24 آوریل 2024 - 05:20

آموزش مالکان اقامتگاه های بوم گردی ضرورت دارد

13 ژانویه 2022 - 11:00 dsfr.ir/8e5lc

آموزش مالکان اقامتگاه های بوم گردی ضرورت دارد
میثم رودکی
اقامتگاه بوم گردی روستایی

رئیس اداره میراث فرهنگی، #گردشگری و صنایع دستی نیشابور با تاکید بر لزوم و ضرورت ارائه آموزش به مالکان اقامتگاه های بوم گردی گفت: اقامتگاه های #بومگردی تجربه جدیدی است که مالکان آن باید برای بهبود خدمات شان به مساله آموزش توجه لازم را داشته باشند.

به گزارش «دنیای سفر» محمد اسماعیل اعتمادی در گفت و گو با ایسنا عنوان کرد: خوشبختانه در چند سال اخیر که فعالیت اقامتگاه های بوم گردی آغاز شده، این فعالیت ها با استقبال خوبی هم مواجه شده است. با این حال موضوع آموزش مساله مهمی است که در اداره اقامتگاه ها باید به آن توجه کرد چرا که این موضوع طبیعتا تاثیر مستقیم و انکارناپذیری بر کیفیت اقامت مسافران در این فضاهای گردشگری دارد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیشابور با اشاره به اهمیت آموزش در بهبود مدیریت این اقامتگاه ها توسط مالکان آن بیان کرد: در سال های ۹۸ و ۹۹ برای مدیران اقامتگاه های بوم گردی استان چند دوره آموزشی پیش بینی شد که مدیران این مجموعه ها با حضور در این جلسات و کلاس ها گواهی نامه مربوطه را نیز دریافت کردند. این دوره های آموزشی به طور مرتب از طرف اداره کل میراث فرهنگی استان برگزار می شود و مدیران اقامتگاه های جدید هم برای دریافت مجوز فعالیت موظف به گذراندن آن هستند.

وی با بیان اینکه امسال گردشگری رشد خوبی را نسبت به سال گذشته تجربه می کند، تصریح کرد: گردشگری پیش از این خیلی بیشتر از حال حاضر تحت تاثیر پاندمی کرونا و محدودیت ها قرار داشت. در شرایط کنونی پیش بینی می شود در صورتی که سویه اُمیکرون درگیرمان نکند، در ایام نوروز میزبان مسافران زیادی خواهیم بود.

اعتمادی ادامه داد: آمار اقامتگاه های بوم گردی شهرستان هم رشد خیلی خوبی داشته است. در حال حاضر ۲ اقامتگاه در زبرخان و هشت مورد هم در نیشابور فعالیت دارد. همچنین چهار اقامتگاه هم در حال آماده سازی است که بین ۷۰ تا ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.

ایجاد فضای رقابتی بین اقامتگاه ها باعث رشد کیفی این مراکز می شود

وی خاطرنشان کرد: یکی از مواردی که باعث رشد کیفی مدیریت و ارائه خدمات اقامتگاه های بوم گردی می شود، ایجاد فضای رقابتی بین این مراکز است. با افزایش تعداد اقامتگاه ها این موضوع هم قوت بیشتری می گیرد. به نظر من در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد از اقامتگاه های شهرستان از نظر پذیرش میهمان و رعایت آداب میهمان نوازی و همچنین رعایت اصول و مقررات ارائه خدمات خوب پیش می روند و سطح کیفی خود را بالا برده اند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیشابور به موضوع رعایت اصول بهداشتی در اقامتگاه های بوم گردی با توجه به شیوع پاندمی کرونا نیز اشاره کرد و گفت: از نظر کنترل کیفی اقامتگاه ها کارشناسان ما با جدیت جهت بررسی نحوه رعایت پروتکل های بهداشتی مرتبا از اقامتگاه ها بازدید می کنند و در صورت وجود موردی خاص، سریعا به آن رسیدگی می شود. ما هم مرتبا دستورالعمل های ارسالی استان را به مدیران اقامتگاه ها اطلاع رسانی می کنیم. خوشبختانه تا این لحظه کارشناسان اداره میراث وضعیت مطلوبی را از شرایط بهداشتی اقامتگاه ها گزارش کرده اند.

مالکان خانه های قدیمی از ظرفیت مطلوب این خانه ها برای تبدیل به اقامتگاه بوم گردی استفاده کنند

وی به ظرفیت خانه های قدیمی برای تبدیل آن به اقامتگاه بوم گردی اشاره کرد و افزود: خواهش من از مالکان خانه های قدیمی و تاریخی که تعدادشان هم کم نیست، این است که از این ظرفیت خیلی خوب برای تبدیل به اقامتگاه بوم گردی استفاده مطلوب کنند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیشابور عنوان کرد: در شهر نیشابور با عنایت به تعداد بالای خانه های قدیمی و تاریخی، این ظرفیت وجود دارد که چه در داخل شهر نیشابور و چه در روستاهای گردشگری این اقدام صورت بگیرد. با انجام این مهم که هزینه زیادی هم ندارد، هم خانه های تاریخی حفظ می شود و هم اینکه مردم می توانند از قابلیت ها و جذابیت های آن بهره ببرند.

وی به تسهیلات در نظر گرفته شده در این زمینه اشاره کرد و گفت: مجموعه میراث فرهنگی در حال حاضر به بیشتر متقاضیان فعال بوم گردی کمک کرده تا از تسهیلات با بهره های بسیار کم استفاده کنند. همچنین می توان در اخذ معافیت های مالیاتی و عوارض طرح های صنعتی نیز به کمک این اقامتگاه ها آمد.
 

1