29 مارس 2024 - 01:53
عباس عراقچی پاسخ داد:

رفع تحریم فرش چگونه وارد «برجام» شد؟

15 سپتامبر 2015 - 17:10 dsfr.ir/gp768

معاون وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه رفع تحریم فرش در روز آخر مذاکرات هسته ای مورد بررسی قرار گرفت، تاکید کرد: رفع موانع صادرات فرش دستباف به معنای رونق بازار نیست و دستیابی به رونق در بازار نیاز به همکاری بخش خصوصی و سازمان های مسئول دارد.

سید عباس عراقچی که بسیاری از اعضای خانواده اش در صنعت فرش فعال هستند، در گفت و گو با اقتصادنیوز، با بیان اینکه موضوع رفع تحریم فرش در روز آخر مذاکرات هسته ای مورد بررسی قرار گرفت، اظهار کرد: رونق بازار صادراتی فرش دستباف بعد از رفع تحریم ها به همت، برنامه ریزی و چگونگی استفاده از فرصت های ایجاد شده در پی توافق هسته ای از سوی مجموعه دولت و بخش خصوصی ارتباط دارد. وظیفه ای که بر دوش وزارت امور خارجه بوده، رفع موانع سر راه تجارت بوده که در برجام، رفع تحریم فرش دستباف و موانع مالی، بانکی و بیمه قید شده است.

وی با تاکید بر این که رفع موانع به معنی رونق بازار فرش دستباف نیست، خاطرنشان کرد: رونق بازار منوط به همکاری دست جمعی بخش خصوصی و سازمان های مسئول همچون وزارت صنعت معدن و تجارت، سازمان توسعه تجارت و شرکت ملی فرش است.

معاون وزیر امور خارجه بیان کرد: وزارت امور خارجه در مرحله بعد در بازاریابی و تبلیغ فرش دستباف همکاری لازم را در بازارهای هدف خواهد داشت.

عراقچی با بیان اینکه ممنوعیت ورود فرش دستباف ایرانی به آمریکا یک تحریم غیرهسته ای بوده است، گفت: تحریم صادرات فرش به آمریکا یک تحریم اولیه بوده و ارتباطی با موضوع هسته ای نداشت؛ اما در آخرین روز مذاکرات در دل بده بستان های سیاسی چند موضوع همچون خرید هواپیما، رفع تحریم فرش و صادرات مواد غذایی ایران مطرح شد. مسئله خرید هواپیما که در توافق هسته ای قید شده است، یکی از مهم ترین مسائل غیرهسته ای توافق به حساب می آید.

عراقچی در رابطه با پیام ها و بازخوردهای خانواده فرش فروش خود در مورد روند اجرای مذاکرات گفت: فعالیت اقتصادی خانواده ما بسیار ریشه دار و تاریخی است. برادران من اطلاعات خوبی را که نسبت به فضای اقتصادی جامعه وجود دارد به من منتقل می کنند که بسیار مفید است. خوشبختانه برادران بزرگ تر من جزو معتمدان بازار هستند. یکی از آن ها رئیس اتحادیه فروشندگان فرش و دیگری عضو اتحادیه صادرکنندگان فرش است. آن ها با اتاق بازرگانی هم ارتباط موثر دارند و سطح دسترسی آن ها به اقشار مختلف بازار بسیار زیاد است.

او در رابطه با دریافت پیام های امیدبخش از سوی برادران خود بیان کرد: در شرایط فعلی بازار در حالت انتظار قرار دارد اما با امید فوق العاده زیاد، این حالت در گذشته نیز وجود داشت اما انتظار همراه با ناامیدی و تردید بود. اما حالا انتظار همراه با امید است و همه منتظر اجرای برجام هستند. همه منتظر روز موعود و روز لغو تحریم ها هستند.

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای خاطرنشان کرد: این فضای امیدوارکننده به فضای اقتصادی کشور نیز کمک کرده است تا جان دوباره ای بگیرد. حداقل اینکه رفت و آمدهای تجار و بازرگانان خارجی شروع شده است برای اینکه بدانند زمینه ها و ظرفیت های اقتصاد ایران چیست. این موضوع خود می تواند امید کافی را به بازار منتقل کند. آن گونه که متوجه شده ام، برجام فضای بازار را گرم و امیدبخش کرده است. مانند ورزشکاری که خود را گرم می کند تا برای روز مسابقه آماده شود.

1