17 آوریل 2024 - 19:37
گردشگری در هفته ای که گذشت:

اصفهان و تبریز به عنوان شهرهای صنایع دستی و فرش ثبت جهانی شدند

9 سپتامبر 2015 - 22:00 dsfr.ir/dl0zr

مهم ترین خبر حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در این هفته خبر جهانی شدن شهرهای تبریز و اصفهان به عنوان شهرهای جهانی فرش و صنایع دستی بود.

بر اساس اعلام شورای جهانی صنایع دستی (WCC)، پس از بررسی های تخصصی صورت گرفته و حضور کارشناسان بین المللی در ایران، در آخرین نشست این شورا، اصفهان و تبریز به عنوان شهرهای جهانی صنایع دستی و فرش به ثبت جهانی رسیدند.

مدیرکل حقوقی سازمان میراث فرهنگی از تشکیل شورای راهبردی نظارت بر تدوین پیش نویس لایحه قانون جامع میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خبر داد. مهم ترین بحث این پیش نویس، بازنگری، اصلاح و تکمیل قوانین سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.

"مرتضی رحمانی موحد" معاون گردشگری در چهارمین نشست ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر به بحث اسکان مسافران در اقامتگاه های رسمی کشور اشاره کرد و گفت: به جز اسکان مسافران نوروزی، در طول 5 ماهه نخست سال جاری، از 16 فرودین تا پایان مردادماه، بیش از 23 میلیون نفر شب اقامت در هتل ها، کمپ ها و واحدهای آموزشی اسکان یافته اند و در طول این ایام کلیه اعضای ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر نیز هر یک در چارچوب وظایف سازمانی و در قالب تعامل فرابخشی به ارائه خدمت پرداخته اند.

قائم مقام نخست وزیر و وزیر اقتصاد ایالت بادن وورتمبرگ آلمان در دیدار با استاندار اصفهان اظهار داشت: آلمان حاضر به همکاری و تشکیل کارگروه های مشترک با اصفهان در حوزه توریسم، محیط زیست و مترو است.

هم چنین سفیر تایلند در ایران ضمن اعلام آمادگی برای برقراری همکاری همه جانبه با جزیره کیش، از علاقه مندی این کشور برای فعالیت سرمایه گذاران تایلندی در این جزیره خبر داد.

نمایشگاه ها و جشنواره ها

در حاشیه پنجمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی خراسان شمالی شب فرهنگی استان در منطقه نمونه ملی بش قارداش برگزار شد.

همزمان با آغاز برداشت محصول فندق در منطقه الموت، جشن فندق چین (جشن شکرگزاری) در روستای فشک یکی از روستاهای سرسبز الموت غربی در قزوین برگزار شد.

همزمان با برگزاری دهمین جشنواره ملی آش ایرانی، نخستین جشنواره بین المللی غذای کشورهای اکو-جاده ابریشم نیز برگزار شد. مرتضی رحمانی موحد معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی از مهمانان این جشنواره بود.

نخستین جشنواره فرهنگی هنری "ایران در تهران" طی مراسمی با حضور عشایر، اقوام و گروه های هنری 25 استان کشور در بوستان جوانمردان ایران آغاز شد.

آثار ثبت شده در فهرست ملی

در جلسۀ دوم شهریورماه 1394 کمیته ثبت و حریم آثار ملی غیرمنقول، 36 اثر از استان های یزد، خوزستان، کرمانشاه، تهران، خراسان جنوبی، و قم واجد ارزش ثبت در فهرست آثار ملی شناخته شد.

هم چنین؛ خانه قاجاری بمان عباس قمی واقع در شهرستان میبد به شماره 31247، مسجد حسن زغالی شهرستان میبد از توابع استان یزد به شماره 31250 و خانه قجری سلیمی یزد واقع در میدان امیرچخماق در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیدند.

دیگر خبرهای مهم میراث فرهنگی

همزمان با روز ملی مردم شناسی نشست "روز مردم شناسی" با حضور مردم شناسان و محققان 11 شهریور ماه در سالن همایش های پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برگزار شد.

نتایج آزمایش سالیابی ترمولومینسانس روی تعدادی نمونه سفال حاصل از کاوش های خیابان مولوی توسط تیمی متشکل از پژوهشگران پژوهشکده حفاظت و مرمت، سابقه استقرار در محدوده شهری تهران را در 7 هزار سال قبل که توسط کاوشگران اعلام شده بود مورد تأیید قرار داد.

با گشایش رسمی موزه پیش از تاریخ در موزه ملی ایران، مجموعه ای از قدیمی ترین آثار سکونت انسان در سرزمین ایران و جمجمه منحصر به فرد هشت هزار ساله در موزه ملی ایران به نمایش درآمد.

عرصه و حریم محوطه ساسانی بندیان درگز که شامل بزرگ ترین گچ بری های ساسانی یافت شده است به همراه محوطه یاریم تپه تصویب و ابلاغ شد. آن طور که رییس اداره ثبت آثار تاریخی اعلام کرده است، در جلسات کارشناسی شورای ثبت آثار تاریخی، محوطه بندیان درگز مورد بررسی کارشناسان قرار گرفته و قرار است در فهرست موقت ثبت جهانی اضافه شود.

باستان شناس و سرپرست تیم کاوش در تپه تاریخی لپویی شیراز از کشف یک اسکلت انسان که حدود 5 هزار و 800 سال پیشینه تاریخی دارد در روستای لپویی خبر داد.

پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و آکادمی علوم اتریش یادداشت تفاهم در زمینه باستان شناسی امضا کردند.

حوزه حمل و نقل

تفاهم نامه راه اندازی اولین قطار گردشگری ایران و اتریش با حضور مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به امضاء رسید.
 
وزیر راه، وزیر توسعه و وزیر عمران و توسعه حمل و نقل اسپانیا با وزیر راه و شهرسازی ایران دیدار و طرفین درباره توسعه همکاری های دو جانبه در حوزه های «حمل و نقل» و «مسکن و شهرسازی» با یکدیگر مذاکره کردند.
 
بنا بر اعلام رئیس پلیس راه استان همدان، واژگونی اتوبوس حامل اتباع عراقی در ملایر 11 کشته بر جای گذاشت. این حادثه در یک کیلومتری ملایر به سمت نهاوند-بروجرد اتفاق افتاد.

1