رویداد توانمندسازی و بازارچه صنایع دستی «تکوک» با حضور سیدمحمدحسین حجازی (مدیرعامل منطقه فرهنگی و گردشگری عباس آباد) و مریم جلالی (معاون صنایع دستی کشور) افتتاح شد.
به گزارش «دنیای سفر»، سیدمحمدحسین حجازی در آیین افتتاح این بازارچه، گفت: مشابه بازارچه صنایع دستی که امروز در میدان مشاهیر افتتاح شد هر جمعه به صورت منظم در کوشک باغ هنر با عنوان «بازارچه صنایع دستی پروانه» دایر است. یکی از محورهای اصلی منطقه فرهنگی و گردشگری عباس آباد پرداختن به صنایع دستی است چرا که این حوزه شاهد بی مهری هایی بوده است. از طرفی به مناسبت ایام نوروز و ماه مبارک رمضان توجه به حوزه صنایع دستی رونق بیشتری می گیرد.
او افزود: منطقه فرهنگی و گردشگری عباس آباد در چهار سال گذشته حامی صنایع دستی بوده است و امیدواریم چرخ اقتصاد صنایع دستی به فصل مشترکی برسد و شاهد رونق بیش از پیش این هنر صنعت باشیم.
۱۴۰۳؛ سال جهش صنایع دستی
مریم جلالی - معاون صنایع دستی کشور نیز در آیین افتتاحیه این بازارچه، اعلام کرد: نوروز ۱۴۰۳ شاهد فعالیت ۹۰۰۰ غرفه صنایع دستی در کشور خواهیم بود که با همکاری معاونت های صنایع دستی استان ها و نهادهای مختلف برگزار می شود. در کنار این تعداد، شهرداری ها و بقاع متبرکه نیز غرفه های فروش صنایع دستی ایجاد کردند. فکر می کنم امسال شاهد یک جهش فوق العاده در ایجاد بازارچه های صنایع دستی خواهیم بود.
او با بیان اینکه امسال شهرها و روستاهای جهانی صنایع دستی در بیلبوردهای شهری معرفی می شوند، افزود: در کنار بازارچه ها امسال نیز صنایع دستی در اِلمان های شهری معرفی می شوند.
جلالی با اشاره به همگرایی و هم جوشی بین نهادها در حوزه صنایع دستی، افزود: این همگرایی در راستای سیاست تقویت توجه و گسترش بازار بوده است و طبق دستور معاون میراث فرهنگی تمام پایگاه های میراثی و موزه ها موظفند پیوست صنایع دستی داشته باشند.
افتتاح بازارچه صنایع دستی در میدان مشاهیر
جلالی ادامه داد: یکی از الزامات پایگاه های فرهنگی و قطب گردشگری شهر تهران، صنایع دستی است و منطقه فرهنگی و گردشگری عباس آباد به عنوان مرکز گردشکری، منظومه ای از جذابیت های بصری و شنیداری را با هم فراهم می کند و به عبارتی قلب ایران است چرا که شما هنر دست هنرمندان سراسر کشور را در چنین بازارچه ای می بینید. اینجا می تواند ایران کوچک باشد و ما امیدواریم در مناطق و مراکز دیگر شهرداری چنین رویدادی اتفاق بیفتد.
معاون صنایع دستی اظهار امیدواری کرد: امسال نوروز و ماه مبارک رمضان که هر دو به صنایع دستی در سفره های افطار و سحر، همچنین سفره های نوروز متصل هستند، اتفاق مبارکی در رونق بازار صنایع دستی باشد.
بنا بر اعلام روابط عمومی منطقه فرهنگی و گردشگری عباس آباد، رویداد توانمندسازی و بازارچه صنایع دستی «تکوک» با حضور ۳۶ غرفه صنایع دستی از جمله رشته های خراطی چوب، نقاشی روی شیشه، سنگتراشی، فیروزه کوبی، پوشاک سنتی، حصیر بافی و رودوزی های سنتی از ساعت ۱۵ الی ۲۳ در میدان مشاهیر منطقه فرهنگی و گردشگری عباس آباد دایر است و تا پایان تعطیلات ایام نوروز ادامه دارد.