معاون سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: متاسفانه گردشگری در کشورمان هنوز به صنعت تبدیل نشده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، سعید شیرکوند شامگاه دوشنبه در آیین افتتاح دهمین جشنواره ملی آش ایرانی و نخستین جشنواره بین المللی غذای کشورهای عضو اکو-جاده ابریشم در زنجان با بیان این مطلب، افزود: درآمدهای نفتی یکی از موانع توجه به گردشگری به عنوان یک صنعت بوده است.
وی خاطرنشان کرد: درآمدهای نفتی بسیار مانع توجه به سایر زیرساخت ها و بسترهای قابل توسعه و سود ده می شود، این در حالیست که گردشگری از ظرفیت بالایی برای درآمدزایی برخوردار است.
معاون سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری با اشاره به نقش مهم گردشگری در روابط بین انسان ها، خاطرنشان کرد: گردشگری علاوه بر اینکه در اشتغال زایی و درآمدزایی تاثیرگذار است، موجب دوستی بین فرهنگ ها می شود.
شیرکوند تصریح کرد: منظور از اینکه گردشگری به یک صنعت تبدیل شود، این است که زنجیره ای پیوسته از تولید و عرضه تا فروش را همراه با اشتغال زایی و درآمدزایی شکل دهد. متاسفانه طی ادوار گذشته بی توجهی به سایر بسترهای درآمدی اعم از گردشگری، به گونه ای بوده که گردشگری در حد یک سفر و جا به جایی تنزل داشته و نگاه فرهنگی به آن درخور توجه نبوده است. اما طی دو سال اخیر توجه به این بخش موجب رونق نسبی آن شده است، به گونه ای که امروز شاهدیم حتی یک شکایت در رابطه با هنجارستیزی یا هنجارشکنی توریست ها در ایران وجود ندارد.
به گفته شیرکوند، ایران به لحاظ ظرفیت های گردشگری جزو 12 کشور نخست رده بندی یونسکو است اما متاسفانه در جذب گردشگر متناسب با ظرفیت ها عمل نکرده است.
وی با اشاره به تاکیدات مقام رهبری در رابطه با اقتصاد مقاومتی، تصریح کرد: منظور رهبری اقتصاد انزواطلبانه و ریاضتی نبوده بلکه ایشان اقتصادی متکی بر داخل را مد نظر داشتند که موجب پیشرفت ایران اسلامی شود و این جز با توسعه همه جانبه و پایدار ممکن نیست.
معاون سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران با بیان اینکه صنعت گردشگری در جهان رشد فزاینده ای داشته است، گفت: کشورهای توسعه یافته متوجه شده اند که گردشگری مسیری برای ایجاد مهر و دوستی در دنیاست بنابراین بیش از پیش آن را مورد توجه قرار داده اند، به گونه ای که تورهای گردشگری در برخی کشورها برای گروه سنی کودکان نیز برنامه ریزی شده است.