24 آوریل 2024 - 22:34

آمار سفرهای نوروز ۱۴۰۱ اعلام شد

4 آوریل 2022 - 16:40 dsfr.ir/i64pg

آمار سفرهای نوروز ۱۴۰۱ اعلام شد
احمد ظهرابی
روز طبیعت - قم

دبیر ستاد هماهنگی خدمات سفر از ثبت بیش از ۵۰ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر شب اقامت در نوروز خبر داد و مازندران، خراسان رضوی، گیلان، هرمزگان، فارس، اصفهان، بوشهر، یزد، خوزستان و تهران را پرسفرترین استان ها در تعطیلات نوروز امسال معرفی کرد.

به گزارش «دنیای سفر»، سیدمصطفی فاطمی، مدیرکل توسعه گردشگری داخلی در نشست خبری عملکرد ستاد مرکزی هماهنگی که با حضور معاونان وزارت راه و شهرسازی، معاون وزارت کشور، رییس سازمان اورژانس، پلیس راهور ناجا و جمعیت هلال احمر برگزار شد، اعلام کرد: مجموع آمار اقامت شبانه مسافران نوروز از ۲۶ اسفندماه ۱۴۰۰ تا ۱۳ فروردین ماه در اقامتگاه های رسمی، ۵۰ میلیون و۶۳۳ هزار و ۲۹۶ نفر شب بوده است.

به گفته او، مازندران، خراسان رضوی، گیلان، هرمزگان، فارس، اصفهان، بوشهر، یزد، خوزستان و تهران بیشترین اقامت را در نوروز داشتند و برای نخستین بار تهران در بین ۱۰ استان پرسفر قرار گرفته است.

او افزود: استان های بوشهر، هرمزگان، گیلان، لرستان، تهران، البرز، کردستان، خراسان جنوبی و فارس، نوروز امسال در قیاس با تعطیلات نوروز سال های ۹۸ و ۹۷ با رشد اقامت مواجه شده اند.

به گفته فاطمی، آمار اقامت در نوروز امسال در مقایسه با میانگین اقامت در تعطیلات نوروز سال های ۹۷ و ۹۸ حدود ۶۷ درصد رشد داشته است.

او با اشاره به پیش بینی سونامی سفر از ماه ها پیش و برنامه ریزی این ستاد از آبان ماه، گزارشی از اقدامات انجام شده ارائه کرد و یادآور شد: در دو سال کرونا بخش عمده تأسیسات گردشگری با مشکلات زیادی مواجه شده و برخی از چرخه خدمات خارج شده بودند و اولویت رسیدگی و ساماندهی این زیرساخت ها بود.

مردم در نوروز چقدر سفر داخلی و خارجی رفتند

شهریار افندی زاده سرپرست معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی در ستاد سفر نیز در این نشست اعلام کرد: ۵۲ میلیون و ۷۷۱هزار و ۷۴۸ تردد جاده ای خودرو بین استان ها از ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۰ تا ۱۳ فروردین ماه ۱۴۰۱ ثبت شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۱درصد رشد داشته که میانگین تردد روزانه بین استانی ۲ میلیون و ۲۰۰هزار وسیله نقلیه بوده و ۲۸ اسفند ۱۴۰۰، بیشترین تردد جاده ای در کشور ثبت شده است.

به گفته او، خوزستان با ۱۶۷درصد، بوشهر با ۱۰۹درصد، اصفهان با ۷۸درصد، خراسان رضوی با ۷۳درصد و هرمزگان با ۷۱درصد بیشترین رشد ترددهای بین استانی را در نوروز امسال داشتند.

افندی زاده با بیان این که ۹۰ درصد سفرها از طریق حمل ونقل جاده ای انجام می شود، افزود: پنج میلیون و ۴۳۸ هزار و ۲۳ نفر تا روز سیزدهم فروردین ماه با وسایل نقلیه ای عمومی جاده ای جابه جا شده اند که نسبت به نوروز گذشته ۱۷ درصد رشد را نشان می دهد.

به گفته او، آزادراه های شمالی و جنوبی بیشترین تردد جاده ای را در نوروز امسال داشتند. 

سرپرست معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: از ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۱، پنج میلیون و ۸۴۸هزار و ۴۸ مسافر در مسیر دریایی جابه جا شده اند که نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته حدود ۳۰۰ درصد رشد داشته است.

او افزود: یک میلیون و ۲۸۳هزار نفر در این مدت نیز از طریق خطوط ریلی جابه جا شدند که نسبت به مدت زمان مشابه گذشته ۴۷ درصد رشد داشته است. در بخش حمل و نقل هوایی نیز، در هر دو مسیر داخلی و خارجی، در مجموع دو میلیون و ۱۹۵هزار و ۱۶۶ مسافر جابه جا شده اند که نسبت به نوروز سال قبل ۵۴ درصد رشد را نشان می دهد.

افندی زاده گفت: فقط از طریق فرودگاه امام (ره) که بیشترین سفرهای خارجی انجام می شود، ۴۱۳هزار و ۲۲ مسافر تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۱ جابه جا شدند که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۵۴درصد رشد داشته است.

سرپرست معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی درباره سفرهای خارجی از مرزهای زمینی به ایسنا گفت: مرزهای زمینی تا روز سیزدهم فروردین ماه سال ۱۴۰۱ با ۴۶۳ هزار و ۶۰۹ ورود و خروج مواجه بودند که تزریق دو دز کامل واکسن کرونا و یا همراه داشتن گواهی منفی تست PCR شرط ورود و خروج از این مرزها بود. کنترل این مدارک در روزهای نخست سفرها، تجمعی را در مرزهای زمینی ایجاد کرد که به تدریج رفع شد. 

افندی زاده مرز بازرگان (به سمت ترکیه) را پرترددترین مرز زمینی در تعطیلات نوروز اعلام کرد و افزود: تا روز ۱۴ فروردین ماه مرز بازرگان با ۸۹ هزار و ۴۹۰ نفر ورودی و خروجی در صدر بوده است و پس از آن به ترتیب مرزهای رازی (به سمت ترکیه) با ۷۷ هزار و ۹۹۹ نفر ورودی و خروجی و دوقارون (از سمت افغانستان) با ۷۲ هزار و ۲۸۲ ورودی و خروجی، پرترددترین مرزهای زمینی بوده اند. 

او با اشاره به نظارت و کنترل بر قیمت ها در تطعیلات نوروز، درباره تخلفاتی که در این بخش رخ داده است، در پاسخ به سوال ایسنا، گفت: درباره مسیرهای خارجی با توجه به این که شرکت های هواپیمایی زیرمجموعه سازمان هواپیمایی ایران نیستند، نمی توان نظارتی داشت اما درباره ایرلاین های داخلی در آبان ماه ۱۴۰۰ نرخ نامه ای تصویب شد که در سایت وزارت راه نیز وجود دارد و اگر شرکتی بالاتر از آن نرخ ها داده باشد تخلف کرده است.

ادامه دارد...

1