معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر آذربایجان شرقی از قطع عملیات تجسس دو #کوهنورد عمو و برادرزاده در کوه میشو به خاطر وضعیت بد جوی خبر داد و گفت: سرنوشت این دو کوهنورد هنوز نامعلوم است.
به گزارش «دنیای سفر» میرعلی آقاسیدی در گفت و گو با ایسنا، در تشریح جزئیات حادثه، اظهار کرد: این دو کوهنورد غیرحرفه ای، بنا بر گفته ی خانواده و اطرافیان شان، بدون هیچ تجهیزات و عدم اطلاع محل دقیق مسیرشان به خانواده، صبح روز جمعه، اقدام به صعود به کوه میشو و ارتفاعات شانه جان می کنند و حتی به هشدارهای مردم بومی نسبت به شرایط بد و ناپایداری جوی در این منطقه اعتنا نمی کنند.
وی افزود: با توجه به این که ارتباط خانواده با آن ها قطع می شود و تا نیمه های شب از آن ها خبری نمی رسد، حوالی ساعت سه بامداد شنبه، خانواده دو کوهنورد، گم شدن آن ها را به کلانتری اطلاع می دهد. با توجه به این که محل مفقود شدن در حوزه شهرستان شبستر بوده است، تیم هلال احمر شبستر با تهیه تجهیزات لازم از ساعت 5 صبح روز شنبه، عملیات تجسس را آغاز می کند.
وی ادامه داد: این عملیات با الحاق تیم های تجسس هلال احمر مرند و تبریز، تا حوالی ساعت ۹ شب شنبه ادامه می یابد اما نتیجه ای حاصل نمی شود. با توجه به تاریکی هوا، بارش برف، نبود دید و احتمال خطر برای نیروهای امداد و نجات، عملیات به صبح روز بعد، یکشنبه موکول می شود.
آقاسیدی خاطرنشان کرد: متاسفانه صبح 26 دی با بارش سنگین برف در منطقه، وجود خطر ریزش بهمن و عدم دید کافی، مجبور شدیم تا با دستور و هماهنگی فرمانداری، بار دیگر عملیات تجسس را متوقف کنیم تا شرایط جوی بهبود یابد و بار دیگر جستجو را آغاز کنیم.
وی افزود: محل دقیق مفقودی این دو کوهنورد، ارتفاعات شانه جان از سلسله قلل کوه میشو و مشرف به شهرستان شبستر اعلام شده است.
وی در خصوص این که آیا سیگنالی از تلفن همراه کوهنوردان دریافت شده است یا نه، گفت: متاسفانه تلفن همراه کوهنوردان خاموش بوده و هیچگونه سیگنالی دریافت نمی شود. اگر تلفن یکی از آن ها روشن بود، به راحتی می توانستیم مختصات شان را بیابیم. در این راستا البته با اداره مخابرات هماهنگ شدیم و منطقه ای که آخرین سیگنال از آن دریافت شده است را بررسی کردیم که این سیگنال نیز حوالی ساعت 23 روز جمعه از سمت ارتفاعات شانه جان در شبستر بوده است.
معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر آذربایجان شرقی در خصوص احتمال زنده ماندن این عمو و برادرزاده، افزود: احتمال زنده بودن شان ضعیف است چرا که هیچگونه تجهیزاتی با خود همراه ندارند. مگر این که در یکی از آلونک هایی که توسط عشایر و یا سایر کوهنوردان ساخته شده است، ساکن شوند تا زنده بمانند و احتمال آن نیز با توجه به بارش سنگین برف، چندان بالا نیست.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه علی رغم وجود امکانات هوشمند، صدور هشدارهای جوی هواشناسی، معلوم بودن زمان دقیق و میزان بارش در منطقه حتی از یک هفته قبل، برخی مردم اعتنایی نمی کنند و با این کم لطفی ها، درگیر چنین مسائلی می شویم.
وی افزود: زمانی هیچگونه امکاناتی نداشتیم و کوهنوردان پس از صعود به کوه با وضعیت بد جوی غافلگیر می شدند، امروز نیز با وجود داشتن امکانات آخرین مدل، با این گونه موضوعات غافلگیر می شویم که این امر به بسترسازی فرهنگی بازمی گردد تا مردم نسبت به بهره گیری صحیح از امکانات اهتمام ورزند.
آقاسیدی در ادامه با هشدار نسبت به طبیعت گردان، گفت: افرادی که قصد کوهنوردی، شکار، گشت و گذار و ... به صورت آماتور و یا حرفه ای دارند، بایستی ابتدا از شرایط جوی مقصدشان باخبر شوند چرا که تا 48 ساعت بعد از بارش برف در یک منطقه کوهستانی، احتمال ریزش بهمن وجود دارد و در صورت مشاهده چنین وضعیت ناپایداری حتما برنامه خود را لغو کنند.
وی خاطرنشان کرد: کوهنوردان و طبیعت گردان دقت داشته باشند که بایستی محل دقیق مقصدشان را به اطرافیان اعلام کنند و آن را تغییر ندهند. مثلا در مورد این دو کوهنورد گم شده در ارتفاعات شانه جان، بدون وجود آخرین سیگنال، ما و حتی خانواده شان نمی دانستیم که مقصد صعودشان کجا بوده است، در حالی که باید مکان رفتن و زمان بازگشت شان را اعلام می کردند تا خانواده در یک زمان مشخص و سریع تر به پلیس و نیروهای امدادی، گزارش مفقودی را اطلاع می دادند، نه این که ساعت سه بامداد گزارش دهند.
وی افزود: از بستگان و یا حتی همشهریان این کوهنوردان که قصد کمک به یافتن شان را دارند، خواهشمندیم به صورت خودسرانه وارد منطقه نشوند چون این امر تنها باعث توسعه حادثه می شود و امکان دارند که خود این افراد نیز در دل کوه مفقود شوند و از دل حادثه قبلی، حوادث دیگر پدید آید.
وی ادامه داد: افراد برای کمک به جستجوی این کوهنوردان، می توانند با ارگان های امدادی همکاری کنند تا در صورت نیاز به تیم های تجسس و امدادی بپیوندند.