17 آوریل 2024 - 20:37
رئیس انجمن بوم‌گردی مازندران:

دریافت مجوز بوم‌گردی در مازندران تسهیل شود

27 دسامبر 2022 - 07:00 dsfr.ir/i52fn

دریافت مجوز بوم‌گردی در مازندران تسهیل شود
میثم رودکی
اقامتگاه بوم گردی تشگون

رئیس انجمن بوم گردی مازندران گفت: طولانی بودن دریافت مجوز برای بوم‌گردی و همچنین زمان‌بر بودن تمدید آن یکی از مهم‌ترین چالش‌های این حوزه در مازندران است.

به گزارش «دنیای سفر»، روح‌الله فرقانی امروز در نخستین گردهمایی اقامتگاه‌های بوم‌گردی غرب مازندران که در تنکابن برگزار شد، با بیان اینکه برای توسعه صنعت گردشگری، بوم‌گردی یک ضرورت برای مازندران محسوب می‌شود، اظهار کرد: همانطور که مباحث گردشگری برای مسئولان کشوری و استانی مهم تلقی می‌شود لازم است برای حمایت از سرمایه‌گذاران این بخش به ویژه برای دریافت مجوز بوم‌گردی مسیر راحتی فراهم شود.

وی با تاکید بر اینکه هرچه قوی‌تر باشیم مطالبه‌گری ما جدی‌تر خواهد شد، افزود: از زمانیکه به‌عنوان نماینده بوم‌گردی در استان انتخاب شدم با قدرت و جسارت در ادارات کل حضور پیدا کرده و برای مطالبه‌گری پیگیر امور ۴۰۰ نفری که در این حوزه گردشگری فعالیت می‌کنند؛ هستم.

وی گفت: ضرورت بوم‌گردی در استان مطرح است در حالیکه پیش از این کسی این مقوله را چندان جدی نمی‌گرفت.

رئیس انجمن بوم‌گردی مازندران با تاکید براینکه مطالبات بوم‌گردان در ادارات شهرستان قابل حل نیست، گفت: به همین دلیل در خواست‌ها را از شهرستان خارج و به استان انتقال دادیم.

این مسئول با بیان اینکه اکوتوریست بیشترین مسافران مازندران را تشکیل می‌دهند که قصد بهره‌مندی از طبیعت مازندران را دارند، خاطرنشان کرد: در این میان بوم‌گردی مهم‌ترین مسئله است و در جلسه با استاندار اعلام کردیم که بر اساس آمار سال‌های قبل ۲۳ میلیون مسافر و توریست به مازندران آمدند و برای اقامت ۱۰ درصد این جمعیت باید ظرفیت اقامت دو میلیون و ۳۰۰هزار نفر داشته باشیم در حالیکه تنها ۶۳ هتل و ۳۸۰ اقامتگاه داریم که جوابگو این جمعیت نیست.

فرقانی با بیان اینکه برای توسعه روستا هیچ نسخه‌ای جز گردشگری نمی‌توان پیچید، یادآور شد: استاندار بعد از این جلسات قرارگاهی با عنوان قرارگاه شعار سال با ۹ کارگروه تشکیل داد که یکی از آنها کارگروه اقتصاد گردشگری است که انجمن بوم‌گردی در این کارگروه نماینده دارد.

دبیر جامعه بوم‌گردی کشور، با اشاره به مشکلات بوم‌گردی مازندران از طریق انجمن در این کارگروه، گفت: در این کارگروه ۲۳ مورد چالش بوم‌گردی استان همراه با راهکار به استاندار ارائه شد.

فرقانی با بیان اینکه در مازندران سه هزار و ۷۰۰ روستا وجود دارد که حداقل در سه هزار روستا باید ۱۰ اقامتگاه وجود داشته باشد، افزود: طولانی بودن دریافت مجوز برای بوم‌گردی و همچنین زمان‌بر بودن تمدید آن یکی از مهم‌ترین چالش‌های بوم‌گردی مازندران است.

وی با ابراز نگرانی از اینکه گاهی گرفتن مجوز برای یک بوم‌گردی چند سال طول می‌کشد، تصریح کرد: طبق دستور استاندار مازندران مقرر شد زمان دریافت مجوز به کوتاه‌ترین زمان برسد.

رئیس انجمن بوم‌گردی مازندران، سرگردانی بوم‌گردان برای ارزیابی، بیمه‌ها، کمی اطلاعات کارشناسان شهرستان‌ها در حوزه گردشگری برای استحکام بنا را از دیگر مشکلات بر سر راه بوم‌گردی عنوان کرد و گفت: برای ثبت در سامانه کارت بهداشت و نداشتن سوء پیشینه نیاز است گاهی به‌خاطر ناقص بودن مدارک، مجوزها طول می‌کشد در این میان به ناآگاهی برخی کافی نت‌ها برمی‌گردد.

فرقانی با بیان اینکه تمدید مجوز زمان مشخص دارد و بیش از یک‌ماه زمان برای تمدید نیاز است که بیش از آن چالش محسوب می‌شود، ادامه داد: وقتی یک نفر مجوز می‌گیرد مشکلات حراستی ندارد مگر اینکه طی این مدت پرونده حراستی برای وی صادر شده باشد.

رئیس انجمن بوم‌گردی مازندران به برخی اقدامات انجام شده از زمان شکل‌گیری انجمن اشاره کرد و گفت: برپایی دو نمایشگاه کشوری و استانی، نمایشگاه اقوام در گلستان، تشکیل صندوق بعد از شکل‌گیری انجمن و پرداخت حق عضویت اعضا، برپایی جشنواره آیینی در شرق استان به مناسبت ۲۸ صفر و اربعین، تسریع در تهیه مدارک و ارزیابی، تغییر در شیوه‌نامه ارزیابی، انتخاب ارزیاب از دل مجموعه بوم‌گردی، پیگیری امور آب، انرژی و محاسبه با تعرفه صنعتی بخشی از این اقدامات است.

1