17 آوریل 2024 - 05:58
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی جهانگردی توضیح داد

از وام سفر و سرویس های بهداشتی چه خبر؟

25 فوریه 2023 - 09:00 dsfr.ir/oe93r

از وام سفر و سرویس های بهداشتی چه خبر؟
دنیای سفر
پرداخت وام ۳۰ میلیون تومانی

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی درباره پرداخت «وام سفر» و سرانجام پروژه «سرویس های بهداشتی» و «مولدسازی» در میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، توضیحاتی داد.

به گزارش «دنیای سفر» روح الله حسین زاده درباره پرداخت وام ۳۰ میلیون تومانی از محل تبصره ۱۸ که پیش تر وعده آن را داده بود، به ایسنا گفت: اجرای این طرح، منتظر تسهیلات تبصره ۱۸ است که رقم آن مشخص شده اما هنوز ابلاغ نشده است. این تسهیلات فقط شامل حال کارمندان دولت می شود، چون به گواهی کسر از حقوق نیاز دارد. تا کنون هم با حدود ۱۹ دستگاه دولتی تفاهم شده است و به محض تخصیص تسهیلات تبصره ۱۸، آن مبلغ در اختیار بانک عامل قرار می گیرد و کارمندان می توانند خدمات سفر را خریداری کنند.

او با اشاره به آماده سازی پلتفرم «ایران سفر» که با هدف رونق سفرهای ارزان قیمت درحال راه اندازی است، به ایسنا گفت: این پلتفرم با معرفی ۳۶ هزار جاذبه گردشگری آماده شده است و متقاضی می تواند سفر خود را متناسب با هزینه ای که در اختیار دارد، برنامه ریزی کند. این پروژه با یکی از بانک ها پیش می رود که سرمایه گذاری خوبی انجام داده و مطمئنا پس از رونمایی، بانک های دیگر مشارکت خواهند کرد. در این طرح شرکت های خصوصی نیز مشارکت دارد که در اصل مردم خدمات آن ها را از این پلتفرم خریداری می کنند.

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی همچنین از پیگیری طرحی برای تخصیص تسهیلات سفر از محل یارانه ها به سه دهک پایین جامعه خبر داد و افزود: پیشنهاد شده که همانند تسهیلات اربعین از محل یارانه ها، مبلغی در حدود دو تا پنج میلیون تومان به هر نفر از محل یارانه ها، وام سفر تخصیص داده شود. البته این طرح، فعلا در مرحله طرحِ موضوع و پیگیری اولیه است.

حسین زاده همچنین درباره پروژه سرویس های بهداشتی که از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مامویت آن به این شرکت واگذار شده است و پس از گذشت دو دهه همچنان در بلاتکلیفی به سر می برد، اظهار کرد: فعلا بودجه نداریم، اما برای تعدادی از آن ها جانمایی انجام شده و قرار است طراحی جدیدی داشته باشیم، چون طراحی های قبلی مشکل داشت و اقتصادی نبود. مجتمع بین راهی یا سرویس بهداشتی ساخته و به دست به بهره بردار سپرده می شد، اما بهره بردار نمی توانست نگهداری کند و یا درآمدزایی داشته باشد، بنابراین طرح تیپ اقتصادی این پروژه ها را تغییر داده ایم.

او افزود: جانمایی برای مجتمع های بین راهی و سرویس های بهداشتی کار دشواری است، بخشی از اراضی در اختیار مردم است، بخشی در اختیار وزارت راه و شهرسازی، گاهی هم که زمینی اختصاص یافته، قابل استفاده و در دسترس نبوده است. اصلا شکست خوردن طرح سرویس های بهداشتی به خاطر جانمایی های اشتباه بوده است. ما دنبال جانمایی درست هستیم.

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی با بیان این که پروژه سرویس های بهداشتی و مجتمع های بین راهی مصوب سال ۱۳۸۵ است که قرار بود یک هزار سرویس بهداشتی و مجتمع ساخته شود، اظهار کرد: آن طرح عوض شده و پروژه با دید اقتصادی طراحی شده است و تا کنون هم ۱۰ تا ۱۲ مجتمع به پایان رسیده که برای هر یک ۴ تا ۵ میلیارد تومان هزینه شده است.

حسین زاده در ادامه درباره اجرای طرح مولدسازی گفت: در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با توجه به شکل ماموریت و کار، این شرکت مادر تخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی است که باید در موضوع مولدسازی اقدام کند. مولدسازی در هر دستگاهی وجود دارد و همه دستگاه های دولتی این فضا را دارند. عدد بزرگی از املاک وجود دارد که در وزارت اقتصاد اسنادشان موجود است. اگر جزئیات طرح مولدسازی معلوم شود، احتملا وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درگیر آن شود؛ چرا که دو شرکت تسویه دارد و بخش اصلی حوزه مولدسازی در شرکت های تسویه اتفاق می افتد.

1