باستان شناسان با کاوش در گرجستان یک شیء طلای تاریخی کشف کردند که در حقیقت پیشکشی به خدای جنگ رومیان بوده است.
به گزارش «دنیای سفر»، باستان شناسان هنگام کاوش در یک قلعه رومی ۱۸۰۰ ساله در کشور گرجستان، پیشکشی از جنس طلا به خدای جنگ را کشف کردند.
«لایوساینس» نوشت، اعضاء گروه کاوشی گرجستانی لهستانی که این شیء را کشف کردند ضمن «بی نظیر» توصیف کردن آن، با انتشار بیانیه ای اعلام کردند این ورقه نازک طلا که به زبان یونانی روی آن حکاکی شده است به «ژوپیتر دولیچنوس» تقدیم شده بود که به طور ویژه مورد احترام سربازان رومی بود.
به گفته «ناتالی لاکلی»، باستان شناس دانشگاه ورشو، «ژوپیتر دولیچنوس» خدای جنگ و پیروزی رومیان باستان بود.
به گفته «لاکلی» نام این خدا ترکیبی از نام دیگر خدای رومی «ژوپیتر»، خدای آسمان، طوفان و رعد و برق و «دولیچنوس» (Dolichenus)، خدای مرتبط با رعد و برق است. آئین «ژوپیتر دولیچنوس» در سراسر امپراتوری روم گسترش یافت و بین قرن اول و سوم پس از میلاد به اوج محبوبیت رسید.
بر اساس بیانیه باستان شناسان، احتمالاً عبادتگاهی برای «ژوپیتر دولیچنوس» در این مکان نظامی رومی معروف به قلعه گونیو آپساروس (Gonio-Apsaros) وجود دارد که هنوز پیدا نشده است و باستان شناسان امیدوارند در فصول آینده آن را پیدا کنند.
«لاکلی» گفت: ممکن است سربازان قصد داشتند اشیاء طلا را با قرار دادن آن روی دیوار یا محراب، این مکان مقدس به خداوند خود تقدیم کنند.
در دنیای باستان، مردم اغلب به خدایان پیشکش تقدیم می کردند. ممکن است این پیشکش به این امید به «ژوپیتر دولیچنوس» تقدیم شده که به پیروزی در نبرد کمک کند.
باستان شناسان همچنین به یافته های دیگری در محوطه دست یافتند، از جمله بقایای یک موزاییک در خانه ای که احتمالاً توسط فرمانده پادگان رومی استفاده می شد. «لاکلی» با اشاره به اینکه برخی از قطعات آن خطوط قرمز و صورتی را در زمینه سفید نشان می دهند، گفت که این موزاییک احتمالاً یک طرح هندسی را به تصویر می کشد، «اما به دلیل آسیب های گسترده به موزاییک، ما هنوز در حال تجزیه و تحلیل و ترکیب الگوی آن هستیم.