26 آوریل 2024 - 03:30

بازارچه های دائمی صنایع دستی نیاز مبرم گردشگری خوزستان

23 اوت 2015 - 13:00 dsfr.ir/sq72f

بازارچه های دائمی صنایع دستی نیاز مبرم گردشگری خوزستان
عکس از خبرگزاری میراث فرهنگی

استان خوزستان با تولید و ارائه محصولات فرهنگی آماده پذیرایی از گردشگران داخلی و خارجی است. فعالان میراث فرهنگی این استان معتقدند، بسیاری از زنان شهرها و روستاهای مختلف این استان برای ارائه محصولات فرهنگی خود نیاز به بازارچه های دائمی و نمایشگاه های صنایع دستی دارند.

استان خوزستان با تولید و ارائه محصولات فرهنگی آماده پذیرایی از گردشگران داخلی و خارجی است. این استان به دلیل تنوع محصولات فرهنگی، تولیدات متنوع صنایع دستی در حالی می تواند ظرفیتی بزرگ در حوزه گردشگری محسوب شود که حضور پررنگ افراد بومی در نمایشگاه ها و بازارچه های دائمی صنایع دستی، کمک بسیاری به تحقق این پتانسیل می کند.

مجتبی گهستونی، فعال میراث فرهنگی و دبیر انجمن تاریانا خوزستان در این خصوص به "دنیای سفر" گفت: تنوع فرهنگی و قومیتی در استان خوزستان موجب شده که کلکسیونی از توانمندی های زنان و مردان کارآفرین در حوزه صنایع دستی وجود داشته باشد. از همین رو، لزوم برگزاری نمایشگاه های صنایع دستی و بازارچه های صنایع دستی می تواند در ارتقاء فعالیت های فرهنگی این افراد بسیار تاثیرگذار باشد.

گهستونی معتقد است؛ تسلط زنان و برخی مردان در تولید بسیاری از رشته ها از جمله گلیم بافی، قالی بافی، سیاه چادربافی، خورجین بافی، چوقا بافی، وریس و همچنین تسلط مردم بومی بر اشعار، سنت ها و باورها این استان را تبدیل به نمایشگاهی بزرگ کرده است. از همین رو، داشتن برنامه ای مشخص می تواند فعالیت های فرهنگی این استان را رونق دهد.

آن طور که دبیر انجمن تاریانا می گوید: بسیاری از افراد در شهرهای متعدد خوزستان از جمله اندیکا، مسجد سلیمان، لالی و دزفول به واسطه زندگی کوچ نشینی و عشایری و عرضه محصولات بومی و فرهنگی برای طیف وسیعی از گردشگران مورد توجه هستند، بنابراین لازم است، متولیان و مسئولان این حوزه با برنامه ریزی های مشخص و همچنین برگزاری نمایشگاه های دائمی و با کیفیت توجه بیشتری به این حوزه داشته باشند.

1