18 آوریل 2024 - 09:49
رییس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی:

برنامه نویسی در ایران شبیه انشاء نویسی است!

22 اوت 2015 - 08:30 dsfr.ir/8s3n3

برنامه نویسی در ایران شبیه انشاء نویسی است!
هم اندیشی چگونگی تحقق مبانی برنامه ششم توسعه - عکس از میثم رودکی

رییس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی معتقد است که برنامه نویسی در ایران بیشتر شبیه انشاء نویسی است. او گفت: قوانین کشور باید مورد بازنگری قرار بگیرند و روش های تکراری برنامه نویسی متحول شود.

در هم اندیشی چگونگی تحقق مبانی برنامه ششم توسعه در بخش میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ کاظم جلالی نماینده و رییس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در حالی کیفیت برنامه های پیشنهادی را مورد توجه قرار داد که به گفته او، این گونه برنامه نویسی از هیچ گونه جامعیتی برخوردار نیست و نمی تواند برای کشور مفید باشد.

او در این نشست گفت: برنامه نویسی در ایران بیشتر شبیه انشاء نویسی است و این برنامه ها قابل ارزیابی نیست. مگر آنکه دولت و مجلس تحولی را در روش برنامه نویسی ایجاد کنند.

جلالی با درخواست کمک در حوزه برنامه نویسی اعلام کرد، در برنامه نویسی به ما کمک کنید تا ببینیم به چه نکاتی باید توجه شود تا برنامه ریزی متحول شود. در غیر اینصورت تا 5 سال آینده انشاهایی که تحت عنوان برنامه قبلا نوشته شده بود تکرار می شود.

او گفت: این انشا نویسی ها برای گزارش نویسی بد نیست اما در برنامه کشور کاربردی ندارد، بنابراین جلسه ای که سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار کرده می تواند بسیار مهم و پیشنهادی که ارائه می دهد عملیاتی و تحول ساز باشد.

رییس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در ادامه به اهمیت اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و ادامه داد: اگر بخواهیم یکی از مصادیق جدی اقتصاد مقاومتی را که مبتنی بر ظرفیت ها و توانمندی هاست در نظر بگیریم حتما سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است. چرا که من معتقدم صنایع دستی مظلوم است زیرا من نماینده شهرستانی هستم و می دانم چه استعدادهای در این حوزه در شهرستان ما وجود دارد که باید به آنها توجه شود.

جلالی افزود: نکته مهمی که در این زمینه وجود دارد اتفاق نظر مسئولان روی توسعه و تقویت بخش های کشور است.

او با طرح این سوال که آیا ترویج گردشگری صرفا با تقویت یا تغییر نگاه به اتمام خواهد رسید گفت: این گونه نیست در این خصوص چندین دستگاه در این امر دخیل هستند. به طوری که اگر نگاه سیستماتیک نداشته باشیم و اگر همه دستگاه ها هماهنگ نباشند مشکلات جدی به وجود می آید. نگاه ما باید نسبت به گردشگر متحول شود و رویکرد اقتصادی داشته باشیم، نه سربار بودن.

او با تاکید بر اینکه در دوران پساتحریم، حمایت از سرمایه گذار بخش خصوصی ضرورت دارد ادامه داد: در بسیاری از نقاط کشور نگاه گردشگری و امکان پذیرایی وجود ندارد. انتظارات ما از شما همان انتظاراتی است که آقای سلطانی فر (رییس سازمان میراث فرهنگی) دارند. ما می  توانیم در مجلس در چند بخش به شما کمک و همه قوانین مربوط به این حوزه را به شکل آسیب شناسانه بررسی کنیم، زیرا بسیاری معتقدند قوانین بازدارنده و منسجم هستند.

جلالی ادامه داد: 108 سال است که در ایران قانون می نویسیم اما جالب است که بسیاری از مشکلات ما همچنان تکراری است. لازم است که به قوانین مربوط به این بخش نگاه آسیب شناسانه انداخته شود. ما می توانیم تمام این قوانین را با تشکیل یک تیم مشترک بازبینی کنیم؛ زیرا یکی از مشکلات ما تلنبار شدن قوانین کشور است.

رییس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی افزود: بسیاری از این قوانین هم بازبینی نشده اند. شاید در بخش میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هم قوانین تلنبار شده وجود داشته باشد که می توان با کارشناسان بخش پژوهشی مجلس در یک فرصت زمانی مثلا 6 ماهه قوانین را مورد آسیب شناسی قرار داد تا شاید از این طریق سازمان میراث فرهنگی چابک تر و پویا تر عمل کند.

1