برگزار شود و به صحبت و بررسی مفاد و ماده های آن بپردازیم اما آنچه مشخص است این است که از این پس فعالان گردشگری همچون گذشته زیر چتر سازمان فعالیت خواهند کرد.
هرچند او اشاره مستقیمی به تغییرات در حوزه اصناف گردشگری نکرد اما گفت: پس از روز جهانی گردشگری و 5 مهر خبرهایی در این حوزه منتشر خواهد شد.
گردشگری مذهبی
توضیح درباره گردشگری مذهبی سوال دیگری بود که مطرح شد. رحمانی موحد در این باره گفت: در طول 2 سال گذشته حدود 1/5 میلیون گردشگر مذهبی از عراق وارد ایران شده اند. در این میان در صدد ساماندهی این امر برآمدیم که حدود 12 الی 16 ماه به طول انجامید.
به گفته معاون گردشگری، حضور برندها و استانداردهای حلال نیز یکی از چالش های گردشگری مذهبی در کشور ماست چنانکه قرار است در نیمه دوم سال جاری با برگزاری همایش های تخصصی با حضور علما و کارشناسان این امر مورد بررسی قرار گیرد.