22 آوریل 2025 - 23:05

موزه آبادان به سیستم امنیتی جدید مجهز شد

5 فوریه 2024 - 14:30 dsfr.ir/c43kl

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آبادان از نصب و راه اندازی سیستم امنیتی جدید در موزه این شهرستان خبر داد.

به گزارش «دنیای سفر» از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان، سیدشمس الدین نوربخش غفاری با بیان این که سیستم امنیتی جدید موزه آبادان تکمیل و راه اندازی شده است افزود: افزون بر بروزرسانی سامانه ها و تجهیزات امنیتی، مشکلات و نواقص موزه نیز ابتدا شناسایی و سپس مرمت و بازسازی شدند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آبادان گفت: هزینه مرمت و ساماندهی موزه آبادان از محل اعتبارات ملی میراث فرهنگی تخصیص یافت.

وی افزود: در سیستم امنیتی جدید، ضمن اصلاح بخش های فرسوده نسبت به بروزرسانی سیستم های امنیتی پیشرفته تر اقداماتی انجام شده است.

وی تأکید کرد: هدف از اقدامات صورت گرفته، حفاظت هرچه بیشتر و بهتر از این موزه تاریخی است. قابل ذکر است که موزه آبادان یکی از موزه های قدیمی ایران است. این موزه در سال ۱۳۳۸ با مجموعه آثاری از دوره ماقبل تاریخی، تاریخی و آثاری از دوره های متأخر تا دوره قاجاریه و نیز آثاری از هنرمندان کارگاه های هنرهای سنتی گشایش یافت. موزه آبادان در محله بوآرده شمالی در ضلع جنوب غربی دانشکده نفت آبادان و با وسعت تقریبی ۱۸۰۰ مترمربع توسط علی هانیبال و با همکاری شرکت نفت آبادان تأسیس شد و در سال ۱۳۴۰ بهره برداری شد.

موزه آبادان کجاست؟

موزه آبادان کجاست؟

آبادان به واسطه ی نفت و تمدن کهن اش یکی از معروف ترین شهرهای جنوبی ایران است. علی هانیبال شرق شناس شهیر روسی که شیفته ی تمدن، زبان، ادبیات و فرهنگ ایرانی بود پس از مهاجرت به ایران و تغییر دین نام خود را از آرکادی به علی تغییر داد وی در شهر هایی از ایران پیشنهاد ساخت موزه داده است که یکی از این موزه ها موزه ی آبادان است.

معماری موزه آبادان

موزه آبادان دومین موزه ایران به شمار می آید و در سال 1338 با مساعدت علی هانیبال و همکاری شرکت نفت ساخت این موزه کلید خورد. معماری بنای موزه از معماری سنتی جنوب ایران الهام گرفته شده و بنا دارای گنبدی به ارتفاع بیست و دو متر و پنجاه سانتی متر است که بازنمایی از مقبره ی دانیال نبی (ع) در شوش است و در سر در ورودی اصلی موزه قرار دارد.

آثار تاریخی موزه آبادان

ساخت موزه در زیربنایی در حدود 1800 متر مربع در سال 1338 آغاز شد و سرانجام در سال 1340 خورشیدی افتتاح شد. موزه در ابتدا دارای چهار تالار برای نمایش مجموعه آثار باستان شناسی، مردم شناسی و هنرهای ملی بود اما پس از تعطیلی موزه و بازگشایی مجدد در قالب یک تالار اصلی و دو تالار فرعی به فعالیت مشغول است. تالار اصلی جایگاه نمایش آثار دایمی موزه است که در این بخش آثاری کشف شده از تمدن شوش (هزاره اول قبل از میلاد)، ظرف کروی لوله دار خاکستری رنگ که به شیوه چرخ ساز ساخته شده، بت های مفرغی، مجسمه حیوانات، سرگرزه، تنگ لوله  دار و دهانه اسب که به تمدن ایلام تعلق دارند و همچنین آثاری از عصر صفوی و دوران قاجار در این بخش به صورت دایمی نگهداری و نمایش داده می شود.

یکی از تالارهای جانبی به برگزاری نمایشگاه های موقت اختصاص دارد که غالبا آثار مردم شناسی، پوشاک مردم خوزستان و اقوام عرب، بختیاری، قشقایی و ... را نمایش می دهد و تالار جانبی دیگر به کتابخانه و سالن اجتماعات اختصاص یافته است.

تعطیلی موزه آبادان

با شروع جنگ ایران و عراق در سال 1360 آثار موزه جمع آوری شد و به محلی امن منتقل شد که از گزند حملات دشمن متخاصم در امان بماند. تعطیلی موزه قریب به پانزده سال به طول انجامید تا اینکه در سال 1382 در روز پنجم مهر ماه که مصادف است با سالروز شکست حصر آبادان موزه مجددا بازگشایی شد. این موزه در محله ی بوآرده شمالی و در ضلع جنوب غربی دانشکده نفت آبادان قرار گرفته است.

نشانی موزه آبادان

آدرس: ابتدای خیابان 15 اصلی احمدآباد
تلفن موزه آبادان: 053341314

ساعت بازدید از موزه آبادان

6 ماه اول سال: (بهار و تابستان) ساعت 9 صبح الی 19 عصر
6 ماه دوم سال: (پاییز و زمستان) ساعت 8 صبح الی 17 عصر