رئیس جمعیت هلال احمر کشور شمار زائران فوت شده تا پایان روز دوشنبه (۲۸ خرداد) را ۱۱ نفر اعلام کرد و درباره چگونگی انتقال پیکر این زائران به ایران و یا خاکسپاری آن ها در عربستان توضیحاتی داد.
به گزارش «دنیای سفر»، پیرحسین کولیوند در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: تعداد زائران ایرانی فوت شده در حج به ۱۱ نفر رسیده است. برخی از آنها بیماری زمینه ای داشتند و برخی دیگر در اثر گرمازدگی جان خود را از دست داده اند.
او همچنین از مراجعه ۱۱ هزار نفر به مراکز پزشکی و کلینیک های درمانی ایران در سرزمین منا و در دومین روز رمی جمرات خبر داد و افزود: وضعیت سلامت زائران ایرانی در کل خوب است.
رئیس جمعیت هلال احمر کشور درباره چگونگی انتقال پیکر زائران فوت شده به ایران نیز گفت: پیکرها براساس درخواست خانواده متوفی تعیین تکلیف می شوند، اگر درخواست مبنی بر بازگشت به ایران باشد، کارهای انتقال انجام می شود و اگر درخواست برای خاکسپاری در عربستان باشد، با توجه به شرایط، نسبت به این خواسته اقدام می شود.
سیدعباس حسینی رئیس سازمان حج و زیارت نیز در گفت وگو با ایسنا، در این باره توضیح داد: لازم است اولیاء دم به دفتر حج و زیارت استان متبوع مراجعه کنند، درخواست بدهند که متوفی در عربستان دفن شود و یا به ایران انتقال یابد. برای خاکسپاری در عربستان شرایطی وجود دارد، اگر زائر در مکه فوت شده باشد، در همان شهر مکه و اگر در مدینه فوت شده باشد در شهر مدینه به خاک سپرده می شود و امکان انتقال جنازه از شهری به شهر دیگر وجود ندارد.
کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر کشور که همراه هیأت پزشکی حج در منا حضور دارد، در ادامه گفت وگو با ایسنا، شرایط بیماران ایرانی که در بیمارستان های عربستان و مراکز درمانی ایرانی در این کشور، بستری هستند را مناسب ارزیابی کرد و گفت: درحال حاضر حدود ۲۶ زائر ایرانی در این بیمارستان ها بستری هستند، که با همراهی پزشکان سومین رمی جمرات خود را امروز، سه شنبه (۲۹ خردادماه) انجام می دهند و به مکه بازخواهند گشت.
کولیوند بیان کرد: مرکز پزشکی حج و زیارت با توجه به هماهنگی هایی که با بهداشت و درمان و هلال احمر عربستان داشته، کار خود را در حج امسال خوب انجام داده و تجهیزات و امکانات خوبی را از مراکز درمانی عربستان در اختیار گرفته است.