۱۱ میلیارد و ۴۷ میلیون تومان درآمد از محل فروش بلیت موزه ها و آثار تاریخی وابسته به وزارت میراث فرهنگی در سال ۹۹ با احتساب اختلاف قیمت بلیت بازدیدکننده داخلی و خارجی به دست آمد.
به گزارش «دنیای سفر» به نقل از خبرگزاری مهر، براساس سالنامه آماری وزارت میراث فرهنگی برای سال ۹۹، در این سال ۵ موزه وابسته به وزارتخانه، ۱۷ موزه خصوصی، سه موزه مشارکتی و ۱۷ موزه غیر وابسته در کشور افتتاح شده که مجموع آنها در سال ۹۹ به ۴۲ موزه می رسد. همچنین تعداد موزه های فعال در کشور در مجموع ۷۴۹ موزه است.
در سال ۹۹ همچنین ۷۵۰۰ شیء مرمت شده و ۹۴ هزار و ۵۸۳ شیء نیز در نرم افزار جام ثبت شده اند. در مجموع می توان گفت که ۱۳۹ هزار و ۷۴ شیء ساماندهی شده است.
در این سال ۳ میلیون و ۷۶ هزار و ۴۵۴ نفر از موزه های کشورمان دیده کرده اند که تنها ۵ هزار و ۴۱۷ نفر آن بازدیدکننده خارجی بوده اند. در بخش دیگری از این سالنامه آماری مشخص شده که کاخ سعدآباد، نیاوران، گلستان، موزه چهلستون، قلعه فلک الافلاک، موزه روستایی گیلان، موزه تخت جمشید، مجموعه نادری و موزه پارس به ترتیب ده موزه برتر کشور به لحاظ آمار بازدیدکننده بودند.
طبق این جدول کاخ سعدآباد با ۴۵۷ هزار ۱۷۳ نفر حدود ۴۴ درصد از کل بازدیدکنندگان از موزه ها را به خود اختصاص داد. که البته به نظر می رسد این تعداد بازدیدکننده در سال ۹۹ برای کاخ سعدآباد بسیار بیشتر بوده است چون به عنوان مثال براساس اعلام روابط عمومی این کاخ، تنها در ایام نوروز ۱۴۰۱ بیش از ۷۶۵ هزار گردشگر داخلی و خارجی از مجموعه موزه های کاخ بازدید کردند و این آمار در نوروز سال ۹۸ نیز بیش از ۱۲۲ هزار نفر ورودی و بیش از ۵۱۰ هزار بازدید بوده است
بناهای تاریخی دارای بیشترین بازدیدکننده در کشور نیز همانطور که انتظار می رفت، تخت جمشید، حافظیه، سعدیه، طاق بستان، آرامگاه فردوسی، باغ فین، عمارت عالی قاپو و پاسارگاد و بناهای دیگر هستند که البته تخت جمشید براین اساس ۳۱ درصد از کل بازدیدها را به خود اختصاص داده است.