بعد از سفر دو روزه رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان به اصفهان، دیروز در نشستی راه های توسعه گردشگری اصفهان و هلند بررسی شد.
هلند یکی از کشورهای اروپای غربی است که به کشور آسیاب های بادی، دوچرخه، پنیر و گل لاله مشهور است. بخش اصلی و اروپایی پادشاهی هلند جزایری در آمریکای مرکزی را نیز شامل می شود و با کشورهای آلمان و بلژیک همسایه است. هلند کشور هنرمندان هم هست، بسیاری از هنرمندان مشهور جهان از رامبراند گرفته تا ون گوگ، نقاشان معروف، در این کشور زندگی می کردند. تقریبا 20 درصد از مساحت هلند را آب تشکیل می دهد، در عین حال پایین بودن ارتفاع مناطق خشکی آن نسبت به سطح دریا باعث شده هلندی ها سدهای زیادی احداث کنند. 25 درصد مساحت آن، از عقب نشینی و خشک شدن آب دریا، تشکیل شده است. هلند کوه ندارد و ارتفاع بلندترین تپه در جنوب این کشور 322 متر است.
اصفهان نیز پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی می باشد، به شهر گنبدهای فیروزه ای شهرت دارد و شکوه پیشینه تاریخی اش تا به امروز حفظ شده است. این شهر به داشتن معماری زیبای اسلامی و بسیاری از بلوارهای زیبا، پل های سرپوشیده، کاخ ها، مسجدها و مناره های منحصر به فرد معروف است. این امر باعث شده است که در فرهنگ ایرانی اصفهان، نصف جهان لقب بگیرد. امروز اصفهان و هلند در زمینه گردشگری روی ریل توسعه قرار دارند.
شهرام امیری مدیر امور فرهنگی و روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی در خصوص نشست فعالان عرصه گردشگری استان اصفهان با رایزن اقتصادی سفارت ایران در هلند که دیروز برگزار شد گفت: با توجه به موقعیت و شرایط خاص کشور هلند که دروازه اروپاست ما در صدد توسعه گردشگری و ارتباط با این کشور هستیم. در این نشست، فرصت های توسعه گردشگری اصفهان و هلند بررسی شد و هدف ما از برگزاری این نشست، جذب گردشگر اروپایی از طریق برقراری ارتباط با کشور هلند است.
امیری گفت: تشکیل کمیسیون مشترک متشکل از نهادها و ارگان های فعال و موثر در حوزه گردشگری، بررسی راهکارهای اجرایی توسعه گردشگری و نشست مشترک بین دفاتر گردشگری ایران و هلند از جمله سه دستاورد مهم این نشست بود. به دنبال نشست مشترک دفاتر مسافرتی، ابتدا اصفهان میزبان دفاتر مسافرتی هلند خواهد بود سپس هلند میزبان اصفهان خواهد شد.
مدیر روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی اصفهان اظهار کرد: سعی ما بر این است تا در دوره پساتحریم با برقراری ارتباطات بین المللی، از این فرصت برای جذب گردشگران اروپایی و توسعه گردشگری استان استفاده کنیم. با توسعه گردشگری اصفهان و هلند جاذبه های تاریخی و طبیعی استان همچنین زیرساخت های گردشگری معرفی و از این فرصت برای تشویق سرمایه گذاران خارجی استفاده خواهد شد.
در عین حال، محسن یار محمدیان معاون گردشگری استان اصفهان در این نشست اظهارکرد: با همکاری وزارت امور خارجه و فعالان عرصه گردشگری استان، شاهد توسعه گردشگری اصفهان و هلند خواهیم بود. وی افزود: باید تلاش کنیم تا فعالان گردشگری در حوزه دفاتر خدمات مسافرتی به عنوان رایزنان فرهنگی، ارتباطات فرهنگی بین ایران به ویژه اصفهان و هلند را افزایش دهند. پس از آن باید کوشش کنیم تا از یک سو فرهنگ برخورد با گردشگر را نهادینه و از سوی دیگر با تبلیغات و بازاریابی مناسب، جذابیت های فرهنگی و طبیعی ایران را به مردم هلند معرفی کنیم.
در ادامه این نشست علی کردآبادی رایزن جدید اقتصادی سفارت ایران در هلند اظهار کرد: تلاش دولت به ویژه وزارت امور خارجه به فعالیت فرهنگی و اقتصادی در چهار حوزه محلی، منطقه ای، ملی و بین المللی متمرکز است. باید تلاش کنیم تا ابتدا با شناخت توانایی های فرهنگی خود در حوزه محلی به سمت فعالیت های بین المللی گام برداریم. مسئولین وزارت خارجه در کشورهای مختلف شایسته است در کنار نگاه ملی و کلان به مسائل فرهنگی کشور، شناخت کاملی از شاخصه های فرهنگی استان ها و شهرستان ها در حوزه محلی حاصل کنند زیرا این شناخت می تواند در دیپلماسی خارجی ایران به ویژه در دوران پساتحریم نقش موثری ایفا کند.
وی تصریح کرد: صنعت گردشگری، امروزه یکی از مهم ترین ابزار دیپلماسی فرهنگی کشورها است. وی با اشاره به نقش فلات مرکزی ایران در شکل گیری فرهنگ و تمدن بشری، پیشنهاد نمود تا در استان اصفهان کمیته مشترکی از تمامی نهادهای موثر در حوزه گردشگری در راستای توسعه ارتباط بین اصفهان و اروپا به ویژه هلند تشکیل شود.
در ادامه این نشست شهرام امیری مدیر امور فرهنگی و روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان با اشاره به نقش کشور هلند در تحولات بین المللی جهان به ویژه اروپا گفت: ایران در سه حوزه در خاورمیانه پیشتاز است که در صورت برنامه ریزی مناسب می توان از طریق گردشگری به توسعه سریع فرهنگی و اقتصادی کشور خصوصا در دوران پسا تحریم امیدوار بود. وی با اشاره به اینکه ایران امن ترین کشور منطقه خاورمیانه است، افزود: اکثر کشورهای گردشگرپذیر منطقه دچار بحران شده اند لذا ایران به عنوان کشوری امن مقصد جدید بسیاری از گردشگران جهان است که به صورت سنتی خاورمیانه را به عنوان زادگاه فرهنگ غنی مشرق زمین مقصد سفر انتخاب می کنند.
امیری همچنین وجود بیش از یک میلیون جاذبه فرهنگی در ایران و وجود بیش از 22 هزار اثر تاریخی در استان اصفهان در کنار جاذبه های بی بدیل طبیعی همچنین ارزان بودن نسبی ایران به عنوان یک مقصد گردشگری را از دیگر ویژگی هایی دانست که ایران را از منظر گردشگری با اهمیت می کند.
در ادامه این نشست فعالان عرصه گردشگری استان، در حوزه های دانشگاهی، اتحادیه دفاتر خدمات مسافرتی، اتحادیه هتل داران، اتاق بازرگانی، شهرداری و شرکت های توسعه گردشگری به بیان دیدگاه های خود در این زمینه پرداختند.
« دنیای سفر » این نوشته را از « ایرنا » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.